preskoči na sadržaj

Ugostiteljska škola Opatija

Slobodne aktivnosti

    U našoj školi djeluju i sljedeće slobodne aktivnosti:

                                    UČENIČKA ZADRUGA "UGIĆI"

MLADI BARMENI

EKOLOŠKA GRUPA UČENIKA

KAZALIŠNA PRETPLATA

VOLONTERSKA TRAŽILICA

KREATIVNA RADIONICA MALA ŠKOLA DEMOKRACIJE

SPORTSKE AKTIVNOSTI

MALI NOGOMET

RUKOMET

KOŠARKA

KROS

ODBOJKA

NOVINARSKA GRUPA koja uređuje Školski list

 

Aktivnosti u školskoj godini  2016./2017.

7.9.2016.- domjenak za Društvo Naša djeca u Opatiji (Mikinac, Bešlić, Brnin)

11.9.2016.- Krešimir Brnin, prof. pratio je učenike dok su radili na domjenku na godišnjici  ZTC-a

17.9.2016.- proslava za UABU na Lisini –kuhanje i podjela fažola (Mikinac,Capan,Lazić)

22.9.-25.9. 2016. – Međunarodno natjecanje Gatus održano u Banja Luci BiH. Na natjecanju je bilo 6 učenika – zlato u disciplini Pripremanje barskih pića Antonio Sahiti;mentor Krešimir Brnin ; srebro u disciplini Predstavljanje turističke destinacije Emma Nicole Varljen,Adrijana Višnić i Martina Kauzlarić;mentorica Ivona Lazić i srebro u disciplini Pripremanje jela po narudžbi David Orešković sa mentoricom Sandom Perči

8.10.2016. – 3. smotra pčelarstva PGŽ-a održana u Opatiji gdje  su učenici 3 d pripremali slane i slatke zalogaje pod vodstvom nast. Sande Perči

9.10.2016.-XII.Bundevijada u Vrbovskom gdje su naši učenici sa nast. Ivonom Lazić i Damirom Permanom kuhali i prezentirali proizvode naše učeničke zadruge

17.10.2016. –Dan škole –potpisane su stipendije učenika sa Milenij d.d. hotelima, dodijeljena zvjezdica učenici generacije Martini Petaković te su održane mnogobrojne radionice sa učenicima i na kraju smo se zabavljali uz prigodni domjenak

21.10.2016.- Euroscola gdje su naši učenici učestvovali u debati na engleskom jeziku.To su bili:Emma Nicol Varljen,Martina Kauzlarić,Luka Godec,Ivan Ćosić i Gian Luca Prižmić sa mentoricom Ivonom Lazić

26.10.2016.- u goste su nam stigli ravnatelji, profesori i prosvjetni inspektori iz Austrije (Koruška) i to njih 44.Pripremljena je prezentacija o našem obrazovnom sustavu i o našoj školi na njemačkom jeziku. Pripremu i prezentaciju imala je prof. Mirela Kožul a u svemu su joj pomagale prof. Mira Rašić i pedagog  Jelena Barić. Naši učenici sa svojim nastavnicima pripremili su prigodni domjenak

28.10.2016.- održan je košarkaški turnir  na Kastvu koji je organizirao učenik Matej Matajija učenik  3 b razreda gdje se uključila većina naših učenika. Skupljenu kotizaciju Matej je odnio teško bolesnom učeniku Medicinske škole  Matiji  inače perspektivnom sportašu

28.10.2016.-naši učenici 3 b razreda sa svojim profesorima Ivonom Lazić i Krešimirom Brnin bili na usluzi gostima na proslavi 20 godina Opatijskog lista.Nastavnik Saša Bešlić napravio sa svojim učenicima slane i slatke delicije

4.11.2016.- u Karlovcu je održan kongres tjesteničarstva. U sklopu kongresa održano je takmičenje kuhara profesionalaca i posebno natjecanje za učenike srednjih škola. Našu školu su predstavljali Marko Tomić 2 c koji je osvojio brončanu medalju za svoje jelo i Tajana Babić 2 d koja je osvojila zlatnu medalju za svoje jelo i to za izvornost jela u konkurenciji 15 ekipa.

5.11.2016. – održana prva kuharska radionica  „Juhe i maneštre “u našoj školi  za građanstvo koju je vodio Davor Capan pod nazivom „Davor Capan kuha sa građanima“.Pomagala Marčelja Petrc Nikolina,prof.

10.11.2016.- na Trsatskoj gradini održan sastanak ravnatelja PGŽ-a za koji su naši učenici pripremali i posluživali domjenak (Mikinac, Žibert, Capan i Brnin)

12.11.2016.- Održana druga radionica „Davor Capan kuha sa građanima“

16.11.2016. – U školi je organizirano predavanje: Sjećanje na Vukovar koje je održao umirovljeni časnik Hrvatske vojske i dragovoljac domovinskog rata

19.11.2016. – Održana treća radionica „Davor Capan kuha sa građanima“

21.11.2016. – U našoj školi održan je ručak za udrugu Žmergo i njihove goste sa prve međunarodne konferencije „Inovacije kreću odozdo-lokalni modeli sprečavanja bacanja hrane“Sudionici konferencije bili su članica Europskog parlamenta Biljana Borzan, glavni tajnik Republike Slovenije Tadej Slapnik, Mindaugas Maciulevičius iz Europskog gospodarskog i socijalnog odbora.Ručak je pripremljen od namirnica pred istekom roka trajanja

23.11.2016. – odradili domjenak u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji povodom Dana škole na kojem su bili prisutni župan Zlatko Komadina i pročelnica upravnog odijela za odgoj i obrazovanje (Mikinac,Capan,Marčelja Petrc)

25.11.2016.- U našoj školi održan je domjenak za naše prijatelje iz medija koji nas prate u svim našim događanjima (Marčelja Petrc ,Capan, Perman,Bešlić)

26.11.2016. - Održana četvrta radionica „Davor Capan kuha sa građanima“

3.12.2016.- Održana peta i to Božićna radionica „Davor Capan kuha sa građanima“

3.12.2016.-  ispred opatijske tržnice naši učenici promovirali konobarsko zanimanje. Uz to su prodavali kolače ispečene u našoj školi a prilozi su otišli u dobrotvornu svrhu. (Lazić sa 3b)

12.12.2016. – Ri gastro u Rijeci ispred Hnk I. pl. Zajca naši učenici pomagali ugostiteljima u prodaji zalogajčića a sav prihod donirao se u Socijalnu samoposlugu Rijeka (Marčelja Petrc i 2A)

13.12.2016. – Božićni domjenak za djelatnike Katarina Line Opatija

15.12.2016. – Božićni domjenak i ujedno radni sastanak ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova PGŽ-a. Prisustvovala i pročelnica Edita Stilin

18.12.2016. – Naših 20-tak učenika odradili domjenak na bijeloj noći „HNK Rijeka“ u Guvernerovoj palači (Lazić,Krivokuća)

19. -24.12.2016. – Ugići imali štand ispred opatijske tržnice i prodavali svoje proizvode te svaki dan pekli nešto novo

24.12.2016.- Kuhali i dijelili bakalar na gulaš  uz pomoć gradonačelnika Dujmića, njegovog zamjenika  Kirigina i predsjednika gradskog vijeća Peršića

11.1.2017. – U Učeničkom domu Kvarner u Rijeci naši nastavnici kuharstva Ljiljana Mikinac i Davor Capan održali su kuharsku radionicu mediteranska prehrane i tako se nadovezali na predavanje Damira Permana o istoj. Predavanje je održano za kuhare učeničkih domova RH

23.1.2017.- održana školska natjecanja iz talijanskog (5 učenika)  i francuskog jezika (10 učenika). Učenica Donatella Brajuha iz 4 a pozvana je na Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika

25.1.2017.- održano je školsko natjecanje iz engleskog jezika gdje je sudjelovalo 16 učenika

3.2.2017.- Stara Pošta –maškarana jela kuhali učenici 3 c razreda sa mentorima Mladenka Žibert i Damir Perman

11.2.2017. – učestvovali u humanitarnoj akciji Veliko srce za malo srce gdje su naši učenici prodavali kriške torte u obliku srca za dječicu koja imaju problema sa srcem –mentori Jasna Visković i Nikolina Marčelja Petrc

12.2.2017. – na Dječijem karnevalu sokove i krafne maškaranim grupama dijelili učenici 2 a razreda sa mentoricama Ivonom Lazić i Sandom Perči

23.2.2017. - Naši učenici učestvovali su na Regionalnom natjecanju Gastro 2017. na Malom Lošinju. Od 7 disciplina u kojima su sudjelovali iz 5 disciplina idu dalje na Državno prvenstvo. Prva mjesta imaju učenici Klara Baričević -Pripremanje hladnoga slatkog izloška(mentorica Jasna Visković) i David Orešković -Pripremanje hladnog slanog izloška(mentorica Sanda Perči).Drugo mjesto ima Petar Zovko -Posluživanje menija (mentorica Nikolina Marčelja Petrc).Treća mjesta imaju Korina Turak iz Pripemanje menija (mentorica Mladenka Žibert) i Luka Godec iz Predstavljanje turističkog odredišta (mentorica Ivona Lazić).Četvrto mjesto ima Marin Čače iz Poslovanje recepcije hotela i peto mjesto Antonije Sahiti iz Pripremanje barskih mješavina. Pet učenika plasiralo se na Državni Gastro 2017.

25.2.2017.- učenici 2 a učestvovali u podjeli maškarane jote sa mentorom Brnin Krešimirom

27.2.2017. – u našoj školi održan 2.Okrugli stol sa temom- Kvalitetni i obrazovni ugostitelji nositelji Hrvatskog turizma

7.3.2017.- Županijsko natjecanje iz povijesti održano u našoj školi gdje se natjecalo 34 učenika iz naše Županije. Koordinator natjecanja bila je nastavnica povijesti Vesna Slaviček

10.3.2017. – Radionica i predavanje našeg bivšeg učenika a sadašnjeg majstora kuharstva Igor Gudac –radionica je održana sa 15 najboljih učenika kuhara a predavanju su prisustvovali učenici maturanti kuhari i nastavnici kuharstva

10.3.2017. – domjenak za otvaranje izložbe Istra Istria Memento koja je bila u vili Angiolini (kuhari i Ivona Lazić)

20.-23.3.2017. – održan je Državni  Gastro 2017. u Crikvenici na koje su se plasirali  naši učenici u 5 disciplina .Prvo mjesto ima učenik David Orešković -Pripremanje hladnog slanog izloška(mentorica Sanda Perči) ;Treće mjesto imaju učenici : Luka Godec iz Predstavljanje turističkog odredišta (mentorica Ivona Lazić) i Klara Baričević -Pripremanje hladnoga slatkog izloška(mentorica Jasna Visković) .Četvrto mjesto ima Petar Zovko -Posluživanje menija (mentorica Nikolina Marčelja Petrc).Šesto mjesto ima Korina Turak iz Pripemanje menija (mentorica Mladenka Žibert ).Izuzetno dobri rezultati.

24.3.2017.- domjenak u Vili Zora – proslava 10 godišnjice Udruge osoba sa invaliditetom Grada Opatije (kuhari i Krešimir Brnin)

29.3.2017.- Prezentacija naše škole u OŠ Čavli –idu Lazić,Barić i učenici

30.3.2017.- – domjenak za otvaranje izložbe Pozdrav iz Cresa koja je bila u vili Angiolini  (kuhari i Krešimir Brnin)

30.3.2017.- domjenak za Medicinsku školu koja je organizator Državnog natjecanja

5. i 6.4. 2017. – domjenak za Strojarsku školu koja je organizator Državnog natjecanja

7.4.2017. – Održana je radionica Proizvodnja i posluživanje napitaka na bazi kave  u  suradnji sa ASOO,ZAJEDNICOM UGOSTITELJSKO – TURISTIČKIH ŠKOLA RH I našom školom. Cijelu organizaciju odradio je naš nastavnik posluživanja Krešimir Brnin

24.4.2017. – održana u našoj školi izborna skupština Lions Cluba Opatija sa domjenkom koji su priredili naši učenici sa mentorima (Capan, Perman, Marčelja Petrc)

26.4.2017. – prezentacija naše škole u OŠ Pehlin (Jelena Barić sa učenicima) i OŠ Eugen Kumičić Rijeka (Ivona Lazić sa učenicima 4a)

27.4.2017. – domjenak za Ekonomsku školu Rijeka koja je organizator Državnog natjecanja (Kuhari i Nikolina Marčelja Petrc)

28.4.2017. – domjenak za Dom Turnić (kuhari i Krešimir Brnin)

3.5. i 6.5.2017. – učenici u pratnji nastavnika TZK-a idu na otvorenje EP U 17 koje se igra u Rijeci i Kostreni. Organiziranim prijevozom iz Opatije se ide na Rujevicu

4.5.2017.- Akcija Riječko srce kojom se prikupljaju sredstva za dječiju bolnicu na Kantridi – naša nastavnica slastičarstva sa maturantima 3 e peče kolače koji će se prodavati na riječkom korzu i sva sredstva idu za dječiju onkologiju

7.5.2017.- Majevica TZ Viškovo priprema hrane i podjela na manifestaciji na Viškovu (Lazić i Capan)

23.5.2017. – domjenak za otvaranje izložbe Lošinjski hoteli koja je bila u vili Angiolini

 

 

 

 

 Aktivnosti u školskoj godini 2015./2016. 

29.1.2015.- učenici radili na Festivalu pusne hrani u Matuljima

2.2.2015. – dječji maškarani korzo –podjela krafni i čaja - Lazić

2.2.2015. – Projekt zdrava prehrana u suradnji sa nastavnim zavodom; održano predavanje sa predavačem Damirom Permanom i domjenak za 100 sudionika

3.2. 2015. –domjenak za Katarinu Line

11.2.2015.- domjenak za sportski savez u dvorani Marino Cvetković

14.2.2015. – naši učenici učestvovali u maškaranoj joti u Rijeci u suradnji sa udruženjem obrtnika – Perči i učenici 1.d

26.2.2015. – u našoj školi održan Regionalni Gastro 2015. u 5 ugostiteljskih i 3 turističke discipline sa preko 100 sudionika .Učestvovalo je 10 škola iz 2 županije: naša i Istarska županija – svi nastavnici

6.3.2015.- u našoj školi održano je Regionalno natjecanje iz povijesti pod vodstvom profesorice Vesne Slaviček

7.3.2015. – CELIJAKIJA- edukacija za gospodarstvenike održana  uz pomoć nastavnika Damira Permana, Srđanu Jeftić i naše učenika u kabinetima kuharstva  - Perči i učenici 2.c

18. - 21.3.2015. – DRŽAVNI GASTRO -. Održan u Biogradu na Moru gdje smo sudjelovali u 5 disciplina i to u 4 gastronomske i jednoj turističkoj. Najbolji uspjeh postigao je učenik Roberto Boštijančić sa mentoricom Ljiljanom Mikinac koji je osvojio 2 mjesto i srebrnu medalju. David Žilić  sa mentoricom Sandom Perči bio je četvrti kao i Marin Čatak sa mentorom Krešimirom Brninom.

18.-19.3.2015. –Beč u suradnji sa gradom Opatijom i TZ Opatija naša 4 učenika sa prof. Ivanom Vuković bili su u Beču na promoviranju grada Opatije kao turističke destinacije zajedno sa brojnim opatijskim ugostiteljima. – učenici 4.a razreda

27.3.2015. U našoj školi održan je domjenak u sklopu projekta Rijeka europski grad kulture u koji smo se mi uključili sa slasticom i koktelom. – Bešlić

Tijekom mjeseca travnja i svibnja 2015. pedagogica Jelena Barić je sudjelovala na prezentaciji Ugostiteljske škole Opatija u slijedećim školama: OŠ R.K.J. Opatija, OŠ Lovran, OŠ Kastav, OŠ Srdoči, OŠ Andrije Mohorovičića Matulji, OŠ Zamet, OŠ Nikola Tesla Rijeka, OŠ Pehlin, OŠ Kozala, OŠ Fran Franković, OŠ Čavle.

10.4.2015. Naših 10  učenika učestvovali su na „RI GASTRO 2015“. na riječkom korzu…

16.4. 2015.- pripremali domjenak za Državno natjecanje u latinskom jeziku za Opatijsku gimnaziju

17.4.2015.- sudjelovali u Danu Obrtničke škole sa pripremama raznih jela koje smo izložili u njihovoj školi.

23.4.2015.-domjenak za epidemiološki zavod u Rijeci

3.5.2015.- naši učenici sa prof. Lazić učestvovali na Majevici –Viškovo; priprema i podjela jela

7.5. Projekt opatijska paleta bezglutenske prehrane – Vuković, Perman, Bešlić, Mulaosmanović, Barić, Brnin

7.5.2015.- Prezentacija i promocija obrtničkih zanimanja u Matuljima- Krešimir Brnin

15.5.2015.- Veliki i mali za Opatiju-sudjelovanje naše škole sa učenicima i nastavnicima Vilmom Krivokuća i Krešimirom Brninom.

24.,5. 2015. GOURMET PRIČA U OPATIJI- 10 naših učenika sa prof. Ivonom Lazić i Ivanom Vuković

28.5.2015.-održana edukacija u pripremi turskih jela za otvorenje Tjedna turskog filma u Rijeci .Edukaciju je držao  vlasnik jedinog  turskog restorana u Hrvatskoj Alli Ihsan Tanind.U edukaciji su učestvovali učenici 3 a sa nastavnicom Sandom Perči.

Dok su učenici konobari posluživali ta ista jela u ART kinu u Rijeci zajedno sa nast.

Krešimirom Brninom.

29.5.2015. GOURMET PRIČA U RIJECI- ispred kazališta naši učenici su dijelili jela poznatih riječkih ugostitelja sa prof.. Ivanom Vuković i Dijanom Pavlić

2.6.2015. – tradicionalno natjecanje mladih čuvara okoliša Prehrana nekonvencionalnim izvorima iz prirode, Ugostiteljska škola Opatija je osvojila 1. mjesto za estetsko uređenje štanda i 2. mjesto u ukupnom poretku.

4.6. 2015. – naša dva učenika putuju sa nast.  kuharstva Sandom Perči u Wroclaw Poland gdje će kuhati na trgu za 1500 posjetitelja                     

24. i 25. 6. 2015. u suradnji sa gradom Opatijom i TZ Opatija, TZ Kvarner i TZ Rijeka,  naša 4 učenika s prof. Lazić i Perči bili su u Beču na obilježavanju Dana državnosti  zajedno s brojnim opatijskim ugostiteljima.

28.6. – 12.7.2015. – Učenici Ugostiteljske škole u pratnji profesorice Maje Šimičić Roksandić boravili u Mađarskoj na odrađivanu stručne prakse u trajanju od dva tjedna.

12.9.2015. Nikolina Marčelja Petrc, prof.. pratila je učenike dok su radili na domjenku na godišnjicu ZTC-a.

- 24.9.20'15.- naši učenici kuhari i konobari pod vodstvom nastavnika Mladenke Žibert, Ljiljane Mikinac, Damira Permana i Krešmira Brnina radili su na pripremama domjenka za desetogodišnjicu Talasoterapije i na posluživanju gostiju

-27.9.2015.- u našoj školi održan je ručak povodom „Svjetskog dana srca“ u suradnji sa ravnateljem Talasoterapije profesorom  Viktorom Peršićem proveli smo projekt koji je osmislio nast. Perman. Na ručku je izvršena primopredaja šanka koji smo dobili kao donaciju od strane Talasoterapije. Gosti na ručku bili su poznati zdravstveni djelatnici i sportaši (Pilić,Skansi,Matošević, Načinović)saborski zastupnik Željko Jovanović

-13.10.2015.-učenici u pratnji mentora posjetili i 4 Opatijska cvijeta i prisustvovali okruglom stolu koji je održan u sklopu 2. Mediteranskog kuharskog kongresa. Predavanja su držali poznati kuhari nosioci Mischelin zvjezdica. Od naših kuhara i jedan od onih koji su ovaj kongres doveli u Opatiju bio je Barbieri.

-23.10.2015. – naši učenici u pratnji mentora Brnina i Krivokuće rade u vili Antonio,zatim od14-16 sati na ručku koji je organiziran u suradnji sa gradom Opatija kod nas u školi u sklopu projekta „ZDRAVI GRADOVI“  te navečer u vili Angeolini sa prof Ivonom Lazić

- 3.11.2015. – U našoj školi podijeljena su priznanja i nagrade za projekt „Unapređenje mentorskog rada u ugostiteljstvu i turizmu“  mentorima i učenicima te je u sklopu projekta za uzvanike organiziran ručak

- 19.11.2015. – u našoj školi organiziran Okrugli stol sa temom „Konobar ne može biti svatko“ na koji su se odazvali mnogi poznati hotelijeri, ugostitelji i iz našeg Ministarstva prisustvovala je Vesna Hrvoje Šic

-20. 11. 2015.- U Šporeru naši učenici pod vodstvom nastavnice Vime Krivokuće odradili domjenak u suradnji sa gradom Opatija za Društvo naša djeca

-23.11.2015. – U Sušačkoj gimnaziji naši učenici odradili domjenak u sklopu učeničke zadruge Ugići pod vodstvom prof. Ivone Lazić za Dan škole

- 3.-6.12.2015. Za festival čokolade naši učenici pod vodstvom nast. Bešlića i u suradnji sa Adriatik hotelom izradili skulpture od čokolade koje su bile izložene u Šporeru

-4.12.2015.- učenici radili na korzu u Rijeci u sklopu Ri gastra

-10.,15,16,17. i 24.12. 2015. učenička zadruga prodavala naše proizvode ispred opatijske tržnice

11.12.2015. božićni domjenak za Katarinu line za 30.tak ljudi

14.12.2015.-božićni domjenak za Skal

18.12.2015.- radionica sa Bešlićem za Udrugu osoba s invaliditetom Grada Opatije.

19.12.2015.- domjenak u gradu Rijeci za Udrugu međunarodna komora mladih- Ivona Lazić

24.12.2015.- U suradnji s Gradom Opatija naši nastavnici i učenici pripremali su bakalar na gulaš i bakalar na bijelo koji se dijelio na opatijskoj tržnici građanima Opatije.

17.01.2016.- podizanje pusta ispred opatijske tržnice -naša škola je pripremila slatke zalogaje tj. fritule i kroštule te kuhano vino (Saša Bešlić i Ivona Lazić)

22.01.2016.- održano školsko natjecanje iz engleskog jezika pod povjerenstvom u sastavu: Jasminka Mešter, prof. engleskog jezika, Mario Lozančić, prof. engleskog jezika i Jelena Barić, pedagogica.

22.01.2016. – održano školsko natjecanje iz vjeronauka – Maja Šimičić Roksandić,prof.

24.01.2016.- dječiji karneval u Opatiji (podjela krafni i čaja) odradile Nikolina Marčelja i Ivona Lazić

6.02.2016. – Maškarana jota u Rijeci –učestvuje nast. Bešlić sa učenicima 3 e razreda

8.2.2016. – je u našoj školi,u sklopu nastave predmeta biologija s higijenom i ekologijom, gostovala eko-udruga Žmergo i održala radionicu na temu Održivi turizam i hrana. Predavač je bio prof. Mario Nosić.

9.02.2016.- domjenak za sportski savez grada Opatije –nast. Brnin, Marčelja Petrc, Žibert,Mikinac

16.02.2016.- organiziran ručak na Rujevici u nogometnom kampu NK  Rijeke u sklopu projekta  „Unapređenje mentorskog rada u ugostiteljstvu i turizmu“.Odradili učenici po vodstvom nastavnika Mladenke Žibert ,Nikoline Marčelje Petrc i Damira Permana.

18.2-3.03. 2016.- u sklopu projekta Erassmus + kod nas na praksi su učenici iz Novog Mesta ,Slovenija

19.02.2016.- održana domjenak za goste iz Novog Mesta

19.02.2016.- odrađen domjenak za Obrtničku školu Opatija za regionalno natjecanje frizera

23.02.2016.- nakon odrađene prezentacije sa putovanja  iz Poljske u kojoj su bila naša 3 učenika i mentorica S. Perči priređen je domjenak za predstavnike Županije.

1.03.2016.- u goste našoj školi u kratki posjet došao je počasni konzul Republike Hrvatske u Poljskoj sa suprugom.

8.03.2016.- održano županijsko natjecanje iz povijesti pod vodstvom Vesne Slaviček,prof.- pripremljen domjenak za natjecatelje

10.03.2016.- naša učenica Ema Varljen otputovala sa vlakom siječanja u Auswitz

15.03.2016.- održano regionalno natjecanje Gastro 2016. u Poreču gdje smo se natjecali u 7 disciplina i osvojili:u disciplini Pripremanje hladnog slanog izloška- Tino Štefanec s mentoricom Sandom Perči -1. mjesto; Priprema barskih mješavina-Filip Matešić s mentoricom Vilmom Krivokuća – 1.mjesto; Recepcijsko poslovanje-Ivana Lovrić s mentoricom Klarom Batarelo. Još su osvojena 2. treća,1 četvrto i 1. peto mjesto. Troje natjecatelja se plasiralo na međudržavno natjecanje koje će biti u Makarskoj od 25.-28.4.2016.

29.3.2016.- prezentacija zanimanja u OŠ Brešca- Marčelja Petrc i Perči

30.03.2016. – prezentacija zanimanja u OŠ R.K.Jeretov Opatija –Brnin i Perči

31.03.2016.- prezentacija zanimanja u OŠ V.C.Emina Lovran- Lazić I.

29.03.-2.04.2016.-održđala se gurmansko –edukativna radionica za djecu iznad 7 godina u prostoru Vile Angioline. Tema radionica je bio BON-TON restoran. Naša škola surađivala je sa Festivalom Opatija,Kazalištem Tvornica Lutaka –Zagreb, Petrom Radin i Miom Negovetić. Odradila sve dane Marčelja Petrc sa učenicima-konobarima.

5.04.2016.- održana RI gastro manifestacija u znaku šparoga –kuharskim profesionalcima u kuhanju i posluživanju asistirali su i naši učenici pod vodstvom Marčelje Petrc i Lazić I.

12.4.2016.- prezentacija zanimanja u Art kinu za 400-tinjak osnovnoškolaca uz cijeli program koji je vodio Dražen Turina Šajeta a u organizaciji Obrtničke komore Rijeka. U prezentaciji smo učestvovali sa 4 učenika i prof. Ivonom Lazić i Sandom Perči te ravnateljica Sibila Roth mag.cin.

21.4.2016. – promocija projekta Lovranski marun - naše blago i gastronomska delicija. Voditelji projekta Mira Matan i Mario Nosić. Program pripremila Slobodanka Orešković prof. hrvatskog jezika.

25. -28.4.2016. – održano Državno Gastro natjecanje u Makarskoj: Pripremanje hladnog slanog izloška- Tino Štefanec s mentoricom Sandom Perči ;  Priprema barskih mješavina-Filip Matešić s mentoricom Vilmom Krivokuća; Recepcijsko poslovanje-Ivana Lovrić s mentoricom Klarom Batarelo.

27.4.2016.- odrađen domjenak u organizaciji Učeničke zadruge Ugići za Nastavni zavod u Rijeci (radile Vilma Krivokuća i Nikolina Marčelja Petrc sa 3 b)

8.5.2016.- Majevica Viškovo – rade Ivona Lazić i Saša Bešlić

18.5.2016.- Domjenak za „Dom za odrasle osobe Turnić“ –odrađuje učenička zadruga „Ugići“ sa voditeljicom gastro sekcije Nikolina Marčelja Petrc

20.5.2016. – Ručak za organizacioni odbor Sveučilišnih igara koje se održavaju u Rijeci i Zagrebu

23.5.2016. – Domjenak za Grad Opatiju u „Zori“ –Ivona Lazić

25.5.2016. – Promocija zanimanja „Kamo dalje“ u Rijeci

2.06.2016. -  Bjeloruska delegacija  na radnom ručku u našoj školi ..u Opatiji održan sajam franšiza (na ručku bili bjeloruski veleposlanik i srpski konzul i mnogo drugih uvaženih gostiju)-odradila kuhinja sa Brninom i Marčeljom Petrc

 

Aktivnosti u školskoj godini 2014/2015.

5. ili 12.9 2014. Nikolina Marčelja i Krešimir Brnin radili na proslavi ZTC-a

26.9.2014. Humanitarni doručak za obitelj Kolarek iz Rajeva Sela-uzvanici:Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin,zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin,predsjednici uprava hotela,direktori hotela i banaka,ravnateljica crvenog križa Gordana Grugurina i mnogobrojni drugi gosti.

28.9.2014.- učenici radili pod vodstvom Nikoline Marčelja u dvorani Marino Cvetković u Opatiji  na humanitarnom domjenku za Gunju.

15.,16 i 17.10.2014. preko 100 učenika učestvovalo na Danima turizma u Opatiji.Učenici su pomagali u Milenij hotelima,u dvorani „Marino Cvetković“,hotelu Ambasador itd.

17.10.2014.-Proslavili smo Dan škole i u sklopu projekta „ZVJEZDA I ZVJEZDICA“  podjelili smo priznanje našem nekadašnjem učeniku gosp.Ranku Starac koji je arheolog i kustos u Pomorskom muzeju u Rijeci.Naša zvjezdica bila je učenica 4 A razreda THK-a  generacije 2013/2014.,Annamaria Vinger

21.10.2014.-Naš bivši učenik Emil Luštica održao predavanje o pripremi barskih mješavina. Trenutno zaposlen kao barist u restoranu Bevanda“

12.11.2014.-održana humanitarna večera za djecu sa posebnim potrebama grada Opatije u organizaciji naše škole i SCAL organizacije sa gđom. Katarinom Haupfeld.

21.11.2014.- kuhari i konobari rade u hotelu Mozart na humanitarnoj večeri

5.12.2014.RI Gastro –tematika bakalar

12.12.2014.- Božićni domjenak za Katarinu line

17.12.2014.-snimana radio emisija „Zašto tako“ za obrazovni program radio Zagreba o kuharima

24.12.2014.-pripremalo se 600 porcija bakalar gulaša za građane Opatije

29.1.2015.- učenici radili na Festivalu pusne hrani u Matuljima

2.2.2015. – dječiji maškarani korzo –podjela krafni i čaja

2.2.2015. – Projekt zdrava prehrana u suradnji sa nastavnim zavodom; održano predavanje sa predavačem Damirom Permanom i domjenak za 100 sudionika

3.2. 2015. –domjenak za Katarinu Line

11.2.2015.-domjenak za sportski savez u dvorani Marino Cvetković

14.2.2015. – naši učenici učestvovali u mašakaranoj joti u Rijeci u suradnji sa udruženjem obrtnika

26.2.2015. – u našoj školi održan Regionalni Gastro 2015. u 5 ugostiteljskih i 3 turističke discipline sa preko 100 sudionika .Učestvovale su 2 županije i to naša i Istarska županija i 10 škola.

6.3.2015.- u našoj školi održano je Regionalno natjecanje iz povijesti

7.3.2015. – CELIJAKIJA- edukacija za gospodarstvenike održana  uz pomoć nastavnika Damira Permana, Srđanu Jeftić i naše učenika u kabinetima kuharstva

18. -21.3.2015. – DRŽAVNI GASTRO -. Održan u Biogradu na Moru gdje smo sudjelovali u 5 disciplina i to u 4 gastronomske i jednoj turističkoj. Najbolji uspjeh postigao je učenik Roberto Boštijančić sa mentoricom Ljiljanom Mikinac koji je osvojio 2 mjesto i srebrnu medalju. David Žilić  sa mentoricom Sandom Perči bio je četvrti kao i Marin Čatak sa mentorom Krešimirom Brninom.

18.-19.3.2015. –Beč u suradnji sa gradom Opatijom i TZ Opatija naša 4 učenika sa prof. Ivanom Vuković bili su u Beču na promoviranju grada Opatije kao turističke destinacije zajedno sa brojnim opatijskim ugostiteljima.

27.3.2015. U našoj školi održan je domjenak u sklopu projekta Rijeka evropski grad kulture u koji smo se mi uključili sa slasticom i koktelom.

10.4.2015. Naših 10  učenika učestvovali su na „RI GASTRO 2015“. na riječkom korzu…

16.4. 2015.- pripremali domjenak za Državno natjecanje u latinskom jeziku za Opatijsku gimnaziju

17.4.2015.- sudjelovali u Danu Obrtničke škole sa pripremama raznih jela koje smo izložili u njihovoj školi.

23.4.2015.-domjenak za epidemiološki zavod u Rijeci

3.5.2015.- naši učenici sa prof. Lazić učestvovali na Majevici –Viškovo; priprema i podjela jela

7.5.2015.- Prezentacija i promocija obrtničkih zanimanja u Matuljima- Krešimir Brnin

15.5.2015.- Veliki i mali za Opatiju-sudjelovanje naše škole sa učenicima i nastavnicima Vilmom Krivokućom i Krešimirom Brninom.

24.,5. 2015. GOURMET PRIČA U OPATIJI- 10 naših učenika sa prof. Ivonom Lazić i Ivanom Vuković

28.5.2015.-održana edukacija u pripremi turskih jela za otvorenje Tjedna turskog filma u Rijeci .Edukaciju je držao  vlasnik jedinog  turskog restorana u Hrvatskoj Alli Ihsan Tanind.U edukaciji su učestvovali učenici 3 a sa nastavnicom Sandom Perči.

Dok su učenici konobari posluživali ta ista jela u ART kinu u Rijeci zajedno sa nast.

Krešimirom Brninom.

29.5.2015. GOURMET PRIČA U RIJECI- ispred kazališta naši učenici će dijeliti jela poznatih riječkih ugostitelja sa prof.. Ivanom Vuković i Dijanom Pavlić

4.6. 2015. – naša dva učenika putuju sa nast.  kuharstva Sandom Perči u Wroclaw Poland gdje će

kuhati na trgu za 1500 posjetitelja

 Aktivnosti u 2014/2015.

5. ili 12.9 2014. Nikolina Marčelja i Krešimir Brnin radili na proslavi ZTC-a

26.9.2014. Humanitarni doručak za obitelj Kolarek iz Rajeva Sela-uzvanici:Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin,zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin,predsjednici uprava hotela,direktori hotela i banaka,ravnateljica crvenog križa Gordana Grugurina i mnogobrojni drugi gosti.

28.9.2014.- učenici radili pod vodstvom Nikoline Marčelja u dvorani Marino Cvetković u Opatiji  na humanitarnom domjenku za Gunju.

15.,16 i 17.10.2014. preko 100 učenika učestvovalo na Danima turizma u Opatiji.Učenici su pomagali u Milenij hotelima,u dvorani „Marino Cvetković“,hotelu Ambasador itd.

17.10.2014.-Proslavili smo Dan škole i u sklopu projekta „ZVJEZDA I ZVJEZDICA“  podjelili smo priznanje našem nekadašnjem učeniku gosp.Ranku Starac koji je arheolog i kustos u Pomorskom muzeju u Rijeci.Naša zvjezdica bila je učenica 4 A razreda THK-a  generacije 2013/2014.,Annamaria Vinger

21.10.2014.-Naš bivši učenik Emil Luštica održao predavanje o pripremi barskih mješavina. Trenutno zaposlen kao barist u restoranu Bevanda“

12.11.2014.-održana humanitarna večera za djecu sa posebnim potrebama grada Opatije u organizaciji naše škole i SCAL organizacije sa gđom. Katarinom Haupfeld.

21.11.2014.- kuhari i konobari rade u hotelu Mozart na humanitarnoj večeri

5.12.2014.RI Gastro –tematika bakalar

12.12.2014.- Božićni domjenak za Katarinu line

17.12.2014.-snimana radio emisija „Zašto tako“ za obrazovni program radio Zagreba o kuharima

24.12.2014.-pripremalo se 600 porcija bakalar gulaša za građane Opatije

29.1.2015.- učenici radili na Festivalu pusne hrani u Matuljima

2.2.2015. – dječiji maškarani korzo –podjela krafni i čaja

2.2.2015. – Projekt zdrava prehrana u suradnji sa nastavnim zavodom; održano predavanje sa predavačem Damirom Permanom i domjenak za 100 sudionika

3.2. 2015. –domjenak za Katarinu Line

11.2.2015.-domjenak za sportski savez u dvorani Marino Cvetković

14.2.2015. – naši učenici učestvovali u mašakaranoj joti u Rijeci u suradnji sa udruženjem obrtnika

26.2.2015. – u našoj školi održan Regionalni Gastro 2015. u 5 ugostiteljskih i 3 turističke discipline sa preko 100 sudionika .Učestvovale su 2 županije i to naša i Istarska županija i 10 škola.

6.3.2015.- u našoj školi održano je Regionalno natjecanje iz povijesti

7.3.2015. – CELIJAKIJA- edukacija za gospodarstvenike održana  uz pomoć nastavnika Damira Permana, Srđanu Jeftić i naše učenika u kabinetima kuharstva

18. -21.3.2015. – DRŽAVNI GASTRO -. Održan u Biogradu na Moru gdje smo sudjelovali u 5 disciplina i to u 4 gastronomske i jednoj turističkoj. Najbolji uspjeh postigao je učenik Roberto Boštijančić sa mentoricom Ljiljanom Mikinac koji je osvojio 2 mjesto i srebrnu medalju. David Žilić  sa mentoricom Sandom Perči bio je četvrti kao i Marin Čatak sa mentorom Krešimirom Brninom.

18.-19.3.2015. –Beč u suradnji sa gradom Opatijom i TZ Opatija naša 4 učenika sa prof. Ivanom Vuković bili su u Beču na promoviranju grada Opatije kao turističke destinacije zajedno sa brojnim opatijskim ugostiteljima.

27.3.2015. U našoj školi održan je domjenak u sklopu projekta Rijeka evropski grad kulture u koji smo se mi uključili sa slasticom i koktelom.

10.4.2015. Naših 10  učenika učestvovali su na „RI GASTRO 2015“. na riječkom korzu…

16.4. 2015.- pripremali domjenak za Državno natjecanje u latinskom jeziku za Opatijsku gimnaziju

17.4.2015.- sudjelovali u Danu Obrtničke škole sa pripremama raznih jela koje smo izložili u njihovoj školi.

23.4.2015.-domjenak za epidemiološki zavod u Rijeci

3.5.2015.- naši učenici sa prof. Lazić učestvovali na Majevici –Viškovo; priprema i podjela jela

7.5.2015.- Prezentacija i promocija obrtničkih zanimanja u Matuljima- Krešimir Brnin

15.5.2015.- Veliki i mali za Opatiju-sudjelovanje naše škole sa učenicima i nastavnicima Vilmom Krivokućom i Krešimirom Brninom.

24.,5. 2015. GOURMET PRIČA U OPATIJI- 10 naših učenika sa prof. Ivonom Lazić i Ivanom Vuković

28.5.2015.-održana edukacija u pripremi turskih jela za otvorenje Tjedna turskog filma u Rijeci .Edukaciju je držao  vlasnik jedinog  turskog restorana u Hrvatskoj Alli Ihsan Tanind.U edukaciji su učestvovali učenici 3 a sa nastavnicom Sandom Perči.

Dok su učenici konobari posluživali ta ista jela u ART kinu u Rijeci zajedno sa nast.

Krešimirom Brninom.

29.5.2015. GOURMET PRIČA U RIJECI- ispred kazališta naši učenici će dijeliti jela poznatih riječkih ugostitelja sa prof.. Ivanom Vuković i Dijanom Pavlić

4.6. 2015. – naša dva učenika putuju sa nast.  kuharstva Sandom Perči u Wroclaw Poland gdje će

kuhati na trgu za 1500 posjetitelja

 

Neke od mnogobrojnih aktivnosti u školskoj godini 2011./2012.

  • 04.09.2011. 5. Učkarski sajam – prezentacija projekta Iz padela naših nona
  • 09.09.2011. 100 godišnjica šetališta Lungomare, pripremanje domjenka u suradnji s drugom mastercheficom Srđanom Jevtić
  • 23.09.2011. Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha26.09.2011.
  • predavanje Jadranka Smokrovića na temu Šampanjac
  • 06.10.2011. održano je edukativno predavanje "Riječju i slikom kroz Burj al Arab“ gost predavač - gospodin Saša Bešlić, šef kuhinje Grand hotela "Adriatic" u Opatiji
  • .07.10.2011. započeo projekt (U)GOSTI NA DORUČKU. Prva gošća u našoj školi bila je g-đa Žuži Jelinek.
  • 12.10.2011. radionica na temu „Lovranski maruni“. Voditelj radionice je bio Boris Mihovilić naš istaknuti kulinarski majstor
  • 17.10.2011. Dan škole – sportski susreti (odbojka profesori vs učenici; međuškolski susreti); kulturno umjetnički program; otkrivanje zvjezdice (Vanja Krbavčić) i dviju zvijezdi (Mirza Džomba i Dinko Milčetić); izložba „Sportski uspjesi Mirze Džombe“
  • 27.10.2011. Prezentacija projekta Mirisi i okusi Primorsko goranske županije

09. 11. 2011. (U)GOSTI NA DORUČKU - POSJET PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE

  • 17.11.2011.tribina protiv nasilja grupe Adastra
  • 23.11.2011. nastavka projekta Tvrtka prijatelj škole – potpisivanje Povelje prijateljstva s tvrtkama: Kraš Zagreb, Grand hotel Adriatic, Thorax promotion, Maraska Zadar i Tia partner
  • 26.11.2011. radionica za oboljele od celijaklije
  • 02.12.2011. otvaranje Festivala čokolade
  • 09.12.2011. (U)GOSTI NA DORUČKU – počasni konzul Republike Poljske u Hrvatskoj – prof.dr.sc. Amir Muzur, prof.dr.sc. Bruno Čalić – predsjednik Hrvatsko-poljskog društva prijatelja, Jasna Doričić Sanković, dir. TZ Grada Opatije
  • 12.12.2011. snimanje televizijske emisije „Žlica užitka“
  • 14.12.2011. emitirana emisija Žlica užitka na Kanalu RI
  • 24.12.2011. Svi na marendu s opatijskim gradonačelnikom – prženje srdelica i inćuna te dijeljenje bijelog i crnog vina građanima Opatije na Badnje jutro
  • 26.01.2012. organizacija 3. Pusnog maneštra festa – Hotel Ambasador Opatije
  • 06.02.2012. snimanje osam polusatnih emisija o gradovima domaćinima festivala Melodije Istre i Kvarnera. Na poziv gospodina Andreja Baše (zahvaljujemo mu na ukazanom povjerenju) u emisijama ćemo prikazati gastronomsku baštinu našeg kraja čime ćemo promovirati projekt Iz padela naših nona, ali i našu školu te ugostiteljsko turistička zanimanja u cjelini
  • 09.12.2011. (U)GOSTI NA DORUČKU – kraljica karnevala Nina Simčić, Meštar Toni, Duško Jeličić, Ronald Milanja – upravitelj Zadruge Zeleno i plavo, Boris Radović Beli – prvi meštar Riječkog karnevala
  • 13.02.2012. kuharska radionica sa Srđanom Jevtić i Alenom Jančić
  • 17.02.2012. Promo junior – natjecanje u flambiranju – Poreč, III mjesto Ivan Suknjov, Luka Matković
  • 29.02.2012. regionalno natjecanje Gastro 2012.
  • 02.03.2012.. otvaranje izložbe „Opatijske kamelije“ – posluživanbje pjenušca, sokova i torte
  • 07.03.2012. kuharska radionica „Orijentalni mirisi na mediteranski način“ – Saša Bešlić
  • 21.03.2012. kuharska radionica pod paskom Deniza Zemba na temu „Proljeće je stiglo"
  • 30.03.2012. (U)GOSTI NA DORUČKU – Željko Jovanović (ministar znanosti, obrazovanja i sporta), Ingo Kamenar, Ivo Dujmić, Lidija Bagarić, Aramis Naglić, Samir Barač, Alvaro Načinović, Jelena Kovačević, Snježana Pejčić, Juraj Divjakinja, Ivan Krapić, Danijel Liber, Drago Žiljak)
  • 30.03.2012. svečano otvaranje 6. festivala kave – školska zgrada Gorovo
  • 16. do 19.04.2012. Državno natjecanje Gastro

Biasiol Tina s mentoricom Ružicom Šaftić, prof. – ZLATNA MEDALJA

Matković Luka s mentoricom Ljiljanom Mikinac, prof. – ZLATNA MEDALJA

Marač Marijan s mentoricom Mladenkom Žibert, prof.

Bilušić Marko s mentoricom Eofelijom Rubinić, prof.

Baretinčić Mateo s mentorima Majdom Šimunić, prof. i Mariom Lozančićem, prof. – SREBRNA MEDALJA

  • 18.04.2012. (U)GOSTI NA DORUČKU - Pero Kvrgić, Lela Margitić, Vitomira Lončar, Marko Torjanac, Lana Helena Hulenić, Zijad Gračić, Boris Bakal, Voljen Grbac, Denis Brižić
  • 05.05.2012. Porin gastro show – Restoran Sveti jakov Opatija. natjecanje u pripremi škampi na buzaru – Duško Jeličić Bonaca, Đelo Hadžiselimović, Zlatko Gall, Boris Hrepić Hrepa (Daleka obala), Stipe Mađor (Hladno pivo).i
  • 09.05.2012. (U)GOSTI NA DORUČKU – Paul Vandoren, šef delegacije EU u RH; Hrvoje Marušić,pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova, Vidoje Vujić, od župana PGŽ, Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije, Branko Herak, počasni konzul Kraljevine Danske, Amir Muzur, počasni konzul Republike Poljske, Mladenko Merlak, počasni konzul Republike Finske, Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska, Edvin Jurin, direktor McCann Ericson Hrvatska
  • 19.05.2012. Dani kvarnerskog škampa i morskih delicija – gastro show i priprema tjestenine s morskim plodovima u Mošćeničkoj Dragi i bonton radionica
  • 02.06.2012. Prehrana nekonvencionalnim izvorima iz prirode. Osvojeno prvo i drugo mjesto.
  • 05.06.2012. predstavljanje knjižice "5 kruhova i 2 ribe". Knjižica je nastala u želji za njegovanjem kulture obitelji koja sve više izumire u današnjem društvu, naglašavanjem vrijednosti zajedničkog obiteljskog obroka, molitve i pomaganja široj društvenoj zajednici.
  • 06.06.2012. (U)GOSTI NA DORUČKU – Ususret MIK-u – Andrej Baša, Robert Grubišić, Duško i Silvana Jeličić, Katja Budimčić, Danijel Načinović, Šajeta, Vesna Nežić Ružić, Ljubo Kuntarić….
  • 10.06.2012. Festival presnaca na Krku
  • 12. do 14.06.2012. posjeta škole Scuola alberghiera e di ristorazione di Serramazzoni iz Italije. Održana predavanja i radionice iz sommelierstva i kuharstva.
  • 13.06.2012. svečana večera uz prezentaciju gastronomskih delicija iz pokrajine Emilia Romagna

Nabrojat ćemo samo neke aktivnosti na kojima su sudjelovali učenici škole u školskoj 2010./2011. godini:

  • 05.09.2010. 4. učkarski sajam – prezentacija projekta Iz padela naših nona
  • 19.09.2010. Matejna – prezentacija projekta Iz padela naših nona
  • 24.09.2010. Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha 2010.
  • 24.09.2010 U suradnji s Udruženjem antifašističkih boraca i antifašista Grada Opatije. obilježeni Dani antifašizma u Pazinu – izložba Noć je šapićala
  • 26.09.2010. Opatijska plava noć
  • 27.09.2010. Svjetski dan turizma – domjenak u Vili Angiolini
  • od 11. do 15.10.2010. akcija socijalne inicijative pod nazivom „Mladi protiv gladi“. U akciji su sudjelovali naši učenici volonteri.
  • 18.10.2010. Dan škole (sportski susreti između učenika i nastavnika; kulturno umjetnički program; otkrivanje zvjezdice; potpisivanje Povelje prijateljstva; Otvaranje izložbe bivšeg učenika)
  • 27.10.2010. Nikolina Marčelja održala predavanje učenicima u Učeničkom domu Kvarner na temu „Ponašanje za stolom“
  • od 29. do 31.10.2010. prezentacija grada Opatije u Bad Ischlu, nazočenje svečanom potpisivanju Povelje prijateljstva i priprema domjenka za 100 ljudi u tom krasnom austrijskom gradiću
  • 02.11.2010. s radom je započela Kreativna radionica. Organizira se po prvi put od kad postoji Ugostiteljska škola Opatija.
  • 10.11.2010. započeo tečaj Prve pomoći organiziran od strane Hitne medicinske pomoći Opatija
  • 17.11.2010. sudjelovali u radu Vijeća za prevenciju kriminaliteta Liburnije
  • 24.11.2010. u organizaciji Policijske uprave Primorsko goranske sudjelovali smo u obilježavanju središnje manifestacije Dana borbe protiv nasilja nad ženama
  • 27.11.2010. organizirana radionica za oboljele od celijaklije
  • obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u suradnji s Obiteljskim centrom Rijeka i to na press konferenciji u prostorima Obiteljskog centra 29.11.2010. te u središnjoj aktivnosti okupljanja mladih pod nazivom „Iskoristi dan“, na Korzu, 30.11.2010. godine. 
  • 10.12.2010. Kulturno - umjetnička udruga AKT iz Opatije održala je svoju premijernu manifestaciju pod nazivom Akt in Terra Madre. Manifestaciju  su obogatili i učenici naše škole. Pripremali su maneštru te grašnjake, fritule i kroštule.
  • 24.12.2010. svi na marendu. Na opatijskoj tržnici dijeljena je frigana riba i vino građanima Opatije u suradnji s opatijskim gradonačelnikom
  • 17.01.2011. dizanje Pusta na opatijskoj tržnici. Za građanstvo smo pripremali fritule, kroštule i vino
  • siječanj 2011. snimanje filma o ugostiteljsko turističkim zanimanjima u školi
  • 21. do 27.01.2011. izložba i ocjenjivanje plakata „Sekunda koja mijenja život“
  • 04.02.2011. snimanje milenijske fotografije učenika naše škole. Milenijska fotografija ujedno će biti posljednji kadar filma o Ugostiteljskoj školi
  • 18.02.2011. edukativno predavanje na temu cognac održao je Jadranko Smokrović, bivši učenik Ugostiteljske škole, a sada glavni promotor cognaca Hennessy u RH
  • 20.02.2011. Dječja karnevalska povorka u Opatiji
  • 21.02.2011. edukativna radionica za kuhare pod vodstvom Nenada Posavca vrhunskog kulinarskog stručnjaka
  • 03.03.2011. organizacija Drugog pusnog maneštra festa u Opatiji
  • 05.03.2011. sudjelovanje u pripremanju Maškarane jote na Riječkom karnevalu
  • 05.03.2011. regionalno natjecanje Gastro 2011.
  • 26. 03 2011. gastro prezentacija pod nazivom "Od prekrasnog cvijeta kamelije do slasne slastice & koktela", koju organizira "Udruga ljubitelja kamelija Iginio Scarpa"
  • 02.04.2011. snimanje televizijske emisije „U istom loncu“ u Zagrebu
  • 06.04.2011. svečana premijera filma i pjesme Ugostiteljske škole Opatija u Vili Angiolini
  • 12.04.2011. sajam „Odaberi dobar je posao“ i promocija ugostiteljskih zanimanja
  • 12.04.2011. radionice u prvim i drugim razredima na temu učenja i motivacije
  • 15.04.2011. otvaranje Festivala kave uz postav primorske kuhinje
  • 17. do 20.04.2011. državno natjecanje Gastro 2011..........

         

 

 

 




Oglasna ploča
 
Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Profesor(ica) godine

SANDA PERČI, nastavnica kuharstva

 
Učenik(ca) godine

PETAR MUDRINIĆ, 3.C

 
Korisni linkovi

 

Učenički dom Lovran

   

Katalog knjižnice 

 

 

 
Rječnici
 
Linkovi




 
Najava

 

 

 

 

 
Ravnatelj...

                       

Projekt (U)gosti na doručku!

Ugostiteljska škola Opatija u svom je osamdeset godišnjem radu stekla poseban ugled, među stručnjacima kao vrsna stručna škola, a među učenicima kao škola u kojoj se stječe dobro obrazovanje koje omogućuje i brže zapošljavanje. O dobrim rezultatima rada u školi najbolje govore brojne nagrade, diplome, medalje...

Tako je tijekom godina pokrenuto niz zanimljivih projekata, od kojih neki traju samo jednu godinu, a neki su višegodišnji. Ovogodišnji projekt, koji bi trebao biti višegodišnji jer je - izazovan i zahtjevan - nazvali smo (U)GOSTI NA DORUČKU......

Njime želimo promovirati doručak (zajutrak) kao najvažniji dnevni obrok, koji ima isti značaj i za učenike, i za zaposlenike, ali i za goste koji određeno vrijeme svog godišnjeg odmora i oporavka borave na Opatijskoj rivijeri. Zbog sve bržeg tempa rada i užurbanog načina življenja doručak je postao ne samo zapostavljeni obrok, nego i obrok koga se najčešće preskače. Ručak se u mnogim obiteljima pretvorio u jedini topli obrok u večernjim satima, a večera je također skoro nestala. Nama je cilj doručku vratiti izgubljeni značaj. Stoga smo pokrenuli ne samo ovaj projekt, nego ćemo nastojati da se doručak vrati u ugostiteljske objekte "na velika vrata", da se pri tom obrati pozornost na zdrav način pripreme i konzumiranja doručka, da se u pripremi koriste samo zdrave i autohtone namirnice i da doručak postane BRAND OPATIJSKE RIVIJERE. Naša je zamisao bila da na tako priređenIm doručcima tijekom godine ugostimo značajna imena iz naše svakodnevnice, od političara do sportaša i kulturnih radnika. Mislimo da će se uz njihova imena najbrže pronijeti glas o zdravom jutarnjem obroku. Gost na prvom doručku bila nam je poznata modna stilistica Žuži Jelinek, na drugom ni manje ni više nego PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE prof.dr.sc Ivo Josipović, na trećem počasni konzul Republike Poljske u Hrvatskoj prof.dr.sc Amir Muzur, na četvrtom smo ugostili kraljicu karnevala i meštra Tonija, na petom ministra Željka Jovanovića i sportaše: Miloš Milošević, Samir Barač, Ivan Krapić, Snježana Pejčić, Jelena Kovačević, Alvaro Načinović, Juraj Divjakinja. Na šestom doručku gosti su bili glumci Pero Kvrgić, Lela Margitić, Vitomira Lončar, Zijad Gračić, Marko Torjanac, Voljen Grbac, Denis Brižić...., a na Dan Europe ugostili smo šefa delegacije EU u RH Paula Vandorena, Hrvoja Marušića, pomoćnika ministrice vanjskih i europskih poslova, Vidoja Vujića, obnašatelja dužnosti župana PGŽ, Ivu Dujmića, gradonačelnika Opatije, Ivana Vidakovića - direktora Microsfot Hrvatske, Edvina Jurina, direktora McCann Ericsson Hrvatska, počasne konzule Dasnke, Finske i Poljske... Osmi doručak protekao je u Mikovskom (glazbenom ozračju), a ugostili smo Andreja Bašu, Vesnu Nežić Rzužić, Šajetu, Duleta i Silvanu Jeličić, Maria Šimunovića, Ljubu Kuntarića, Danijela Načinovića, Darka Čargonju.....

I školska godina 2012./2013. započela je svojim prvim doručkom. Na početku godine ugostili smo i duhovno se obnovili uz mnogobrojne svećenike i drage prijatelje od kojih ćemo izdvojiti fra Zvjezdana Linća, vlč. Ivana Tambolaša-župnika iz Opatije, vlč Ivana Milardovića-župnika iz Jelenja, Danijela Delongu-glasnogovornika Riječke nadbiskupije, vjeroučitelje iz mnogih škola... Nastavili smo s najpoznatijim DJ-jevima s ovih naših prostora, izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Igorom Štimcem i vatrenima, ministrom turizma Veljkom Ostojićem, Tonyjem Cetinski. Na dan liječnika u RH, točnije 26.02.2013. ugostitli smo priznate liječnike izPGŽ,ali i šire na čelu s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta doc.dr.sc. Željkom Jovanovićem. Društvo za stolom su mu pravili:prim.dr.sc. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja RH, Siniša Varga, ravnatelj HZZO, Petar Skansi, pomoćnik ministra obrazovanja, Herman Haller, ravnatelj KBC Rijeka, Branko Šestan, ravnatelj Ortopedske bolnice Lovran i brojni drugi eminentni liječnici. A tko slijedi? Pratite nas.....

Projekt nismo samo izmislili. Prethodila su mu istraživanja kojom smo saznali da li i koliko naši učenici doručkuju, da li naši mještani koriste ovaj obrok, da li ga znamenite ličnosti preskaču ili mu posvećuju dužnu pažnju? Rezultati su poražavajući. Čak 60 posto osoba preskače doručak. I to je bio prvi siguran znak da smo na dobrom putu promovirati naš projekt, nastojati s njim upoznati ugostiteljske i hotelske djelatnike, a prvenstveno potaknuti naše učenike da ga počnu koristiti i dalje protežirati u svojim budućim radnim sredinama.

Prvi rezultati projekta su izvrsni. Svi su gosti bili oduševljeni posluženim obrokom, a učenici i nastavnici zadovoljni jer se ovi mali a zdravi obroci relativno lako i brzo pripremaju.

                                                                                                                                                                                                                                                   

 

 
Novosti iz CARNeta
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
 
Forum
 
Preporuka naših učenika

     

 
Tvrtke - prijatelji škole

Prehrambeno industrijski kombinat d.d. Rijeka – PIK RIJEKA – danas je moderna tvrtka s dugogodišnjom tradicijom, tvrtka koja proizvodi kvalitetne prehrambene proizvode prema visokim standardima.

 

Liburnia Riviera Hoteli d.d. danas je jedna od najvećih hotelskih tvrtki u Republici Hrvatskoj, koja poslovanje temelji na tradiciji i povjerenju gosta, te stručnim djelatnicima.

 

Kandit Osijek ima dugu tradiciju u proizvodnji bombona, vafla i raznih slatkiša.S radom je započela 1920.g. Kandit čokolade, praline, bomboni, te krem proizvodi mame uzdahe svih generacija.

 

Časopis za kulturu stola - Iće & piće  prezentira hrvatsko kulinarsko naslijeđe, ali i suvremene trendove u kuhanju, vinarstvu, maslinarstvu...,

 

Tvrtka Thorax d.o.o. je specijalizirana za organizaciju, realizaciju, promociju i upravljanje koncertnim, kulturnim, poslovnim, sportskim i ostalim događanjima – event management.

 

Hotel Grand Adriatic nalazi se u neposrednoj blizini središta grada Opatije, iznad šetnice Lungomare. Kvalitetom, ponudom , te sadržajima udovoljit će i najzahtjevnijem gostu.

 

Više od pet stoljeća iskustva i bogate tradicije proizvodnje likera i alkoholnih pića pretočeno je u današnju tvrtku. Maraska d.d. moderna je hrvatska tvrtka koja uz tradicionalnu proizvodnju i prodaju alkoholnih pića proizvodi i bogati asortiman bezalkoholnih pića raznih vrsta i okusa.

 

Riječke tvrtke Tpk, Arcus i Ivad, prve u Hrvatskoj u domeni veleprodaje pića, ujedinjuju se u poduzeće TIA partner .Svojim kupcima nude prepoznatljivu kvalitetu usluge, uz zajamčenu profesionalnost, pouzdanost i fleksibilnost.

 

KRAŠ – okus koji spaja generacije već cijelo stoljeće.
O Krašu najbolje govore njegovi brandovi poput Bajadere, Griotte deserta, Dorina čokolade, Životinjskog carstva, Domaćice, Napolitanki, Kiki i Bronhi bombona, te ostali proizvodi dobro poznati brojnim potrošačima.

 

NIKAS - CARSTVO OKUSA NA NAJVIŠOJ RAZINI 

Nikas d.o.o. je utemeljeno 1990.g. Osnovna djelatnost tvrtke je zastupanje, uvoz i distribucija poznatih prehrambenih brendova. Od 2007.g. posjeduju licencu Universita del caffe della Croazia.

PREHRAMBENA INDUSTRIJA FAMI-S NAŠIH POLJA DO VAŠEG STOLA, SAMO ISKONSKA PRIRODA

Fami priča započinje 1989. godine u Donjem Miholjcu. FAMI GRUPA, osim začina proizvodi široku paletu sokova, sirupa, stolne vode, tjestenine i pekarskih proizvoda, kao i pakiranja velikog broja različitih prehrambenih proizvoda, ukupno 232 proizvoda pod vlastitom robnom markom.

 

TISAK

Tisak, član Agrokor koncerna, najveći je maloprodajni lanac kioska te vodeći hrvatski distributer tiskovina, duhanskih proizvoda, prepaid bonova i start paketa  telekom operatera te ostalih proizvoda.

COCA-COLA

Coca-Cola HBC Hrvatska jedna je od najvećih tvrtki u industriji bezalkoholnih napitaka u državi, a ujedno je i ovlaštena punionica tvrtke The Coca-Cola Company


 

ZVIJEZDA d.d.

Zvijezda uspješno egzistira u vrhu hrvatskog prehrambenog tržišta više od 90 godina. Vrijednosti koje odlikuju Zvijezda proizvode jesu izvornost, izvrsnost i prepoznatljivost

JAMNICA d.d.

Jamnica d.d., je hrvatski proizvođač mineralnih voda osnovan 18. listopada 1828. godine. Dio je koncerna Agrokor

METRONET d.d.

Metronet je dioničko društvo utemeljeno u svibnju 2005. godine sa sjedištem u Zagrebu. Osnovna djelatnost Metroneta je pružanje telekomunikacijskih usluga putem vlastite TK mreže na području Republike Hrvatske.

 

 
Mala škola bontona

Lijepo ponašanje je jedan od osnovnih dijelova bontona. To je idealna prilika da muškarac pokaže sve lijepe manire koje posjeduje, a da žena zablista svojom elegancijom i otmjenošću. Bez obzira da li se radi o prestižnom, skupom restoranu, pizzeriji, konobi ili gradskoj kavani, plaži, domu maniri jednog gospodina i jedne dame su uvijek isti.

MOLIM, IZVOLI, HVALA OPROSTI

Kako u većini životnih situacija, tako i u restoranu, pristojno ponašanje, ljubazno ophođenje prema ljudima i nasmiješeno lice otvaraju sva vrata. 

Nepotrebno je ulaziti u preveliku priču sa konobarima, saslušajte što vam preporučuju, a ako su vam takvi detalji suvišni, onda ih prekinite ljubaznim tonom. Slobodno postavite pitanja o hrani ili piću, a konobari bi trebali biti dobro upućeni u sastojke i način pripreme.

Na kraju im zahvalite na usluzi i istaknite ako vam se neko jelo posebno svidjelo. Kažite konobaru da prenese kuharu vaše komplimente, onda će svi biti zadovoljni.

U svim prilikama u kojima se nađete, ne zaboravite na četiri čarobne riječi MOLIM, HVALA, IZVOLI i OPROSTI - to je način da lijepo zaokružite ugodan boravak u restoranu.

 
Iz knjige dojmova...

 

Ugostiteljska škola Opatija ostvarila je odlične rezultate i doprinijela razvoju ugostiteljstva i turizma. Čestitam nastavnicima i učenicima na uspjesima.

Danas sam i sam imao priliku uvjeriti se u kvalitetu rada škole. Siguran sam da će škola nastaviti s uspješnim radom.

 

prof.dr.sc. Ivo Josipović

Predsjednik RH

 

Sve moje čestitke školi, učenicima i nastavnicima.

 

Stjepan Mesić

bivši Predsjednik Republike Hrvatske

Danas ću sigurno imati uspješan dan, jer svaki zdravi dan počinje sa zdravim doručkom. Sjajna ideja ravnatelja, nastavnika i učenika Ugostiteljske škole Opatija putokaz je za sve kako treba izgledati kvalitetna škola 21. stoljeća. Inovacije, poduzetništvo i znanje svih iz ove škole garancija su da ugostiteljstvo i turizam ove regije i cijele Hrvatske imaju odličnu budućnost. Čestitam od srca.....

doc.dr.sc. Željko Jovanović

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH

http://www.vojko-obersnel.com/assets/images/lista/Zeljko-Jovanovic-tn.jpg

Ovo nije samo hvale vrijedan projekt, nije samo obrok koji pokazuje znanja i vještine učenika ove škole - ovo je putokaz znanja, dobre volje i vizije... Uživao sam u svakom jelu. Sve pohvale i najljepše želje za daljnji uspjeh ovog projekta i škole...

Tihomir Jakovina

Ministar poljoprivrede RH

Čestitke na kreativnom, inovativnom i poduzetničkom pristupu obrazovnom procesu. Zaista mi je bilo ugodno iznenađenje!!! Puno uspjeha u daljnjem radu!

Veljko Ostojić

bivši ministar turizma RH

U svakoj školi se može čuti i vidjeti nešto lijepo i novo, a u ovoj se vidi više od toga. Rezultat je to napornog i izvrsnog rada ravnatelja i njegovog tima.

Neka tako i ostane.

prof.dr.sc. Vidoje Vujić

bivši župan

Primorsko-goranske županije

 

Hvala lijepa na Vašem pozivu. Prije svega želim i učenicima i rukovodstvu Vaše škole puno sreće u postizanju visokog stupnja stručnosti Vaših učenika.U ovim izuzetno kompetitivnim vremenima, važno je pružati turistima najbolju moguću uslugu po što povoljnijim cijenama. Vaš centar izvrsnosti pruža učenicima priliku da svojim stečenim znanjem i vještinama konkurira i u inozemstvu.

Paul Vandoren

Ambasador - šef delegacije EU

 

Bila mi je uistinu velika čast i zadovoljstvo družiti se s vama! Hvala vam na pozivu i do skorog viđenja. Voli vas vaš Toni Cetinski.

 

Zahvaljujem vam na pozivu gdje su za istim stolom bili sport, turizam i ugostiteljstvo. Svim učesnicima i organizatorima želim puno uspjeha, a učenicima bih poželio sve najbolje u njihovom životu i budućem poslu. S poštovanjem Samir Barač

 

U ime stožera hrvatske nogometne reprezentacije, naših igrača i HNS-a, želim vam da i ubuduće silno doprinosite razvoju ugostiteljstva i gastronomije u vašoj regiji koja je nesumnjivo perjanica Hrvatske u svojoj djelatnosti.

Igor Štimac

bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

 

Bio je to doručak za sva čula. Odličan desert, a i predjelo.

A i ono između je bilo ukusno. Hvala vam.

Mile Kekin

frontman grupe Hladno pivo

 

Blagdansko i obiteljsko drugovanje uz duhovnu obnovu i molitve te nastavljeno uz raspoloženi doručak u Ugostiteljskoj školi Opatija. Zahvalan sam vodstvu škole za ovu prigodu gdje se produbljuje vjera i ljubav. Bog neka svojim blagoslovom neprestano bdije nad ovom školom da uz stručnu i ljudsku pomoć profesora i djelatnika odavde u život pođu generacije mladih ljudi spremnih na služenje i dobrotu. Mir i dobro!

fra Zvjezdan Linić

fra Zvjezdan Linić

 
 > Nastava  > Slobodne aktivnosti
CMS za škole logo
Ugostiteljska škola Opatija / Kumičićeva 14, HR-51410 Opatija / ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr / ured@ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju