preskoči na sadržaj

Ugostiteljska škola Opatija

Slobodne aktivnosti

    U našoj školi djeluju i sljedeće slobodne aktivnosti:

                                    UČENIČKA ZADRUGA "UGIĆI"

MLADI BARMENI

EKOLOŠKA GRUPA UČENIKA

KAZALIŠNA PRETPLATA

VOLONTERSKA TRAŽILICA

KREATIVNA RADIONICA MALA ŠKOLA DEMOKRACIJE

SPORTSKE AKTIVNOSTI

MALI NOGOMET

RUKOMET

KOŠARKA

KROS

ODBOJKA

NOVINARSKA GRUPA koja uređuje Školski list

 

Aktivnosti u školskoj godini  2016./2017.

7.9.2016.- domjenak za Društvo Naša djeca u Opatiji (Mikinac, Bešlić, Brnin)

11.9.2016.- Krešimir Brnin, prof. pratio je učenike dok su radili na domjenku na godišnjici  ZTC-a

17.9.2016.- proslava za UABU na Lisini –kuhanje i podjela fažola (Mikinac,Capan,Lazić)

22.9.-25.9. 2016. – Međunarodno natjecanje Gatus održano u Banja Luci BiH. Na natjecanju je bilo 6 učenika – zlato u disciplini Pripremanje barskih pića Antonio Sahiti;mentor Krešimir Brnin ; srebro u disciplini Predstavljanje turističke destinacije Emma Nicole Varljen,Adrijana Višnić i Martina Kauzlarić;mentorica Ivona Lazić i srebro u disciplini Pripremanje jela po narudžbi David Orešković sa mentoricom Sandom Perči

8.10.2016. – 3. smotra pčelarstva PGŽ-a održana u Opatiji gdje  su učenici 3 d pripremali slane i slatke zalogaje pod vodstvom nast. Sande Perči

9.10.2016.-XII.Bundevijada u Vrbovskom gdje su naši učenici sa nast. Ivonom Lazić i Damirom Permanom kuhali i prezentirali proizvode naše učeničke zadruge

17.10.2016. –Dan škole –potpisane su stipendije učenika sa Milenij d.d. hotelima, dodijeljena zvjezdica učenici generacije Martini Petaković te su održane mnogobrojne radionice sa učenicima i na kraju smo se zabavljali uz prigodni domjenak

21.10.2016.- Euroscola gdje su naši učenici učestvovali u debati na engleskom jeziku.To su bili:Emma Nicol Varljen,Martina Kauzlarić,Luka Godec,Ivan Ćosić i Gian Luca Prižmić sa mentoricom Ivonom Lazić

26.10.2016.- u goste su nam stigli ravnatelji, profesori i prosvjetni inspektori iz Austrije (Koruška) i to njih 44.Pripremljena je prezentacija o našem obrazovnom sustavu i o našoj školi na njemačkom jeziku. Pripremu i prezentaciju imala je prof. Mirela Kožul a u svemu su joj pomagale prof. Mira Rašić i pedagog  Jelena Barić. Naši učenici sa svojim nastavnicima pripremili su prigodni domjenak

28.10.2016.- održan je košarkaški turnir  na Kastvu koji je organizirao učenik Matej Matajija učenik  3 b razreda gdje se uključila većina naših učenika. Skupljenu kotizaciju Matej je odnio teško bolesnom učeniku Medicinske škole  Matiji  inače perspektivnom sportašu

28.10.2016.-naši učenici 3 b razreda sa svojim profesorima Ivonom Lazić i Krešimirom Brnin bili na usluzi gostima na proslavi 20 godina Opatijskog lista.Nastavnik Saša Bešlić napravio sa svojim učenicima slane i slatke delicije

4.11.2016.- u Karlovcu je održan kongres tjesteničarstva. U sklopu kongresa održano je takmičenje kuhara profesionalaca i posebno natjecanje za učenike srednjih škola. Našu školu su predstavljali Marko Tomić 2 c koji je osvojio brončanu medalju za svoje jelo i Tajana Babić 2 d koja je osvojila zlatnu medalju za svoje jelo i to za izvornost jela u konkurenciji 15 ekipa.

5.11.2016. – održana prva kuharska radionica  „Juhe i maneštre “u našoj školi  za građanstvo koju je vodio Davor Capan pod nazivom „Davor Capan kuha sa građanima“.Pomagala Marčelja Petrc Nikolina,prof.

10.11.2016.- na Trsatskoj gradini održan sastanak ravnatelja PGŽ-a za koji su naši učenici pripremali i posluživali domjenak (Mikinac, Žibert, Capan i Brnin)

12.11.2016.- Održana druga radionica „Davor Capan kuha sa građanima“

16.11.2016. – U školi je organizirano predavanje: Sjećanje na Vukovar koje je održao umirovljeni časnik Hrvatske vojske i dragovoljac domovinskog rata

19.11.2016. – Održana treća radionica „Davor Capan kuha sa građanima“

21.11.2016. – U našoj školi održan je ručak za udrugu Žmergo i njihove goste sa prve međunarodne konferencije „Inovacije kreću odozdo-lokalni modeli sprečavanja bacanja hrane“Sudionici konferencije bili su članica Europskog parlamenta Biljana Borzan, glavni tajnik Republike Slovenije Tadej Slapnik, Mindaugas Maciulevičius iz Europskog gospodarskog i socijalnog odbora.Ručak je pripremljen od namirnica pred istekom roka trajanja

23.11.2016. – odradili domjenak u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji povodom Dana škole na kojem su bili prisutni župan Zlatko Komadina i pročelnica upravnog odijela za odgoj i obrazovanje (Mikinac,Capan,Marčelja Petrc)

25.11.2016.- U našoj školi održan je domjenak za naše prijatelje iz medija koji nas prate u svim našim događanjima (Marčelja Petrc ,Capan, Perman,Bešlić)

26.11.2016. - Održana četvrta radionica „Davor Capan kuha sa građanima“

3.12.2016.- Održana peta i to Božićna radionica „Davor Capan kuha sa građanima“

3.12.2016.-  ispred opatijske tržnice naši učenici promovirali konobarsko zanimanje. Uz to su prodavali kolače ispečene u našoj školi a prilozi su otišli u dobrotvornu svrhu. (Lazić sa 3b)

12.12.2016. – Ri gastro u Rijeci ispred Hnk I. pl. Zajca naši učenici pomagali ugostiteljima u prodaji zalogajčića a sav prihod donirao se u Socijalnu samoposlugu Rijeka (Marčelja Petrc i 2A)

13.12.2016. – Božićni domjenak za djelatnike Katarina Line Opatija

15.12.2016. – Božićni domjenak i ujedno radni sastanak ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova PGŽ-a. Prisustvovala i pročelnica Edita Stilin

18.12.2016. – Naših 20-tak učenika odradili domjenak na bijeloj noći „HNK Rijeka“ u Guvernerovoj palači (Lazić,Krivokuća)

19. -24.12.2016. – Ugići imali štand ispred opatijske tržnice i prodavali svoje proizvode te svaki dan pekli nešto novo

24.12.2016.- Kuhali i dijelili bakalar na gulaš  uz pomoć gradonačelnika Dujmića, njegovog zamjenika  Kirigina i predsjednika gradskog vijeća Peršića

11.1.2017. – U Učeničkom domu Kvarner u Rijeci naši nastavnici kuharstva Ljiljana Mikinac i Davor Capan održali su kuharsku radionicu mediteranska prehrane i tako se nadovezali na predavanje Damira Permana o istoj. Predavanje je održano za kuhare učeničkih domova RH

23.1.2017.- održana školska natjecanja iz talijanskog (5 učenika)  i francuskog jezika (10 učenika). Učenica Donatella Brajuha iz 4 a pozvana je na Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika

25.1.2017.- održano je školsko natjecanje iz engleskog jezika gdje je sudjelovalo 16 učenika

3.2.2017.- Stara Pošta –maškarana jela kuhali učenici 3 c razreda sa mentorima Mladenka Žibert i Damir Perman

11.2.2017. – učestvovali u humanitarnoj akciji Veliko srce za malo srce gdje su naši učenici prodavali kriške torte u obliku srca za dječicu koja imaju problema sa srcem –mentori Jasna Visković i Nikolina Marčelja Petrc

12.2.2017. – na Dječijem karnevalu sokove i krafne maškaranim grupama dijelili učenici 2 a razreda sa mentoricama Ivonom Lazić i Sandom Perči

23.2.2017. - Naši učenici učestvovali su na Regionalnom natjecanju Gastro 2017. na Malom Lošinju. Od 7 disciplina u kojima su sudjelovali iz 5 disciplina idu dalje na Državno prvenstvo. Prva mjesta imaju učenici Klara Baričević -Pripremanje hladnoga slatkog izloška(mentorica Jasna Visković) i David Orešković -Pripremanje hladnog slanog izloška(mentorica Sanda Perči).Drugo mjesto ima Petar Zovko -Posluživanje menija (mentorica Nikolina Marčelja Petrc).Treća mjesta imaju Korina Turak iz Pripemanje menija (mentorica Mladenka Žibert) i Luka Godec iz Predstavljanje turističkog odredišta (mentorica Ivona Lazić).Četvrto mjesto ima Marin Čače iz Poslovanje recepcije hotela i peto mjesto Antonije Sahiti iz Pripremanje barskih mješavina. Pet učenika plasiralo se na Državni Gastro 2017.

25.2.2017.- učenici 2 a učestvovali u podjeli maškarane jote sa mentorom Brnin Krešimirom

27.2.2017. – u našoj školi održan 2.Okrugli stol sa temom- Kvalitetni i obrazovni ugostitelji nositelji Hrvatskog turizma

7.3.2017.- Županijsko natjecanje iz povijesti održano u našoj školi gdje se natjecalo 34 učenika iz naše Županije. Koordinator natjecanja bila je nastavnica povijesti Vesna Slaviček

10.3.2017. – Radionica i predavanje našeg bivšeg učenika a sadašnjeg majstora kuharstva Igor Gudac –radionica je održana sa 15 najboljih učenika kuhara a predavanju su prisustvovali učenici maturanti kuhari i nastavnici kuharstva

10.3.2017. – domjenak za otvaranje izložbe Istra Istria Memento koja je bila u vili Angiolini (kuhari i Ivona Lazić)

20.-23.3.2017. – održan je Državni  Gastro 2017. u Crikvenici na koje su se plasirali  naši učenici u 5 disciplina .Prvo mjesto ima učenik David Orešković -Pripremanje hladnog slanog izloška(mentorica Sanda Perči) ;Treće mjesto imaju učenici : Luka Godec iz Predstavljanje turističkog odredišta (mentorica Ivona Lazić) i Klara Baričević -Pripremanje hladnoga slatkog izloška(mentorica Jasna Visković) .Četvrto mjesto ima Petar Zovko -Posluživanje menija (mentorica Nikolina Marčelja Petrc).Šesto mjesto ima Korina Turak iz Pripemanje menija (mentorica Mladenka Žibert ).Izuzetno dobri rezultati.

24.3.2017.- domjenak u Vili Zora – proslava 10 godišnjice Udruge osoba sa invaliditetom Grada Opatije (kuhari i Krešimir Brnin)

29.3.2017.- Prezentacija naše škole u OŠ Čavli –idu Lazić,Barić i učenici

30.3.2017.- – domjenak za otvaranje izložbe Pozdrav iz Cresa koja je bila u vili Angiolini  (kuhari i Krešimir Brnin)

30.3.2017.- domjenak za Medicinsku školu koja je organizator Državnog natjecanja

5. i 6.4. 2017. – domjenak za Strojarsku školu koja je organizator Državnog natjecanja

7.4.2017. – Održana je radionica Proizvodnja i posluživanje napitaka na bazi kave  u  suradnji sa ASOO,ZAJEDNICOM UGOSTITELJSKO – TURISTIČKIH ŠKOLA RH I našom školom. Cijelu organizaciju odradio je naš nastavnik posluživanja Krešimir Brnin

24.4.2017. – održana u našoj školi izborna skupština Lions Cluba Opatija sa domjenkom koji su priredili naši učenici sa mentorima (Capan, Perman, Marčelja Petrc)

26.4.2017. – prezentacija naše škole u OŠ Pehlin (Jelena Barić sa učenicima) i OŠ Eugen Kumičić Rijeka (Ivona Lazić sa učenicima 4a)

27.4.2017. – domjenak za Ekonomsku školu Rijeka koja je organizator Državnog natjecanja (Kuhari i Nikolina Marčelja Petrc)

28.4.2017. – domjenak za Dom Turnić (kuhari i Krešimir Brnin)

3.5. i 6.5.2017. – učenici u pratnji nastavnika TZK-a idu na otvorenje EP U 17 koje se igra u Rijeci i Kostreni. Organiziranim prijevozom iz Opatije se ide na Rujevicu

4.5.2017.- Akcija Riječko srce kojom se prikupljaju sredstva za dječiju bolnicu na Kantridi – naša nastavnica slastičarstva sa maturantima 3 e peče kolače koji će se prodavati na riječkom korzu i sva sredstva idu za dječiju onkologiju

7.5.2017.- Majevica TZ Viškovo priprema hrane i podjela na manifestaciji na Viškovu (Lazić i Capan)

23.5.2017. – domjenak za otvaranje izložbe Lošinjski hoteli koja je bila u vili Angiolini

 

 

 

 

 Aktivnosti u školskoj godini 2015./2016. 

29.1.2015.- učenici radili na Festivalu pusne hrani u Matuljima

2.2.2015. – dječji maškarani korzo –podjela krafni i čaja - Lazić

2.2.2015. – Projekt zdrava prehrana u suradnji sa nastavnim zavodom; održano predavanje sa predavačem Damirom Permanom i domjenak za 100 sudionika

3.2. 2015. –domjenak za Katarinu Line

11.2.2015.- domjenak za sportski savez u dvorani Marino Cvetković

14.2.2015. – naši učenici učestvovali u maškaranoj joti u Rijeci u suradnji sa udruženjem obrtnika – Perči i učenici 1.d

26.2.2015. – u našoj školi održan Regionalni Gastro 2015. u 5 ugostiteljskih i 3 turističke discipline sa preko 100 sudionika .Učestvovalo je 10 škola iz 2 županije: naša i Istarska županija – svi nastavnici

6.3.2015.- u našoj školi održano je Regionalno natjecanje iz povijesti pod vodstvom profesorice Vesne Slaviček

7.3.2015. – CELIJAKIJA- edukacija za gospodarstvenike održana  uz pomoć nastavnika Damira Permana, Srđanu Jeftić i naše učenika u kabinetima kuharstva  - Perči i učenici 2.c

18. - 21.3.2015. – DRŽAVNI GASTRO -. Održan u Biogradu na Moru gdje smo sudjelovali u 5 disciplina i to u 4 gastronomske i jednoj turističkoj. Najbolji uspjeh postigao je učenik Roberto Boštijančić sa mentoricom Ljiljanom Mikinac koji je osvojio 2 mjesto i srebrnu medalju. David Žilić  sa mentoricom Sandom Perči bio je četvrti kao i Marin Čatak sa mentorom Krešimirom Brninom.

18.-19.3.2015. –Beč u suradnji sa gradom Opatijom i TZ Opatija naša 4 učenika sa prof. Ivanom Vuković bili su u Beču na promoviranju grada Opatije kao turističke destinacije zajedno sa brojnim opatijskim ugostiteljima. – učenici 4.a razreda

27.3.2015. U našoj školi održan je domjenak u sklopu projekta Rijeka europski grad kulture u koji smo se mi uključili sa slasticom i koktelom. – Bešlić

Tijekom mjeseca travnja i svibnja 2015. pedagogica Jelena Barić je sudjelovala na prezentaciji Ugostiteljske škole Opatija u slijedećim školama: OŠ R.K.J. Opatija, OŠ Lovran, OŠ Kastav, OŠ Srdoči, OŠ Andrije Mohorovičića Matulji, OŠ Zamet, OŠ Nikola Tesla Rijeka, OŠ Pehlin, OŠ Kozala, OŠ Fran Franković, OŠ Čavle.

10.4.2015. Naših 10  učenika učestvovali su na „RI GASTRO 2015“. na riječkom korzu…

16.4. 2015.- pripremali domjenak za Državno natjecanje u latinskom jeziku za Opatijsku gimnaziju

17.4.2015.- sudjelovali u Danu Obrtničke škole sa pripremama raznih jela koje smo izložili u njihovoj školi.

23.4.2015.-domjenak za epidemiološki zavod u Rijeci

3.5.2015.- naši učenici sa prof. Lazić učestvovali na Majevici –Viškovo; priprema i podjela jela

7.5. Projekt opatijska paleta bezglutenske prehrane – Vuković, Perman, Bešlić, Mulaosmanović, Barić, Brnin

7.5.2015.- Prezentacija i promocija obrtničkih zanimanja u Matuljima- Krešimir Brnin

15.5.2015.- Veliki i mali za Opatiju-sudjelovanje naše škole sa učenicima i nastavnicima Vilmom Krivokuća i Krešimirom Brninom.

24.,5. 2015. GOURMET PRIČA U OPATIJI- 10 naših učenika sa prof. Ivonom Lazić i Ivanom Vuković

28.5.2015.-održana edukacija u pripremi turskih jela za otvorenje Tjedna turskog filma u Rijeci .Edukaciju je držao  vlasnik jedinog  turskog restorana u Hrvatskoj Alli Ihsan Tanind.U edukaciji su učestvovali učenici 3 a sa nastavnicom Sandom Perči.

Dok su učenici konobari posluživali ta ista jela u ART kinu u Rijeci zajedno sa nast.

Krešimirom Brninom.

29.5.2015. GOURMET PRIČA U RIJECI- ispred kazališta naši učenici su dijelili jela poznatih riječkih ugostitelja sa prof.. Ivanom Vuković i Dijanom Pavlić

2.6.2015. – tradicionalno natjecanje mladih čuvara okoliša Prehrana nekonvencionalnim izvorima iz prirode, Ugostiteljska škola Opatija je osvojila 1. mjesto za estetsko uređenje štanda i 2. mjesto u ukupnom poretku.

4.6. 2015. – naša dva učenika putuju sa nast.  kuharstva Sandom Perči u Wroclaw Poland gdje će kuhati na trgu za 1500 posjetitelja                     

24. i 25. 6. 2015. u suradnji sa gradom Opatijom i TZ Opatija, TZ Kvarner i TZ Rijeka,  naša 4 učenika s prof. Lazić i Perči bili su u Beču na obilježavanju Dana državnosti  zajedno s brojnim opatijskim ugostiteljima.

28.6. – 12.7.2015. – Učenici Ugostiteljske škole u pratnji profesorice Maje Šimičić Roksandić boravili u Mađarskoj na odrađivanu stručne prakse u trajanju od dva tjedna.

12.9.2015. Nikolina Marčelja Petrc, prof.. pratila je učenike dok su radili na domjenku na godišnjicu ZTC-a.

- 24.9.20'15.- naši učenici kuhari i konobari pod vodstvom nastavnika Mladenke Žibert, Ljiljane Mikinac, Damira Permana i Krešmira Brnina radili su na pripremama domjenka za desetogodišnjicu Talasoterapije i na posluživanju gostiju

-27.9.2015.- u našoj školi održan je ručak povodom „Svjetskog dana srca“ u suradnji sa ravnateljem Talasoterapije profesorom  Viktorom Peršićem proveli smo projekt koji je osmislio nast. Perman. Na ručku je izvršena primopredaja šanka koji smo dobili kao donaciju od strane Talasoterapije. Gosti na ručku bili su poznati zdravstveni djelatnici i sportaši (Pilić,Skansi,Matošević, Načinović)saborski zastupnik Željko Jovanović

-13.10.2015.-učenici u pratnji mentora posjetili i 4 Opatijska cvijeta i prisustvovali okruglom stolu koji je održan u sklopu 2. Mediteranskog kuharskog kongresa. Predavanja su držali poznati kuhari nosioci Mischelin zvjezdica. Od naših kuhara i jedan od onih koji su ovaj kongres doveli u Opatiju bio je Barbieri.

-23.10.2015. – naši učenici u pratnji mentora Brnina i Krivokuće rade u vili Antonio,zatim od14-16 sati na ručku koji je organiziran u suradnji sa gradom Opatija kod nas u školi u sklopu projekta „ZDRAVI GRADOVI“  te navečer u vili Angeolini sa prof Ivonom Lazić

- 3.11.2015. – U našoj školi podijeljena su priznanja i nagrade za projekt „Unapređenje mentorskog rada u ugostiteljstvu i turizmu“  mentorima i učenicima te je u sklopu projekta za uzvanike organiziran ručak

- 19.11.2015. – u našoj školi organiziran Okrugli stol sa temom „Konobar ne može biti svatko“ na koji su se odazvali mnogi poznati hotelijeri, ugostitelji i iz našeg Ministarstva prisustvovala je Vesna Hrvoje Šic

-20. 11. 2015.- U Šporeru naši učenici pod vodstvom nastavnice Vime Krivokuće odradili domjenak u suradnji sa gradom Opatija za Društvo naša djeca

-23.11.2015. – U Sušačkoj gimnaziji naši učenici odradili domjenak u sklopu učeničke zadruge Ugići pod vodstvom prof. Ivone Lazić za Dan škole

- 3.-6.12.2015. Za festival čokolade naši učenici pod vodstvom nast. Bešlića i u suradnji sa Adriatik hotelom izradili skulpture od čokolade koje su bile izložene u Šporeru

-4.12.2015.- učenici radili na korzu u Rijeci u sklopu Ri gastra

-10.,15,16,17. i 24.12. 2015. učenička zadruga prodavala naše proizvode ispred opatijske tržnice

11.12.2015. božićni domjenak za Katarinu line za 30.tak ljudi

14.12.2015.-božićni domjenak za Skal

18.12.2015.- radionica sa Bešlićem za Udrugu osoba s invaliditetom Grada Opatije.

19.12.2015.- domjenak u gradu Rijeci za Udrugu međunarodna komora mladih- Ivona Lazić

24.12.2015.- U suradnji s Gradom Opatija naši nastavnici i učenici pripremali su bakalar na gulaš i bakalar na bijelo koji se dijelio na opatijskoj tržnici građanima Opatije.

17.01.2016.- podizanje pusta ispred opatijske tržnice -naša škola je pripremila slatke zalogaje tj. fritule i kroštule te kuhano vino (Saša Bešlić i Ivona Lazić)

22.01.2016.- održano školsko natjecanje iz engleskog jezika pod povjerenstvom u sastavu: Jasminka Mešter, prof. engleskog jezika, Mario Lozančić, prof. engleskog jezika i Jelena Barić, pedagogica.

22.01.2016. – održano školsko natjecanje iz vjeronauka – Maja Šimičić Roksandić,prof.

24.01.2016.- dječiji karneval u Opatiji (podjela krafni i čaja) odradile Nikolina Marčelja i Ivona Lazić

6.02.2016. – Maškarana jota u Rijeci –učestvuje nast. Bešlić sa učenicima 3 e razreda

8.2.2016. – je u našoj školi,u sklopu nastave predmeta biologija s higijenom i ekologijom, gostovala eko-udruga Žmergo i održala radionicu na temu Održivi turizam i hrana. Predavač je bio prof. Mario Nosić.

9.02.2016.- domjenak za sportski savez grada Opatije –nast. Brnin, Marčelja Petrc, Žibert,Mikinac

16.02.2016.- organiziran ručak na Rujevici u nogometnom kampu NK  Rijeke u sklopu projekta  „Unapređenje mentorskog rada u ugostiteljstvu i turizmu“.Odradili učenici po vodstvom nastavnika Mladenke Žibert ,Nikoline Marčelje Petrc i Damira Permana.

18.2-3.03. 2016.- u sklopu projekta Erassmus + kod nas na praksi su učenici iz Novog Mesta ,Slovenija

19.02.2016.- održana domjenak za goste iz Novog Mesta

19.02.2016.- odrađen domjenak za Obrtničku školu Opatija za regionalno natjecanje frizera

23.02.2016.- nakon odrađene prezentacije sa putovanja  iz Poljske u kojoj su bila naša 3 učenika i mentorica S. Perči priređen je domjenak za predstavnike Županije.

1.03.2016.- u goste našoj školi u kratki posjet došao je počasni konzul Republike Hrvatske u Poljskoj sa suprugom.

8.03.2016.- održano županijsko natjecanje iz povijesti pod vodstvom Vesne Slaviček,prof.- pripremljen domjenak za natjecatelje

10.03.2016.- naša učenica Ema Varljen otputovala sa vlakom siječanja u Auswitz

15.03.2016.- održano regionalno natjecanje Gastro 2016. u Poreču gdje smo se natjecali u 7 disciplina i osvojili:u disciplini Pripremanje hladnog slanog izloška- Tino Štefanec s mentoricom Sandom Perči -1. mjesto; Priprema barskih mješavina-Filip Matešić s mentoricom Vilmom Krivokuća – 1.mjesto; Recepcijsko poslovanje-Ivana Lovrić s mentoricom Klarom Batarelo. Još su osvojena 2. treća,1 četvrto i 1. peto mjesto. Troje natjecatelja se plasiralo na međudržavno natjecanje koje će biti u Makarskoj od 25.-28.4.2016.

29.3.2016.- prezentacija zanimanja u OŠ Brešca- Marčelja Petrc i Perči

30.03.2016. – prezentacija zanimanja u OŠ R.K.Jeretov Opatija –Brnin i Perči

31.03.2016.- prezentacija zanimanja u OŠ V.C.Emina Lovran- Lazić I.

29.03.-2.04.2016.-održđala se gurmansko –edukativna radionica za djecu iznad 7 godina u prostoru Vile Angioline. Tema radionica je bio BON-TON restoran. Naša škola surađivala je sa Festivalom Opatija,Kazalištem Tvornica Lutaka –Zagreb, Petrom Radin i Miom Negovetić. Odradila sve dane Marčelja Petrc sa učenicima-konobarima.

5.04.2016.- održana RI gastro manifestacija u znaku šparoga –kuharskim profesionalcima u kuhanju i posluživanju asistirali su i naši učenici pod vodstvom Marčelje Petrc i Lazić I.

12.4.2016.- prezentacija zanimanja u Art kinu za 400-tinjak osnovnoškolaca uz cijeli program koji je vodio Dražen Turina Šajeta a u organizaciji Obrtničke komore Rijeka. U prezentaciji smo učestvovali sa 4 učenika i prof. Ivonom Lazić i Sandom Perči te ravnateljica Sibila Roth mag.cin.

21.4.2016. – promocija projekta Lovranski marun - naše blago i gastronomska delicija. Voditelji projekta Mira Matan i Mario Nosić. Program pripremila Slobodanka Orešković prof. hrvatskog jezika.

25. -28.4.2016. – održano Državno Gastro natjecanje u Makarskoj: Pripremanje hladnog slanog izloška- Tino Štefanec s mentoricom Sandom Perči ;  Priprema barskih mješavina-Filip Matešić s mentoricom Vilmom Krivokuća; Recepcijsko poslovanje-Ivana Lovrić s mentoricom Klarom Batarelo.

27.4.2016.- odrađen domjenak u organizaciji Učeničke zadruge Ugići za Nastavni zavod u Rijeci (radile Vilma Krivokuća i Nikolina Marčelja Petrc sa 3 b)

8.5.2016.- Majevica Viškovo – rade Ivona Lazić i Saša Bešlić

18.5.2016.- Domjenak za „Dom za odrasle osobe Turnić“ –odrađuje učenička zadruga „Ugići“ sa voditeljicom gastro sekcije Nikolina Marčelja Petrc

20.5.2016. – Ručak za organizacioni odbor Sveučilišnih igara koje se održavaju u Rijeci i Zagrebu

23.5.2016. – Domjenak za Grad Opatiju u „Zori“ –Ivona Lazić

25.5.2016. – Promocija zanimanja „Kamo dalje“ u Rijeci

2.06.2016. -  Bjeloruska delegacija  na radnom ručku u našoj školi ..u Opatiji održan sajam franšiza (na ručku bili bjeloruski veleposlanik i srpski konzul i mnogo drugih uvaženih gostiju)-odradila kuhinja sa Brninom i Marčeljom Petrc

 

Aktivnosti u školskoj godini 2014/2015.

5. ili 12.9 2014. Nikolina Marčelja i Krešimir Brnin radili na proslavi ZTC-a

26.9.2014. Humanitarni doručak za obitelj Kolarek iz Rajeva Sela-uzvanici:Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin,zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin,predsjednici uprava hotela,direktori hotela i banaka,ravnateljica crvenog križa Gordana Grugurina i mnogobrojni drugi gosti.

28.9.2014.- učenici radili pod vodstvom Nikoline Marčelja u dvorani Marino Cvetković u Opatiji  na humanitarnom domjenku za Gunju.

15.,16 i 17.10.2014. preko 100 učenika učestvovalo na Danima turizma u Opatiji.Učenici su pomagali u Milenij hotelima,u dvorani „Marino Cvetković“,hotelu Ambasador itd.

17.10.2014.-Proslavili smo Dan škole i u sklopu projekta „ZVJEZDA I ZVJEZDICA“  podjelili smo priznanje našem nekadašnjem učeniku gosp.Ranku Starac koji je arheolog i kustos u Pomorskom muzeju u Rijeci.Naša zvjezdica bila je učenica 4 A razreda THK-a  generacije 2013/2014.,Annamaria Vinger

21.10.2014.-Naš bivši učenik Emil Luštica održao predavanje o pripremi barskih mješavina. Trenutno zaposlen kao barist u restoranu Bevanda“

12.11.2014.-održana humanitarna večera za djecu sa posebnim potrebama grada Opatije u organizaciji naše škole i SCAL organizacije sa gđom. Katarinom Haupfeld.

21.11.2014.- kuhari i konobari rade u hotelu Mozart na humanitarnoj večeri

5.12.2014.RI Gastro –tematika bakalar

12.12.2014.- Božićni domjenak za Katarinu line

17.12.2014.-snimana radio emisija „Zašto tako“ za obrazovni program radio Zagreba o kuharima

24.12.2014.-pripremalo se 600 porcija bakalar gulaša za građane Opatije

29.1.2015.- učenici radili na Festivalu pusne hrani u Matuljima

2.2.2015. – dječiji maškarani korzo –podjela krafni i čaja

2.2.2015. – Projekt zdrava prehrana u suradnji sa nastavnim zavodom; održano predavanje sa predavačem Damirom Permanom i domjenak za 100 sudionika

3.2. 2015. –domjenak za Katarinu Line

11.2.2015.-domjenak za sportski savez u dvorani Marino Cvetković

14.2.2015. – naši učenici učestvovali u mašakaranoj joti u Rijeci u suradnji sa udruženjem obrtnika

26.2.2015. – u našoj školi održan Regionalni Gastro 2015. u 5 ugostiteljskih i 3 turističke discipline sa preko 100 sudionika .Učestvovale su 2 županije i to naša i Istarska županija i 10 škola.

6.3.2015.- u našoj školi održano je Regionalno natjecanje iz povijesti

7.3.2015. – CELIJAKIJA- edukacija za gospodarstvenike održana  uz pomoć nastavnika Damira Permana, Srđanu Jeftić i naše učenika u kabinetima kuharstva

18. -21.3.2015. – DRŽAVNI GASTRO -. Održan u Biogradu na Moru gdje smo sudjelovali u 5 disciplina i to u 4 gastronomske i jednoj turističkoj. Najbolji uspjeh postigao je učenik Roberto Boštijančić sa mentoricom Ljiljanom Mikinac koji je osvojio 2 mjesto i srebrnu medalju. David Žilić  sa mentoricom Sandom Perči bio je četvrti kao i Marin Čatak sa mentorom Krešimirom Brninom.

18.-19.3.2015. –Beč u suradnji sa gradom Opatijom i TZ Opatija naša 4 učenika sa prof. Ivanom Vuković bili su u Beču na promoviranju grada Opatije kao turističke destinacije zajedno sa brojnim opatijskim ugostiteljima.

27.3.2015. U našoj školi održan je domjenak u sklopu projekta Rijeka evropski grad kulture u koji smo se mi uključili sa slasticom i koktelom.

10.4.2015. Naših 10  učenika učestvovali su na „RI GASTRO 2015“. na riječkom korzu…

16.4. 2015.- pripremali domjenak za Državno natjecanje u latinskom jeziku za Opatijsku gimnaziju

17.4.2015.- sudjelovali u Danu Obrtničke škole sa pripremama raznih jela koje smo izložili u njihovoj školi.

23.4.2015.-domjenak za epidemiološki zavod u Rijeci

3.5.2015.- naši učenici sa prof. Lazić učestvovali na Majevici –Viškovo; priprema i podjela jela

7.5.2015.- Prezentacija i promocija obrtničkih zanimanja u Matuljima- Krešimir Brnin

15.5.2015.- Veliki i mali za Opatiju-sudjelovanje naše škole sa učenicima i nastavnicima Vilmom Krivokućom i Krešimirom Brninom.

24.,5. 2015. GOURMET PRIČA U OPATIJI- 10 naših učenika sa prof. Ivonom Lazić i Ivanom Vuković

28.5.2015.-održana edukacija u pripremi turskih jela za otvorenje Tjedna turskog filma u Rijeci .Edukaciju je držao  vlasnik jedinog  turskog restorana u Hrvatskoj Alli Ihsan Tanind.U edukaciji su učestvovali učenici 3 a sa nastavnicom Sandom Perči.

Dok su učenici konobari posluživali ta ista jela u ART kinu u Rijeci zajedno sa nast.

Krešimirom Brninom.

29.5.2015. GOURMET PRIČA U RIJECI- ispred kazališta naši učenici će dijeliti jela poznatih riječkih ugostitelja sa prof.. Ivanom Vuković i Dijanom Pavlić

4.6. 2015. – naša dva učenika putuju sa nast.  kuharstva Sandom Perči u Wroclaw Poland gdje će

kuhati na trgu za 1500 posjetitelja

 Aktivnosti u 2014/2015.

5. ili 12.9 2014. Nikolina Marčelja i Krešimir Brnin radili na proslavi ZTC-a

26.9.2014. Humanitarni doručak za obitelj Kolarek iz Rajeva Sela-uzvanici:Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin,zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin,predsjednici uprava hotela,direktori hotela i banaka,ravnateljica crvenog križa Gordana Grugurina i mnogobrojni drugi gosti.

28.9.2014.- učenici radili pod vodstvom Nikoline Marčelja u dvorani Marino Cvetković u Opatiji  na humanitarnom domjenku za Gunju.

15.,16 i 17.10.2014. preko 100 učenika učestvovalo na Danima turizma u Opatiji.Učenici su pomagali u Milenij hotelima,u dvorani „Marino Cvetković“,hotelu Ambasador itd.

17.10.2014.-Proslavili smo Dan škole i u sklopu projekta „ZVJEZDA I ZVJEZDICA“  podjelili smo priznanje našem nekadašnjem učeniku gosp.Ranku Starac koji je arheolog i kustos u Pomorskom muzeju u Rijeci.Naša zvjezdica bila je učenica 4 A razreda THK-a  generacije 2013/2014.,Annamaria Vinger

21.10.2014.-Naš bivši učenik Emil Luštica održao predavanje o pripremi barskih mješavina. Trenutno zaposlen kao barist u restoranu Bevanda“

12.11.2014.-održana humanitarna večera za djecu sa posebnim potrebama grada Opatije u organizaciji naše škole i SCAL organizacije sa gđom. Katarinom Haupfeld.

21.11.2014.- kuhari i konobari rade u hotelu Mozart na humanitarnoj večeri

5.12.2014.RI Gastro –tematika bakalar

12.12.2014.- Božićni domjenak za Katarinu line

17.12.2014.-snimana radio emisija „Zašto tako“ za obrazovni program radio Zagreba o kuharima

24.12.2014.-pripremalo se 600 porcija bakalar gulaša za građane Opatije

29.1.2015.- učenici radili na Festivalu pusne hrani u Matuljima

2.2.2015. – dječiji maškarani korzo –podjela krafni i čaja

2.2.2015. – Projekt zdrava prehrana u suradnji sa nastavnim zavodom; održano predavanje sa predavačem Damirom Permanom i domjenak za 100 sudionika

3.2. 2015. –domjenak za Katarinu Line

11.2.2015.-domjenak za sportski savez u dvorani Marino Cvetković

14.2.2015. – naši učenici učestvovali u mašakaranoj joti u Rijeci u suradnji sa udruženjem obrtnika

26.2.2015. – u našoj školi održan Regionalni Gastro 2015. u 5 ugostiteljskih i 3 turističke discipline sa preko 100 sudionika .Učestvovale su 2 županije i to naša i Istarska županija i 10 škola.

6.3.2015.- u našoj školi održano je Regionalno natjecanje iz povijesti

7.3.2015. – CELIJAKIJA- edukacija za gospodarstvenike održana  uz pomoć nastavnika Damira Permana, Srđanu Jeftić i naše učenika u kabinetima kuharstva

18. -21.3.2015. – DRŽAVNI GASTRO -. Održan u Biogradu na Moru gdje smo sudjelovali u 5 disciplina i to u 4 gastronomske i jednoj turističkoj. Najbolji uspjeh postigao je učenik Roberto Boštijančić sa mentoricom Ljiljanom Mikinac koji je osvojio 2 mjesto i srebrnu medalju. David Žilić  sa mentoricom Sandom Perči bio je četvrti kao i Marin Čatak sa mentorom Krešimirom Brninom.

18.-19.3.2015. –Beč u suradnji sa gradom Opatijom i TZ Opatija naša 4 učenika sa prof. Ivanom Vuković bili su u Beču na promoviranju grada Opatije kao turističke destinacije zajedno sa brojnim opatijskim ugostiteljima.

27.3.2015. U našoj školi održan je domjenak u sklopu projekta Rijeka evropski grad kulture u koji smo se mi uključili sa slasticom i koktelom.

10.4.2015. Naših 10  učenika učestvovali su na „RI GASTRO 2015“. na riječkom korzu…

16.4. 2015.- pripremali domjenak za Državno natjecanje u latinskom jeziku za Opatijsku gimnaziju

17.4.2015.- sudjelovali u Danu Obrtničke škole sa pripremama raznih jela koje smo izložili u njihovoj školi.

23.4.2015.-domjenak za epidemiološki zavod u Rijeci

3.5.2015.- naši učenici sa prof. Lazić učestvovali na Majevici –Viškovo; priprema i podjela jela

7.5.2015.- Prezentacija i promocija obrtničkih zanimanja u Matuljima- Krešimir Brnin

15.5.2015.- Veliki i mali za Opatiju-sudjelovanje naše škole sa učenicima i nastavnicima Vilmom Krivokućom i Krešimirom Brninom.

24.,5. 2015. GOURMET PRIČA U OPATIJI- 10 naših učenika sa prof. Ivonom Lazić i Ivanom Vuković

28.5.2015.-održana edukacija u pripremi turskih jela za otvorenje Tjedna turskog filma u Rijeci .Edukaciju je držao  vlasnik jedinog  turskog restorana u Hrvatskoj Alli Ihsan Tanind.U edukaciji su učestvovali učenici 3 a sa nastavnicom Sandom Perči.

Dok su učenici konobari posluživali ta ista jela u ART kinu u Rijeci zajedno sa nast.

Krešimirom Brninom.

29.5.2015. GOURMET PRIČA U RIJECI- ispred kazališta naši učenici će dijeliti jela poznatih riječkih ugostitelja sa prof.. Ivanom Vuković i Dijanom Pavlić

4.6. 2015. – naša dva učenika putuju sa nast.  kuharstva Sandom Perči u Wroclaw Poland gdje će

kuhati na trgu za 1500 posjetitelja

 

Neke od mnogobrojnih aktivnosti u školskoj godini 2011./2012.

  • 04.09.2011. 5. Učkarski sajam – prezentacija projekta Iz padela naših nona
  • 09.09.2011. 100 godišnjica šetališta Lungomare, pripremanje domjenka u suradnji s drugom mastercheficom Srđanom Jevtić
  • 23.09.2011. Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha26.09.2011.
  • predavanje Jadranka Smokrovića na temu Šampanjac
  • 06.10.2011. održano je edukativno predavanje "Riječju i slikom kroz Burj al Arab“ gost predavač - gospodin Saša Bešlić, šef kuhinje Grand hotela "Adriatic" u Opatiji
  • .07.10.2011. započeo projekt (U)GOSTI NA DORUČKU. Prva gošća u našoj školi bila je g-đa Žuži Jelinek.
  • 12.10.2011. radionica na temu „Lovranski maruni“. Voditelj radionice je bio Boris Mihovilić naš istaknuti kulinarski majstor
  • 17.10.2011. Dan škole – sportski susreti (odbojka profesori vs učenici; međuškolski susreti); kulturno umjetnički program; otkrivanje zvjezdice (Vanja Krbavčić) i dviju zvijezdi (Mirza Džomba i Dinko Milčetić); izložba „Sportski uspjesi Mirze Džombe“
  • 27.10.2011. Prezentacija projekta Mirisi i okusi Primorsko goranske županije

09. 11. 2011. (U)GOSTI NA DORUČKU - POSJET PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE

  • 17.11.2011.tribina protiv nasilja grupe Adastra
  • 23.11.2011. nastavka projekta Tvrtka prijatelj škole – potpisivanje Povelje prijateljstva s tvrtkama: Kraš Zagreb, Grand hotel Adriatic, Thorax promotion, Maraska Zadar i Tia partner
  • 26.11.2011. radionica za oboljele od celijaklije
  • 02.12.2011. otvaranje Festivala čokolade
  • 09.12.2011. (U)GOSTI NA DORUČKU – počasni konzul Republike Poljske u Hrvatskoj – prof.dr.sc. Amir Muzur, prof.dr.sc. Bruno Čalić – predsjednik Hrvatsko-poljskog društva prijatelja, Jasna Doričić Sanković, dir. TZ Grada Opatije
  • 12.12.2011. snimanje televizijske emisije „Žlica užitka“
  • 14.12.2011. emitirana emisija Žlica užitka na Kanalu RI
  • 24.12.2011. Svi na marendu s opatijskim gradonačelnikom – prženje srdelica i inćuna te dijeljenje bijelog i crnog vina građanima Opatije na Badnje jutro
  • 26.01.2012. organizacija 3. Pusnog maneštra festa – Hotel Ambasador Opatije
  • 06.02.2012. snimanje osam polusatnih emisija o gradovima domaćinima festivala Melodije Istre i Kvarnera. Na poziv gospodina Andreja Baše (zahvaljujemo mu na ukazanom povjerenju) u emisijama ćemo prikazati gastronomsku baštinu našeg kraja čime ćemo promovirati projekt Iz padela naših nona, ali i našu školu te ugostiteljsko turistička zanimanja u cjelini
  • 09.12.2011. (U)GOSTI NA DORUČKU – kraljica karnevala Nina Simčić, Meštar Toni, Duško Jeličić, Ronald Milanja – upravitelj Zadruge Zeleno i plavo, Boris Radović Beli – prvi meštar Riječkog karnevala
  • 13.02.2012. kuharska radionica sa Srđanom Jevtić i Alenom Jančić
  • 17.02.2012. Promo junior – natjecanje u flambiranju – Poreč, III mjesto Ivan Suknjov, Luka Matković
  • 29.02.2012. regionalno natjecanje Gastro 2012.
  • 02.03.2012.. otvaranje izložbe „Opatijske kamelije“ – posluživanbje pjenušca, sokova i torte
  • 07.03.2012. kuharska radionica „Orijentalni mirisi na mediteranski način“ – Saša Bešlić
  • 21.03.2012. kuharska radionica pod paskom Deniza Zemba na temu „Proljeće je stiglo"
  • 30.03.2012. (U)GOSTI NA DORUČKU – Željko Jovanović (ministar znanosti, obrazovanja i sporta), Ingo Kamenar, Ivo Dujmić, Lidija Bagarić, Aramis Naglić, Samir Barač, Alvaro Načinović, Jelena Kovačević, Snježana Pejčić, Juraj Divjakinja, Ivan Krapić, Danijel Liber, Drago Žiljak)
  • 30.03.2012. svečano otvaranje 6. festivala kave – školska zgrada Gorovo
  • 16. do 19.04.2012. Državno natjecanje Gastro

Biasiol Tina s mentoricom Ružicom Šaftić, prof. – ZLATNA MEDALJA

Matković Luka s mentoricom Ljiljanom Mikinac, prof. – ZLATNA MEDALJA

Marač Marijan s mentoricom Mladenkom Žibert, prof.

Bilušić Marko s mentoricom Eofelijom Rubinić, prof.

Baretinčić Mateo s mentorima Majdom Šimunić, prof. i Mariom Lozančićem, prof. – SREBRNA MEDALJA

  • 18.04.2012. (U)GOSTI NA DORUČKU - Pero Kvrgić, Lela Margitić, Vitomira Lončar, Marko Torjanac, Lana Helena Hulenić, Zijad Gračić, Boris Bakal, Voljen Grbac, Denis Brižić
  • 05.05.2012. Porin gastro show – Restoran Sveti jakov Opatija. natjecanje u pripremi škampi na buzaru – Duško Jeličić Bonaca, Đelo Hadžiselimović, Zlatko Gall, Boris Hrepić Hrepa (Daleka obala), Stipe Mađor (Hladno pivo).i
  • 09.05.2012. (U)GOSTI NA DORUČKU – Paul Vandoren, šef delegacije EU u RH; Hrvoje Marušić,pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova, Vidoje Vujić, od župana PGŽ, Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije, Branko Herak, počasni konzul Kraljevine Danske, Amir Muzur, počasni konzul Republike Poljske, Mladenko Merlak, počasni konzul Republike Finske, Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska, Edvin Jurin, direktor McCann Ericson Hrvatska
  • 19.05.2012. Dani kvarnerskog škampa i morskih delicija – gastro show i priprema tjestenine s morskim plodovima u Mošćeničkoj Dragi i bonton radionica
  • 02.06.2012. Prehrana nekonvencionalnim izvorima iz prirode. Osvojeno prvo i drugo mjesto.
  • 05.06.2012. predstavljanje knjižice "5 kruhova i 2 ribe". Knjižica je nastala u želji za njegovanjem kulture obitelji koja sve više izumire u današnjem društvu, naglašavanjem vrijednosti zajedničkog obiteljskog obroka, molitve i pomaganja široj društvenoj zajednici.
  • 06.06.2012. (U)GOSTI NA DORUČKU – Ususret MIK-u – Andrej Baša, Robert Grubišić, Duško i Silvana Jeličić, Katja Budimčić, Danijel Načinović, Šajeta, Vesna Nežić Ružić, Ljubo Kuntarić….
  • 10.06.2012. Festival presnaca na Krku
  • 12. do 14.06.2012. posjeta škole Scuola alberghiera e di ristorazione di Serramazzoni iz Italije. Održana predavanja i radionice iz sommelierstva i kuharstva.
  • 13.06.2012. svečana večera uz prezentaciju gastronomskih delicija iz pokrajine Emilia Romagna

Nabrojat ćemo samo neke aktivnosti na kojima su sudjelovali učenici škole u školskoj 2010./2011. godini:

  • 05.09.2010. 4. učkarski sajam – prezentacija projekta Iz padela naših nona
  • 19.09.2010. Matejna – prezentacija projekta Iz padela naših nona
  • 24.09.2010. Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha 2010.
  • 24.09.2010 U suradnji s Udruženjem antifašističkih boraca i antifašista Grada Opatije. obilježeni Dani antifašizma u Pazinu – izložba Noć je šapićala
  • 26.09.2010. Opatijska plava noć
  • 27.09.2010. Svjetski dan turizma – domjenak u Vili Angiolini
  • od 11. do 15.10.2010. akcija socijalne inicijative pod nazivom „Mladi protiv gladi“. U akciji su sudjelovali naši učenici volonteri.
  • 18.10.2010. Dan škole (sportski susreti između učenika i nastavnika; kulturno umjetnički program; otkrivanje zvjezdice; potpisivanje Povelje prijateljstva; Otvaranje izložbe bivšeg učenika)
  • 27.10.2010. Nikolina Marčelja održala predavanje učenicima u Učeničkom domu Kvarner na temu „Ponašanje za stolom“
  • od 29. do 31.10.2010. prezentacija grada Opatije u Bad Ischlu, nazočenje svečanom potpisivanju Povelje prijateljstva i priprema domjenka za 100 ljudi u tom krasnom austrijskom gradiću
  • 02.11.2010. s radom je započela Kreativna radionica. Organizira se po prvi put od kad postoji Ugostiteljska škola Opatija.
  • 10.11.2010. započeo tečaj Prve pomoći organiziran od strane Hitne medicinske pomoći Opatija
  • 17.11.2010. sudjelovali u radu Vijeća za prevenciju kriminaliteta Liburnije
  • 24.11.2010. u organizaciji Policijske uprave Primorsko goranske sudjelovali smo u obilježavanju središnje manifestacije Dana borbe protiv nasilja nad ženama
  • 27.11.2010. organizirana radionica za oboljele od celijaklije
  • obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u suradnji s Obiteljskim centrom Rijeka i to na press konferenciji u prostorima Obiteljskog centra 29.11.2010. te u središnjoj aktivnosti okupljanja mladih pod nazivom „Iskoristi dan“, na Korzu, 30.11.2010. godine. 
  • 10.12.2010. Kulturno - umjetnička udruga AKT iz Opatije održala je svoju premijernu manifestaciju pod nazivom Akt in Terra Madre. Manifestaciju  su obogatili i učenici naše škole. Pripremali su maneštru te grašnjake, fritule i kroštule.
  • 24.12.2010. svi na marendu. Na opatijskoj tržnici dijeljena je frigana riba i vino građanima Opatije u suradnji s opatijskim gradonačelnikom
  • 17.01.2011. dizanje Pusta na opatijskoj tržnici. Za građanstvo smo pripremali fritule, kroštule i vino
  • siječanj 2011. snimanje filma o ugostiteljsko turističkim zanimanjima u školi
  • 21. do 27.01.2011. izložba i ocjenjivanje plakata „Sekunda koja mijenja život“
  • 04.02.2011. snimanje milenijske fotografije učenika naše škole. Milenijska fotografija ujedno će biti posljednji kadar filma o Ugostiteljskoj školi
  • 18.02.2011. edukativno predavanje na temu cognac održao je Jadranko Smokrović, bivši učenik Ugostiteljske škole, a sada glavni promotor cognaca Hennessy u RH
  • 20.02.2011. Dječja karnevalska povorka u Opatiji
  • 21.02.2011. edukativna radionica za kuhare pod vodstvom Nenada Posavca vrhunskog kulinarskog stručnjaka
  • 03.03.2011. organizacija Drugog pusnog maneštra festa u Opatiji
  • 05.03.2011. sudjelovanje u pripremanju Maškarane jote na Riječkom karnevalu
  • 05.03.2011. regionalno natjecanje Gastro 2011.
  • 26. 03 2011. gastro prezentacija pod nazivom "Od prekrasnog cvijeta kamelije do slasne slastice & koktela", koju organizira "Udruga ljubitelja kamelija Iginio Scarpa"
  • 02.04.2011. snimanje televizijske emisije „U istom loncu“ u Zagrebu
  • 06.04.2011. svečana premijera filma i pjesme Ugostiteljske škole Opatija u Vili Angiolini
  • 12.04.2011. sajam „Odaberi dobar je posao“ i promocija ugostiteljskih zanimanja
  • 12.04.2011. radionice u prvim i drugim razredima na temu učenja i motivacije
  • 15.04.2011. otvaranje Festivala kave uz postav primorske kuhinje
  • 17. do 20.04.2011. državno natjecanje Gastro 2011..........

         

 

 

 




Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
Profesor(ica) godine

DANIJELA VALENTA, profesor talijanskog i francuskog jezika

 
Učenik(ca) godine

MARCELA IVANOV, 4.A

 
Korisni linkovi

Državna matura

 

Učenički dom Lovran

   

Katalog knjižnice

 

 

 
Linkovi




 
Najava

 

 

 

 

 
Ravnateljica

Aktivnosti škole i učeničke zadruge Ugići u godini kada slavimo 90 godina postojanja!!!smiley

12.9.2019. - Učenička zadruga "Ugići" opet vrijedno radi. Danas smo u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja na otvorenju izložbe
„D'Annunzijeva Mučenica – L'Olocausta di D'Annunzio“.

13.9.2019. - održan radni ručak sa gostima iz Centar biotehnike in turizam Novog Mesta vezano za RCK.

18.9.2019. - Učenička zadruga "Ugići"  u Pomorskom i povijesninom muzeju  Hrvatskog primorja Rijeka.

19.9.2019. - Matejna-Udruženje obrtnika VIŠKOVO KASTAV KLANA JELENJE organiziralo je Poduzetnički dan- trendovi u ugostiteljstvu i lokalna gastronomija koja je održana danas na Viškovu. Naš nastavnik Brnin sa učenicima pridružio se ostalim sudionicima manifestacije. Ugostiteljska škola Opatija pripremala je koktele.

24.9.2019. - U sklopu Dana sv. Vinka predstavnici učenika Ugostiteljske škole Opatija su 24.rujna s vjeroučiteljicom posjetili "Kuću utočišta" gdje su se upoznali s njezinim radom i uručili namirnice koje su za njih prikupili profesori Ugostiteljske škole.

26.9.2019. - Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma koji se ove godine odvija pod temom „Turizam i radna mjesta: bolja budućnost za sve“, ministar turizma Gari Cappelli posjetitio je Ugostiteljsku školu Opatija koja je imenovana regionalnim centrom kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u sektoru turizma i ugostiteljstva. Ministar Cappelli sudjelovao je na satu Politike i gospodarstva gdje je održao razgovor s Milanom Vignjevićem, prof. i učenicima. Nakon čega je prisustvovao flambiranju u praktikumu škole, gdje su učenici pokazali naučeno.

4.10.2019. - Mario Nosić, prof. i njegov tim iz Ugostiteljske škole Opatija koji su ove godine dobili DVIJE QL oznake kvalitete za dva eTwinning projekta. Vjerojatno će za jedan od tih projekata dobiti i Europsku oznaku kvalitete (EQL) o kojoj se odlučuje u Bruxellesu.

Tijekom provedbe ovog eTwinning projekta korištene su pedagoške inovacije. Projekt je integriran u kurikulum. Projektne aktivnosti kvalitetno su predstavljene. Diseminacija projekta je kvalitetna. Rezultati projekta vidljivi su u TwinSpace-u. Tijekom provedbe projekta korišten je niz web alata. Evaluacija je vidljiva u TwinSpace-u.

4.10.2019. - U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održana je svečanost povodom Svjetskog dana učitelja. Tom prigodom zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, dodijelile su nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima i Ustanovama. Naša škola bila je zadužena za domjenak koji su odradili vrijedni nastavnici mentori sa učenicima naše zadruge Ugići.

6.10.2019. - U pratnji svojih mentora naši su učenici započeli realizaciju projekta "HNK Rijeka prijatelj djece" HNK Rijeka prijatelj Ugostiteljske škole Opatija.Utakmica HNK Rijeka - NK Lokomotiva.

10.-13-10.2019. - Na Međunarodnom natjecanju Gatus 2019. u Poreču zlatna priznanja osvojili su naši kuhari Kristina M.,Petar B. i slastičarka Ema P. Konobari u postavljanju svečanog stola Gabriel M. i Leo I. te Goran C. barmen u pripremi zadanog koktela. Srebrno priznanje dobili su naši turističko hotelijersko komercijalisti Matea R., Luka A. i Mateo S. za prezentaciju turističkog aranžmana. Čestitke našim učenicima i njihovim mentorima M. Pađenu, J. Visković, N. Marčelja Petrc i M. Šimunić.

14.10.2019. - Naša škola pod vodstvom Danijele Valente,prof. sudjeluje u Pilot portfoliju za demokratsku kulturu koji je izradilo Vijeće Europe u suradnji s Međunarodnim institutom iz Temišvara u Rumunjskoj.
Projekt se provodi do kraja prvog polugodišta. Ispitivanje za učenike je anonimno. Učenici koje žele sudjelovati dobili su primjerak portfolija s uputama, ispunjavati će ga samostalno, uz pomoć razreda ili nastavnika. Nastavnik zadužen za provedbu projekta će redovito unositi razmišljanja učenika o demokratskoj kulturi u online upitnik.
Cilj projekta je upoznati učenike s demokratskom kulturom i pripremiti ih za život u demokratskom društvu. Projekt obuhvaća demokratske slobode, poštivanje manjine, ali i poštivanje odluka većine, prihvaćanje zakona, osnovna znanja o građanskom pravu, politici i temeljnim načelima demokracije. Učenik koji poznaje ove vrijednosti i načela, bolje će se snalaziti u društvu. Stoga su cijelom demokratskom društvu potrebni takvi pojedinci, a bilo bi poželjno i cijele generacije. Tako će naša škola provedbom ovog portfolija doprinijeti razvoju i shvaćanju demokratske kulture

14.10.2019. - Pripadnici vjeronaučne skupine započeli su 10.listopada ciklus volontiranja u "Kući utočišta" u Rijeci. Učenici će svakoga četvrtka u pratnji vjeroučiteljice Maje Šimičić Roksandić pomoći u pripremanju večere za beskućnike i na taj način dati svoj doprinos onima koji su najpotrebniji. Tridesetak učenika se podijelilo u timove koji će pokriti potrebe volontiranja do Božića. Zahvaljujem im na otvorenom srcu i korištenju svojih potencijala za stvaranje boljeg i ljepšeg svijeta za sve ljude.

16.10.2019. - Danas je bilo vrlo svečano i opušteno na prezentaciji monografije naše škole povodom 90-te obljetnice. Prezentacija se održala u nekad prvom učeničkom praktikumu u kavani hotela Continental u Opatiji. Bilo je puno naših umirovljenika, nastavnika i učenika. Ravnateljica u mirovini Ersilija Kopani te zamjenik gradonačelnika Emil Priskić. Monografiju su prezentirali Jelena Barić, pedagoginja, Sibila Roth, ravnateljica i Milan Zagorac-izdavač. Pročelnica upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i gradonačelnik Ivo Dujmiću obratili su se uzvanicima sa lijepim riječima.Na gitari nas uveselio učenik srednje glazbene škole I. M. Ronjgova Rijeka. Domjenak su pripremili naši učenici sa svojim mentorima!

17.10.2019. 
Prekrasna proslava 90-te obljetnice naše škole održana je danas u centru Gervais u Opatiji. Bilo je vrlo emotivno uz puno bivših i sadašnjih učenika, nastavnika i djelatnika. Svi uzvanici bili su naši dragi gosti, prijatelji, partneri i suradnici! Zahvaljujemo svima na lijepim željama i poklonima a posebno osnivaču Primorsko-goranskoj županiji i gradu Opatija!

21.10.2019. - Učenici i nastavnici naše škole prisustvovali su danas Nacionalnom kongresu ugostitelja koji se je održao u Čakovcu u Centru za kulturu.
Program prvog Nacionalnog kongresa ugostitelja obuhvatio je tri panel rasprave. Prva se odnosila na prezentaciju modela Kravata u ugostiteljstvu koji je zamišljen kao simbol prepoznatljivosti hrvatske ugostiteljske ponude.
Druga panel rasprava bavila se problematikom poreznog opterećenja u ugostiteljstvu. Dok se treća odnosila na važno pitanje iseljavanja, radne snage i edukacije djelatnika u ugostiteljstvu.

Izuzev panel rasprava, posjetitelji su mogli odabrati i između nekoliko zanimljivih radionica. Prva se odnosila na kulturu ponašanja i ophođenja do stola i za stolom te podizanje kvalitete usluge u ugostiteljstvu. Druga o miksologiji koktela, a treća o franšiziranju u sektoru hrane.

26.10.2019. - HNK Rijeka - HNK Gorica.
Učenička zadruga opet radi ovaj put na projektu HNK Rijeka prijatelj Ugostiteljske škole Opatija!

8. - 12.11.2019. - Danas su u Ekonomsko - trgovinskoj školi Smederevo 🇷🇸 zajedno pripremali domjenak učenici naše dvije škole pod budnim okom svojih mentora. Izuzetno nam je drago da je među uzvanicima bio i hrvatski veleposlanik u Srbiji gospodin Stjepan Glas 🇭🇷. Naša učenica bila je zadužena za pripremu koktela. Projekt "Razmjena iskustva je ključ uspjeha" realiziran je uz pomoć našeg osnivača PGŽ-e😀👍kojima se zahvaljujemo kao i našim prijateljima domaćinima Ekonomsko - trgovinskoj školi Smederevo.

9.11.2019. - U petak smo imali gošću iz Finske koja nas je posjetila radi uspostave suradnje na našem RCK. Svi se veselimo budućoj suradnji!

15.11.2019. - Učenički dom Kvarner i ove godine je organizirao tradicionalni međunarodni projektni dan „Sidro u Kvarneru“. Učenici Ugostiteljske škole Opatija sudjelovali su u dvije aktivnosti; stolnom nogometom (Viktor Budak Đuđa i Ivan Matovina- oba 2.c) i „Street Ball-u“ (Niko Illitz, Antonio Jurković i Dominic Dino Mišić- svi 3.b, Vito Smojver- 3.a, Alex Vozila i Vittorio Vojnov- oba 3.e, Alen Tomljenović- 3.c). Učenici su postigli izniman uspjeh osvojivši 1. mjesto na turniru, a pobjede su ostvarili protiv Ekonomske škole Mije Mirkovića, srednje škole iz Karlovca te Prve riječke hrvatske gimnazije (Voditeljica ekipa: Sanja Ljubičić, prof.)

16.11.2019. -

JRE Talent & Passion 2019 - Riječka ribarnica ugostila je 15 vrhunskih
najkreativnijih chefova iz 16 zemalja Europe, prvi  put bio je održan u Rijeci gdje se 16. studenoga chefovska elita kuhala s hvalevrijednim ciljem da sav prihod od ulaznica ide Ugostiteljskoj školi Opatija.

RIJEKA Riječka ribarnica u subotu 16. studenoga postala je gastronomsko središte Hrvatske! Riječ je o restoranima koji vode najbolji hrvatski mladi kuhari ujedno i chefovi JRE restorana. Naši učenici kuhari ,konobari i THK pomagali su tijekom događanja i bili uključeni u cijeli događaj sa mentoricom Nikolinom Marčelja Petrc.

16.11.2019. - Učenici Ugostiteljske škole Opatija u subotu, 18.11.2019. posjetili su već tradicionalno Međunarodni sajam knjiga Interliber u Zagrebu s D. Ljubičić i I. Matićem.... Navratili su i u muzej iluzija..

18.11.2019. - Naši učenici su u pratnji prof. M. Šimičić Roksandić otišli su u Vukovar. Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske bolnice te Kolonom sjećanja gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata Vukovarci, ali i cijela Hrvatska, danas se prisjećaju 28. obljetnice sloma obrane Vukovara. Više desetaka tisuća ljudi iz cijele zemlje ali i šire, i ove godine stiglo je na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

19.11.2019. - Bez obzira na štrajk naša učenička zadruga "Ugići" vrijedno radi pa smo pripremili domjenak za Zbor ravnatelja županijskih lučkih uprava PGŽ, povodom prvih 20 godina.

21.11.2019. - Juvenes Translatores - europsko natjecanje u prevođenju za učenike rođene 2002. godine.
Europska Komisija nam je pružila jedinstvenu priliku da sudjelujemo u
ovom prestižnom natjecanju koje se provodi u svih 28 država članica
Europske Unije. Naša škola se našla među 11 škola u Hrvatskoj i
ponosni smo jer su naši učenici profesionalni mladi prevoditelji koji ravnopravno konkuriraju ostalim školama. Rezultati će biti objavljeni
početkom veljače 2020.
Veliko hvala i čestitke učenicima koji su napravili odlične prijevode s engleskog i njemačkog
jezika: Antonio Kurilić 3B - engleski jezik, Iva Mari Lucić 3A -
njemački jezik, Ivana Čargonja i Toni Grozdanić 3A - engleski jezik.
Hvala svim profesorima koji su pomogli pri provedbi natjecanja -
Brubnjak, Lozančić, Kožul i Valenta.

22.11.2019. - održan je prezentacijski sastanak RCK u našoj školi. Na sastanku su bili predstavnici MZO-a pomoćnik ministrice Vlado Prskalo, viša stručna savjetnica Sonja Jeđud Tabula, pročelnica upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin , RRA PGŽ-e, RRA karlovačke županije, FMTU i ravnatelji partnerskih škola. Nakon konstruktivnog sastanka uslijedio je domjenak.

26.11.2019. - Ugostiteljska škola Opatija osvojila atletsku ligu na izvanredno
održanom županijskom natjecanje u atletici. Učenici su briljirali u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji te osvojili 1. mjesto pobijedivši učenike iz Salezijanske klasične gimnazije i gimnazije Andrije Mohorovičića.
Školu su predstavljali Sandro Čović-Marić- 3.a (bacanje kugle, 60, m), Vito Smojver-3.a (skok u vis i skok u dalj), Ivan Ostojić- 2.a (skok u dalj i 60 m), Noa Švaić- 2.c (bacanje kugle i skok u vis) i Ivan Marti- 2.c (prva rezerva- bacanje kugle). U pojedinačnoj konkurenciji po disciplinama najviše su se istaknuli Sandro Čović-Marić koji je odnio pobjedu u bacanju kugle, te osvojio 2. mjesto u utrci na 60 m, Ivan Ostojić koji bio pobijedio u disciplini skoka u dalj te ostao korak do postolja u utrci na 60 m, te Vito Smojver kojem je za milimetar pobjeglo zlato u skoku u vis osvojivši 2. mjesto. Važno je pritom napomenuti da je za ekipno zlato bio potreban svaki bod i iscrpan angažman svakog od učenika. Škola je ponosna na vas i zahvaljujemo se podršci učenica Paole Katalinić i Klaudije Špoljarić koje su budno pratile nastupe svojih kolega i voditeljici ekipe Sanji Ljubičić, prof. koja ih je vodila do pobjede

27.11.2019. -učenička zadruga Ugići odradila još jedan domjenak.
„Jačanje razvojnih kapaciteta Primorsko-goranske županije“

R A D I O N I C A
„Transformacija Primorsko-goranske županije u pametnu regiju “
Kulturno-turistički centar Gervais Opatija

29.11.2019. - Profesorice Lj. Mikinac i M. Šimunić danas su u našoj školi imale promociju projekta "Slatki suvenir s porukom". Zajedno sa svojim učenicima osmislili su autohtoni suvenir našeg kraja, spravljen po tradicijskim receptima i autohtonim namirnicama, kao što su orasi, maruni i smokve u kombinaciji sa začinskim biljem. Suvenir nosi pozitivne poruke i misli kojih smo svi željni. Projekt je financiran sredstvima primorsko goranske županije. Nakon što je projekt predstavljen gosti su uživali u domjenku koji su pripremili naši učenici sa nastavnicima.

29.11.2019.- Učenička zadruga Ugići odradila još jedan domjenak ovaj put za Lions club Opatija. Naš 3 a sa svojim mentorima nastavnicima kuharstva i posluživanja N. Marčelja opet na vrhuncu zadatka.

5.12.2019.- U prepunoj dvorani opatijskog hotela Royal održan je Kvarnerski dan turizma. Na ovoj tradicionalnoj svečanosti u organizaciji TZ Kvarnera, predsjednik TZ Kvarnera, župan Zlatko Komadina i direktorica Irena Peršić Živadinov ugostili su turističke djelatnike i institucije s područja PGŽ, a najboljima među njima uručena su posebna priznanja.Između ostalih i našoj Ugostiteljskoj školi Opatija. Jako smo sretni i ponosni. Priznanje je umjesto ravnateljice Sibile Roth primio predsjednik školskog odbora Krešimir Brnin.

6.12.2019. - Opatija - svečanost kojom je obilježeno 10 godina osnutka klinike. za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca održana je 6.12. 2019. u prostoru Thalasso Wellness Centara u Opatiji. Naši učenici sa mentorom K. Brnin pomagali su u odradi svečanog domjenka.

6.12.2019. - Učenici Ugostiteljske škole Opatija sa mentoricom J. Visković u suradnji sa TZ Opatija imali su radionicu čokolade za djecu. Radionica je održana 6.12.2019. u sklopu Festivala čokolade koji se održava u Opatiji.

8.12.2019. - Evo nas opet na Rujevici na utakmici HNK Rijeka - NK Istra. Naši učenici i njihovi mentori opet su bili na vrhuncu zadatka u pripremi domjenka.

9.12.2019. - Uspješna suradnja u sklopu projekta "HNK Rijeka – prijatelj Ugostiteljske škole Opatija ”,
nastavlila se prilikom organizacije Noći Rijeke koja se održala dana 9.12.2019.g.
u Ludwig’s gastro pub-u na Kukuljanovu. Naši učenici sa svojim mentoricama Lazić i Miljević vrijedno su radili na pripremi domjenka.

12.12.2019. - Gradonačelnik Opatije organizirao božićni domjenak za djecu s teškoćama i njihove roditelje. Naša Učenička zadruga Ugići odnosno učenici i mentorica A. Miljević su sve odradili sa zadovoljstvom.

13.12.2019. - Danas je troje mojih nastavnika u Zagrebu primilo napredovanje u zvanje mentora savjetnika. Svojim izuzetnim radom,voljom i zalaganjem za što bolje rezultate sa učenicima, pokazali su ono što ja oduvijek znam a to je da Ugostiteljska škola Opatija uvijek izvor izvrsnosti. Čestitke novim /starim vrijednim mentorima savjetnicima Mladenki Žibert, Ljiljani Mikinac i Krešimiru Brnin.

24.12.2019. - Gradonačelnik Opatije i njegovi zamjenici zajedno sa učenicima i nastavnicima Ugostiteljske škole Opatija dijelili su bakalar na gulaš i vino svim posjetiteljima i građanima Opatije.

21.1.2020. - Danas je Učenička zadruga Ugići odradila domjenak koji su pripremili učenici i nastavnici  u Guvernerovoj palači povodom završne konferencije projekta „Energetska obnova osnovnih i srednjih škola Primorsko-goranske županije“.

 

 

 

 

18.11.2018.- U povodu drugog Svjetskog dana siromaha u nedjelju 18. studenog u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva) u 12:00 sati bila je slavljena misa koju će predvodio mons. Nikola Uravić. Nakon mise, u 13:00 sati u dvorištu crkve organiziran je ručak za oko 150 korisnika socijalnih usluga o kojima dnevno brinu vjerske katoličke organizacije u Riječkoj nadbiskupiji: Caritas, Kuća utočišta, Prihvatilište za beskućnike “Ruže sv. Franje”, Socijalna samoposluga “Kruh sv. Elizabete”, sestre Družbe Presvetog Srca Isusova i milosrdne sestre Svetog Križa. Uz volontere navedenih ustanova, na ručku će volontirati bogoslovi Riječke nadbiskupije, franjevački novaci s Trsata i učenici Ugostiteljske škole iz Opatije.
Prijavilo se 15 učenika iz 1a, 1d, 1e, 2d, 3e i 4b i 4a razreda.

19.11.2018. - Operativni sastanak sa predstavnicima Ministarstva turizma, PGŽ-e, Grada Opatije, fakulteta, srednjih škola, gospodarstvenicima i svim našim partnerima u Regionalnom centru kompetencije! Četrdesetak ljudi slušalo je novosti i razmjenjivalo iskustva te postavljalo pitanja..

21.11.2018. – Učenička zadruga „ Ugići“ odradila domjenak na psihijatriji u Rijeci

23.11.2018. - Danas je u našoj školi provedena akcija „Umjesto u koš, ubaci u padelu i skuhaj još!“, kao dio projekta udruge Žmergo „Tanjur pun dobrote“ financiran sredstvima Primorsko-goranske županije za projekte iz područja socijalne skrbi i skrbi za mlade 2018. Provedbom akcije nastojali smo osvijestiti mlade o sveprisutnom problemu pretjeranog bacanja još upotrebljive hrane.
Vrijedni učenici 2.C razreda i njihov nastavnik kuharstva Damir Perman osmislili su kreativna i ukusna jela napravljena od doniranih namirnica pred istekom roka trajanja i namirnica namijenjenih za otpad. U pripremi jela su im se pridružili članovi Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije i imali priliku naučiti izraditi raznovrsna jela od povrća, voća i ostalih namirnica. Nakon rada u kuhinji, uslijedio je najslađi dio akcije – degustiranje napravljenih jela i ugodno druženje. Prisutni su tako mogli uživati u okusima voćno-povrtnog smoothieja, povrtne pizze, tjestenine s gljivama, pite zeljanice, voćnog štrudla i drugih jela.
Naša akcija je bila i medijski popraćena te se nadamo kako smo uspjeli zainteresirati i potaknuti javnosti na promišljanje o ovoj važnoj temi, kao i pravilnom korištenju namirnica i sprječavanju propadanja hrane.

30.11.2018. – 55 godina Opatijske gimnazije.Domjenak odradili nastavnici i učenici učeničke zadruge „Ugići“

30.11.2018. - Stručni skup grafičara u Prirodoslovno grafičkoj školi u Rijeci.. domjenak odradila učenička zadruga Ugići!

30.11.2018.- Paljenje lampica na boru ispred tržnice u Opatiji!
Učenička zadruga Ugići prodavala fritule, kroštule i čaj!

7.12.2018. - Povodom "najslađeg vikenda" u Opatiji Ugostiteljska škola Opatija u suradnji sa TZ Opatija, postala je dijelom poznate opatijske manifestacije "Dani čokolade". Dođite i pogledajte najslađi grad, "grad Djeda Mraza i uključite se u našu malu radionicu ukrašavanja slastica. Uz pomoć nastavnice J. Viskovkić i vrijednih slastičara naše škole ukrasite svoj cupcake ili gingerbread kekse.

8.12.2018. - Radionica "Sto lica čokolade u jelima!“

Svi zaljubljenici u čokoladu i kuharstvo dođite, učite i uživajte u svojim vlastitim kreacijama !!!

U sklopu Festivala čokolade koji se održava u Opatiji u našoj školi održala se radionica pod nazivom: " Sto lica čokolade u jelima". Voditelj radionice bio je nastavnik Davor Capan.

11.12.2018. - Naši učenici i nastavnici članovi učeničke zadruge Ugići pripremili su sitne zalogajčiće uz osvježenje i kavu za peti sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu i regionalnu samoupravu u Hrvatskome saboru održan je u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. Jako smo ponosni na ukazanom povjerenju!

12.12.2018. - održana je Svečana akademija povodom 50-godina rada Udruženja obrtnika Rijeka. Naši učenici i nastavnica pomogli u posluživanju domjenka .

13.12.2018. - Advent u gostima  Visokoj poslovnoj školi PAR ! Bezalkoholni kokteli, fritule i kroštule...pripremali naši učenici u pratnji mentorice N.M.

13.12.2018. – u našoj školi održan božićni domjenak za udrugu SCAL

18.-19.12. 2018. –ravnateljica i nastavnica Šimunić u posjeti VSGT Maribor i Srednjoj šoli za gostinstvo in turizem Maribor sa kojima čekamo rezultate zajedničkog projekta Evropa za građanstvo. Oduševljeni smo sa svim viđenim na fakultetu i školi. Nova i moderna oprema kao i novi načini poučavanja!

24.12.2018.- Učenici i nastavnici Ugostiteljske škole Opatija radno i na Badnjak. Podjelu bakalara na gulaš izvršili su gradonačelnik 26.10.2018. -  Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u suradnji sa kuharskim savezom Hrvatske i Podravkom organizirala je natjecanje Zlatna kuna. 

Učenici naše škole Ivan Bruketa i Dora Bolkovac odradili su sjajan meni. 
U hladnom jelu osvojili su prvo mjesto, u toplom jelu osvojili su treće mjesto, u slatkom jelu osvojili su drugo mjesto. U sveukupnom poretku Ugostiteljska škola Opatija je 
najbolja na ovogodišnjoj Zlatnoj kuni.
Mentori su J. Visković i D. Perman koji ih je ujedno i vodio na natjecanje.

26 -27.10.2018. -u Opatiji u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner održava se festival Hedonist - Gourmet & Wine . Na festivalu nastupa ( kuha ) pet velikih imena hrvatske gastronomije Hrvoje Zirojević, Ivan Pažanin, David Skoko, Deni Srdoć i Robert Benzia, a naši učenici dobili su priliku biti dio ove gastronomske priče. Danas su vrijedno, rame uz rame stajali sjajnim mentorima i profesionalcima spremni upiti nova znanja.

5.-9.11.2018. - Naši učenici i njihovi mentori Ivona Lazić i Davor Capan nalaze se u Smederevu u sklopu projekta "Razmjena iskustva je ključ uspjeha" gdje prezentiraju kvarnersku kuhinju u restoranu Grand koji je u sklopu Ekonomsko-trgovinske škole. Njihovi domaćini odveli su ih u posjet muzeju i smederevskoj tvrđavi.

15.11.2018. – Našoj školi uručena je zahvalnica Sportskog saveza Grada Opatije za rad i trud naših učenika i nastavnika!
Prekrasnu tortu koju Grad Opatija poklanja Sportskom savezu grada Opatije izradili naši nastavnici Davor i Jasna uz pomoć naših učenika!!!

18.11.2018.- U povodu drugog Svjetskog dana siromaha u nedjelju 18. studenog u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva) u 12:00 sati bila je slavljena misa koju će predvodio mons. Nikola Uravić. Nakon mise, u 13:00 sati u dvorištu crkve organiziran je ručak za oko 150 korisnika socijalnih usluga o kojima dnevno brinu vjerske katoličke organizacije u Riječkoj nadbiskupiji: Caritas, Kuća utočišta, Prihvatilište za beskućnike “Ruže sv. Franje”, Socijalna samoposluga “Kruh sv. Elizabete”, sestre Družbe Presvetog Srca Isusova i milosrdne sestre Svetog Križa. Uz volontere navedenih ustanova, na ručku će volontirati bogoslovi Riječke nadbiskupije, franjevački novaci s Trsata i učenici Ugostiteljske škole iz Opatije.
Prijavilo se 15 učenika iz 1a, 1d, 1e, 2d, 3e i 4b i 4a razreda.

19.11.2018. - Operativni sastanak sa predstavnicima Ministarstva turizma, PGŽ-e, Grada Opatije, fakulteta, srednjih škola, gospodarstvenicima i svim našim partnerima u Regionalnom centru kompetencije! Četrdesetak ljudi slušalo je novosti i razmjenjivalo iskustva te postavljalo pitanja..

21.11.2018. – Učenička zadruga „ Ugići“ odradila domjenak na psihijatriji u Rijeci

23.11.2018. - Danas je u našoj školi provedena akcija „Umjesto u koš, ubaci u padelu i skuhaj još!“, kao dio projekta udruge Žmergo „Tanjur pun dobrote“ financiran sredstvima Primorsko-goranske županije za projekte iz područja socijalne skrbi i skrbi za mlade 2018. Provedbom akcije nastojali smo osvijestiti mlade o sveprisutnom problemu pretjeranog bacanja još upotrebljive hrane.
Vrijedni učenici 2.C razreda i njihov nastavnik kuharstva Damir Perman osmislili su kreativna i ukusna jela napravljena od doniranih namirnica pred istekom roka trajanja i namirnica namijenjenih za otpad. U pripremi jela su im se pridružili članovi Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije i imali priliku naučiti izraditi raznovrsna jela od povrća, voća i ostalih namirnica. Nakon rada u kuhinji, uslijedio je najslađi dio akcije – degustiranje napravljenih jela i ugodno druženje. Prisutni su tako mogli uživati u okusima voćno-povrtnog smoothieja, povrtne pizze, tjestenine s gljivama, pite zeljanice, voćnog štrudla i drugih jela.
Naša akcija je bila i medijski popraćena te se nadamo kako smo uspjeli zainteresirati i potaknuti javnosti na promišljanje o ovoj važnoj temi, kao i pravilnom korištenju namirnica i sprječavanju propadanja hrane.

30.11.2018. – 55 godina Opatijske gimnazije.Domjenak odradili nastavnici i učenici učeničke zadruge „Ugići“

30.11.2018. - Stručni skup grafičara u Prirodoslovno grafičkoj školi u Rijeci.. domjenak odradila učenička zadruga Ugići!

30.11.2018.- Paljenje lampica na boru ispred tržnice u Opatiji!
Učenička zadruga Ugići prodavala fritule, kroštule i čaj!

7.12.2018. - Povodom "najslađeg vikenda" u Opatiji Ugostiteljska škola Opatija u suradnji sa TZ Opatija, postala je dijelom poznate opatijske manifestacije "Dani čokolade". Dođite i pogledajte najslađi grad, "grad Djeda Mraza i uključite se u našu malu radionicu ukrašavanja slastica. Uz pomoć nastavnice J. Viskovkić i vrijednih slastičara naše škole ukrasite svoj cupcake ili gingerbread kekse.

8.12.2018. - Radionica "Sto lica čokolade u jelima!“

Svi zaljubljenici u čokoladu i kuharstvo dođite, učite i uživajte u svojim vlastitim kreacijama !!!

U sklopu Festivala čokolade koji se održava u Opatiji u našoj školi održala se radionica pod nazivom: " Sto lica čokolade u jelima". Voditelj radionice bio je nastavnik Davor Capan.

11.12.2018. - Naši učenici i nastavnici članovi učeničke zadruge Ugići pripremili su sitne zalogajčiće uz osvježenje i kavu za peti sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu i regionalnu samoupravu u Hrvatskome saboru održan je u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. Jako smo ponosni na ukazanom povjerenju!

12.12.2018. - održana je Svečana akademija povodom 50-godina rada Udruženja obrtnika Rijeka. Naši učenici i nastavnica pomogli u posluživanju domjenka .

13.12.2018. - Advent u gostima  Visokoj poslovnoj školi PAR ! Bezalkoholni kokteli, fritule i kroštule...pripremali naši učenici u pratnji mentorice N.M.

13.12.2018. – u našoj školi održan božićni domjenak za udrugu SCAL

18.-19.12. 2018. –ravnateljica i nastavnica Šimunić u posjeti VSGT Maribor i Srednjoj šoli za gostinstvo in turizem Maribor sa kojima čekamo rezultate zajedničkog projekta Evropa za građanstvo. Oduševljeni smo sa svim viđenim na fakultetu i školi. Nova i moderna oprema kao i novi načini poučavanja!

24.12.2018.- Učenici i nastavnici Ugostiteljske škole Opatija radno i na Badnjak. Podjelu bakalara na gulaš izvršili su gradonačelnik 26.10.2018. -  Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u suradnji sa kuharskim savezom Hrvatske i Podravkom organizirala je natjecanje Zlatna kuna. 

Učenici naše škole Ivan Bruketa i Dora Bolkovac odradili su sjajan meni. 
U hladnom jelu osvojili su prvo mjesto, u toplom jelu osvojili su treće mjesto, u slatkom jelu osvojili su drugo mjesto. U sveukupnom poretku Ugostiteljska škola Opatija je 
najbolja na ovogodišnjoj Zlatnoj kuni.
Mentori su J. Visković i D. Perman koji ih je ujedno i vodio na natjecanje.

26 -27.10.2018. -u Opatiji u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner održava se festival Hedonist - Gourmet & Wine . Na festivalu nastupa ( kuha ) pet velikih imena hrvatske gastronomije Hrvoje Zirojević, Ivan Pažanin, David Skoko, Deni Srdoć i Robert Benzia, a naši učenici dobili su priliku biti dio ove gastronomske priče. Danas su vrijedno, rame uz rame stajali sjajnim mentorima i profesionalcima spremni upiti nova znanja.

5.-9.11.2018. - Naši učenici i njihovi mentori Ivona Lazić i Davor Capan nalaze se u Smederevu u sklopu projekta "Razmjena iskustva je ključ uspjeha" gdje prezentiraju kvarnersku kuhinju u restoranu Grand koji je u sklopu Ekonomsko-trgovinske škole. Njihovi domaćini odveli su ih u posjet muzeju i smederevskoj tvrđavi.

15.11.2018. – Našoj školi uručena je zahvalnica Sportskog saveza Grada Opatije za rad i trud naših učenika i nastavnika!
Prekrasnu tortu koju Grad Opatija poklanja Sportskom savezu grada Opatije izradili naši nastavnici Davor i Jasna uz pomoć naših učenika!!!

18.11.2018.- U povodu drugog Svjetskog dana siromaha u nedjelju 18. studenog u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva) u 12:00 sati bila je slavljena misa koju će predvodio mons. Nikola Uravić. Nakon mise, u 13:00 sati u dvorištu crkve organiziran je ručak za oko 150 korisnika socijalnih usluga o kojima dnevno brinu vjerske katoličke organizacije u Riječkoj nadbiskupiji: Caritas, Kuća utočišta, Prihvatilište za beskućnike “Ruže sv. Franje”, Socijalna samoposluga “Kruh sv. Elizabete”, sestre Družbe Presvetog Srca Isusova i milosrdne sestre Svetog Križa. Uz volontere navedenih ustanova, na ručku će volontirati bogoslovi Riječke nadbiskupije, franjevački novaci s Trsata i učenici Ugostiteljske škole iz Opatije.
Prijavilo se 15 učenika iz 1a, 1d, 1e, 2d, 3e i 4b i 4a razreda.

19.11.2018. - Operativni sastanak sa predstavnicima Ministarstva turizma, PGŽ-e, Grada Opatije, fakulteta, srednjih škola, gospodarstvenicima i svim našim partnerima u Regionalnom centru kompetencije! Četrdesetak ljudi slušalo je novosti i razmjenjivalo iskustva te postavljalo pitanja..

21.11.2018. – Učenička zadruga „ Ugići“ odradila domjenak na psihijatriji u Rijeci

23.11.2018. - Danas je u našoj školi provedena akcija „Umjesto u koš, ubaci u padelu i skuhaj još!“, kao dio projekta udruge Žmergo „Tanjur pun dobrote“ financiran sredstvima Primorsko-goranske županije za projekte iz područja socijalne skrbi i skrbi za mlade 2018. Provedbom akcije nastojali smo osvijestiti mlade o sveprisutnom problemu pretjeranog bacanja još upotrebljive hrane.
Vrijedni učenici 2.C razreda i njihov nastavnik kuharstva Damir Perman osmislili su kreativna i ukusna jela napravljena od doniranih namirnica pred istekom roka trajanja i namirnica namijenjenih za otpad. U pripremi jela su im se pridružili članovi Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije i imali priliku naučiti izraditi raznovrsna jela od povrća, voća i ostalih namirnica. Nakon rada u kuhinji, uslijedio je najslađi dio akcije – degustiranje napravljenih jela i ugodno druženje. Prisutni su tako mogli uživati u okusima voćno-povrtnog smoothieja, povrtne pizze, tjestenine s gljivama, pite zeljanice, voćnog štrudla i drugih jela.
Naša akcija je bila i medijski popraćena te se nadamo kako smo uspjeli zainteresirati i potaknuti javnosti na promišljanje o ovoj važnoj temi, kao i pravilnom korištenju namirnica i sprječavanju propadanja hrane.

30.11.2018. – 55 godina Opatijske gimnazije.Domjenak odradili nastavnici i učenici učeničke zadruge „Ugići“

30.11.2018. - Stručni skup grafičara u Prirodoslovno grafičkoj školi u Rijeci.. domjenak odradila učenička zadruga Ugići!

30.11.2018.- Paljenje lampica na boru ispred tržnice u Opatiji!
Učenička zadruga Ugići prodavala fritule, kroštule i čaj!

7.12.2018. - Povodom "najslađeg vikenda" u Opatiji Ugostiteljska škola Opatija u suradnji sa TZ Opatija, postala je dijelom poznate opatijske manifestacije "Dani čokolade". Dođite i pogledajte najslađi grad, "grad Djeda Mraza i uključite se u našu malu radionicu ukrašavanja slastica. Uz pomoć nastavnice J. Viskovkić i vrijednih slastičara naše škole ukrasite svoj cupcake ili gingerbread kekse.

8.12.2018. - Radionica "Sto lica čokolade u jelima!“

Svi zaljubljenici u čokoladu i kuharstvo dođite, učite i uživajte u svojim vlastitim kreacijama !!!

U sklopu Festivala čokolade koji se održava u Opatiji u našoj školi održala se radionica pod nazivom: " Sto lica čokolade u jelima". Voditelj radionice bio je nastavnik Davor Capan.

11.12.2018. - Naši učenici i nastavnici članovi učeničke zadruge Ugići pripremili su sitne zalogajčiće uz osvježenje i kavu za peti sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu i regionalnu samoupravu u Hrvatskome saboru održan je u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. Jako smo ponosni na ukazanom povjerenju!

12.12.2018. - održana je Svečana akademija povodom 50-godina rada Udruženja obrtnika Rijeka. Naši učenici i nastavnica pomogli u posluživanju domjenka .

13.12.2018. - Advent u gostima  Visokoj poslovnoj školi PAR ! Bezalkoholni kokteli, fritule i kroštule...pripremali naši učenici u pratnji mentorice N.M.

13.12.2018. – u našoj školi održan božićni domjenak za udrugu SCAL

18.-19.12. 2018. –ravnateljica i nastavnica Šimunić u posjeti VSGT Maribor i Srednjoj šoli za gostinstvo in turizem Maribor sa kojima čekamo rezultate zajedničkog projekta Evropa za građanstvo. Oduševljeni smo sa svim viđenim na fakultetu i školi. Nova i moderna oprema kao i novi načini poučavanja!

24.12.2018.- Učenici i nastavnici Ugostiteljske škole Opatija radno i na Badnjak. Podjelu bakalara na gulaš izvršili su gradonačelnik  

Priloženi dokumenti:
Skolska godina 2019.docx

 
Novosti iz CARNeta
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
 
Forum
 
 
Mala škola bontona

Lijepo ponašanje je jedan od osnovnih dijelova bontona. To je idealna prilika da muškarac pokaže sve lijepe manire koje posjeduje, a da žena zablista svojom elegancijom i otmjenošću. Bez obzira da li se radi o prestižnom, skupom restoranu, pizzeriji, konobi ili gradskoj kavani, plaži, domu maniri jednog gospodina i jedne dame su uvijek isti.

MOLIM, IZVOLI, HVALA OPROSTI

Kako u većini životnih situacija, tako i u restoranu, pristojno ponašanje, ljubazno ophođenje prema ljudima i nasmiješeno lice otvaraju sva vrata. 

Nepotrebno je ulaziti u preveliku priču sa konobarima, saslušajte što vam preporučuju, a ako su vam takvi detalji suvišni, onda ih prekinite ljubaznim tonom. Slobodno postavite pitanja o hrani ili piću, a konobari bi trebali biti dobro upućeni u sastojke i način pripreme.

Na kraju im zahvalite na usluzi i istaknite ako vam se neko jelo posebno svidjelo. Kažite konobaru da prenese kuharu vaše komplimente, onda će svi biti zadovoljni.

U svim prilikama u kojima se nađete, ne zaboravite na četiri čarobne riječi MOLIM, HVALA, IZVOLI i OPROSTI - to je način da lijepo zaokružite ugodan boravak u restoranu.

 
Iz knjige dojmova...

 

Ugostiteljska škola Opatija ostvarila je odlične rezultate i doprinijela razvoju ugostiteljstva i turizma. Čestitam nastavnicima i učenicima na uspjesima.

Danas sam i sam imao priliku uvjeriti se u kvalitetu rada škole. Siguran sam da će škola nastaviti s uspješnim radom.

 

prof.dr.sc. Ivo Josipović

bivši Predsjednik RH

 

Sve moje čestitke školi, učenicima i nastavnicima.

 

Stjepan Mesić

bivši Predsjednik Republike Hrvatske

 

Ovo nije samo hvale vrijedan projekt, nije samo obrok koji pokazuje znanja i vještine učenika ove škole - ovo je putokaz znanja, dobre volje i vizije... Uživao sam u svakom jelu. Sve pohvale i najljepše želje za daljnji uspjeh ovog projekta i škole...

Tihomir Jakovina

bivši Ministar poljoprivrede RH

Čestitke na kreativnom, inovativnom i poduzetničkom pristupu obrazovnom procesu. Zaista mi je bilo ugodno iznenađenje!!! Puno uspjeha u daljnjem radu!

Veljko Ostojić

bivši ministar turizma RH

U svakoj školi se može čuti i vidjeti nešto lijepo i novo, a u ovoj se vidi više od toga. Rezultat je to napornog i izvrsnog rada ravnatelja i njegovog tima.

Neka tako i ostane.

prof.dr.sc. Vidoje Vujić

 

Hvala lijepa na Vašem pozivu. Prije svega želim i učenicima i rukovodstvu Vaše škole puno sreće u postizanju visokog stupnja stručnosti Vaših učenika.U ovim izuzetno kompetitivnim vremenima, važno je pružati turistima najbolju moguću uslugu po što povoljnijim cijenama. Vaš centar izvrsnosti pruža učenicima priliku da svojim stečenim znanjem i vještinama konkurira i u inozemstvu.

Paul Vandoren

Ambasador - šef delegacije EU

 

Bila mi je uistinu velika čast i zadovoljstvo družiti se s vama! Hvala vam na pozivu i do skorog viđenja. Voli vas vaš Toni Cetinski.

 

Zahvaljujem vam na pozivu gdje su za istim stolom bili sport, turizam i ugostiteljstvo. Svim učesnicima i organizatorima želim puno uspjeha, a učenicima bih poželio sve najbolje u njihovom životu i budućem poslu. S poštovanjem Samir Barač

 

U ime stožera hrvatske nogometne reprezentacije, naših igrača i HNS-a, želim vam da i ubuduće silno doprinosite razvoju ugostiteljstva i gastronomije u vašoj regiji koja je nesumnjivo perjanica Hrvatske u svojoj djelatnosti.

Igor Štimac

bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

 

Bio je to doručak za sva čula. Odličan desert, a i predjelo.

A i ono između je bilo ukusno. Hvala vam.

Mile Kekin

frontman grupe Hladno pivo

 

Blagdansko i obiteljsko drugovanje uz duhovnu obnovu i molitve te nastavljeno uz raspoloženi doručak u Ugostiteljskoj školi Opatija. Zahvalan sam vodstvu škole za ovu prigodu gdje se produbljuje vjera i ljubav. Bog neka svojim blagoslovom neprestano bdije nad ovom školom da uz stručnu i ljudsku pomoć profesora i djelatnika odavde u život pođu generacije mladih ljudi spremnih na služenje i dobrotu. Mir i dobro!

fra Zvjezdan Linić

fra Zvjezdan Linić

 
 > Nastava  > Slobodne aktivnosti
CMS za škole logo
Ugostiteljska škola Opatija / Kumičićeva 14, HR-51410 Opatija / ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr / ured@ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju