slider
90+ godina tradicije

DOBRO DOŠLI U UGOSTITELJSKU ŠKOLU OPATIJA

slider
centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI

slider
Garancija su stručnog kadra u ugostiteljstvu

NAŠI POGRAMI OBRAZOVANJA

slider
OPATIJA

Biser Jadrana

O školi

Ugostiteljska škola Opatija

Ugostiteljska škola Opatija u školskoj godini 2023./2024. broji 348 učenika. Najveći broj učenika dolazi s područja Primorsko goranske županije, ali nas veseli i svaki onaj tko upiše našu školu iz drugih krajeva Lijepe naše.

Programi

Kuhar

I u tvom poslu vrijedi poslovica: gost je kralj!
Zato, zajedno s ostalim kuharima i kuhinjskim osobljem, pripremaš narudžbe svojih gostiju...

Nastavak obrazovanja

Redovni učenici koji žele višu razinu kvalifikacije, a prethodno su završili neko od trogodišnjih zanimanja ugostiteljsko-turističkog smjera, imaju mogućnost upisa u nastavak obrazovanja u četverogodišnji smjer Turističko-hotelijerskog komercijalista.

Slastičar

Slastičar bez ikakve dvojbe radi najslađi posao na svijetu! Kolači, torte, čokolade, voćne salate, sladoledni kupovi samo su dio tvog posla...

Online tečajevi

Naši online tečajevi su u pripremi. Pravovremeno ćemo vas obavijestiti o svim informacijama vezanim za iste.

Konobar/ica

Samo nosiš tanjure i čistiš stolove?
Ako misliš da je to posao konobara onda si u krivu!
Mnogo si važniji, jer svojim gostima ne donosiš samo narudžbe, nego predstavljaš objekt i turističku destinaciju u kojoj radiš. Ti si prvi i najbolji kontakt s gostom. Zbog toga se moraš pobrinuti da gost bude uslužen na profesionalan i uljudan način.
Nakon savladavanja temeljnih vještina posluživanja, možeš se specijalizirati i postati vrhunski barmen, barist ili sommelier.

Tehničar/ka posluživanja

Tehničar/ka posluživanja

Tehničar/ka posluživanja novo zanimanje – za moderne i uspješne turističke radnike 21. stoljeća!

Tehničari i tehničarke posluživanja imat će prošireno znanje – osim konobarskih vještina, imat će vještine sommeliera, bariste, enologa, nutricionista. Naglasak je na kreativnosti i raznolikosti, prvenstveno na praktičnom radu u školi, hotelima i restoranima.

Tehničar/ka posluživanja nudi:

inovativan pristup obrazovanju
odabir izbornih predmeta sukladno individualnim interesima
modularnu nastavu
trajanje: 4 godine

Učenje će se odvijati u školi i na praksi, a imat ćeš priliku raditi u nekim od najboljih hotela i restorana u Hrvatskoj.

Kao tehničar/ka posluživanja dobit ćeš priliku raditi upravo na tim mjestima i to s vrhunskim ugostiteljima, kuharima, konobarima, recepcionerima koji će ti prenijeti sva svoja znanja i vještine!

Regionalni centar kompetentnosti

Ugostiteljska škola Opatija

Projekt MREŽA KOM5ENTNOSTI financira se iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., temeljem poziva na dostavu projektnih prijedloga “Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja”...

Opširnije
  • + godine od utemeljenja škole
  • + učenika u 2023./2024.
  • + profesora
  • + osvojenih natjecanja

Guestbook