preskoči na sadržaj

Ugostiteljska škola Opatija

 > Nastava  > Natjecanja
Natjecanja

NATJECANJA

Autor: TANJA FRKOVIĆ, 27. 4. 2017. 17:46

LIDRANO 2017

U Primoštenu je od 22. do 24. ožujka 2017. godine održana Smotra LiDraNo 2017. To je bila smotra kreativnosti i mladosti na kojoj se okupilo 190 najuspješnijih srednjoškolaca iz cijele Hrvatske te njihovih 100 mentora. Učenici su imali nastupe i radionice u kojima su predstavili svoje recitacije, monologe, dramske predstave, literarne i novinarske radove, školske listove te radijske emisije. Na okruglim su stolovima dobili povratne informacije o svom radu te korisne savjete, a među članovima povjerenstva bila su i neka poznata imena, kao: Zoran Ferić, Enes Kišević, Jasen Boko, Luka Dragić, Barbara Rocco, Mario Kovač i mnogi drugi. Ugostiteljsku školu Opatija predstavljao je učenik 1.d razreda Ivan Dragoslasvić koji se predstavio kazivanjem poezije, pjesme Ivana Rudanovića „Susedov mali“ na čakavskom dijalektu. Ivanova mentorica je profesorica Ivana Grandić. Ivanu i njegovoj mentorici čestitamo na ovogodišnjem uspjehu te se nadamo da će Ivan, uz kuharske, i dalje razvijati i svoje umjetničke sklonosti.

  :: opširnije :: 

DRŽAVNO NATJECANJE GASTRO 2017

Naši učenici učestvovali su na Državnom natjecanju Gastro 2017. u Crikvenici.Natjecala su se 93 učenika u 8 disciplina. Od 5 disciplina u kojima smo sudjelovali imamo slijedeće rezultate:

Prvo mjesto ima učenik David Orešković iz Pripremanja hladnog slanog izloška sa mentoricom Sandom Perči.

Treće mjesto ima učenica Klara Baričević iz Pripremanje hladnoga slatkog izloška sa mentoricom Jasnom Visković i

učenik Luka Godec iz Predstavljanje turističkog odredišta sa mentoricom Ivonom Lazić.

Četvrto mjesto ima Petar Zovko iz Posluživanja menija, mentorica Nikolina Marčelja Petrc.

Šesto mjesto ima Korina Turak iz Pripemanje menija mentorica Mladenka Žibert.

Izuzetno dobri rezultati naših učenika i njihovih mentora

Čestitamo im na  njihovim postignutim rezultatima kao i na njihovom trudu i zalaganju!

NATJECANJE IZ PRUŽANJA PRVE POMOĆI

U subotu, 11. ožujka 2017. godine je održano natjecanje učenika u pružanju prve pomoći unesrećenom. Natjecanje se održalo u prostoru Crvenog križa Opatija i trajalo je od 9 do 13,30 sati. Sudjelovale su osnovne i srednje škole iz Opatije i okolice, a za organizaciju natjecanja je zaslužan CK Opatija. Svaku školu je predstavljala jedna ekipa od pet članova i jednog rezervnog natjecatelja. Nakon polaganja pismenog testa, uslijedila je provjera praktičnog znanja iz prve pomoći. Suci su pratili svakog natjecatelja posebno odnosno način pristupanja ozlijeđenoj osobi, pozivanje hitne pomoći te postupak zbrinjavanja. Našu školu su predstavljali vrijedni učenici 4A razreda: Nika Anđelić, Marin Čače, Sandro Bubalo, Hrvoje Popić i Luka Godec te su za treće mjesto osvojili brončanu medalju i zahvalnicu Crvenog križa Opatija.

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI Vijest ima dokument u privitku

Dana 7. ožujka 2017. godine Ugostiteljska škola Opatija je bila domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti za srednje škole. Ukupno 39 učenika iz petnaest srednjih škola Primorsko goranske županije natjecali su se u dvije kategorije; pisana provjerom znanja za sve razrede srednje škole  te  samostalni istraživački radovi.

Čestitke svim sudionicima na postignutim rezultatima!

BRONCA U BADMINTONU

BRONCA U BADMINTONU! Županijsko natjecanje iz badimntona održalo se 23.2.2017.g. u Osnovnoj školi Brajda. U vrlo napetom dvoboju između Gimnazije E. Kumičić i Ugostiteljske škole (obje iz Opatije), pobjedu su odnijeli ugostitelji (2:3) i time osigurali broncu (3.mjesto). Također je bilo vrlo neizvjesno protiv preostale dvije gimnazije iz Rijeke (Salezijanska klasična gimnazija i Gimnazija A. Mohorovičića). Za ekipu „Lumbera“ igrali su: Antonio Abaza (2.a) i Karlo Bezinović (2.a), Eric Milo Varljen (2.e), Karlo Surina (3.a) i Stiv Sviličić (3.b). Dečki su pokazali odličan sportski duh i borbenost te zasluženo osvojili brončanu medalju i školu učinili ponosnom. Hvala Vam na tome (voditelj: Sanja Ljubičić, prof.).

GASTRO 2017

Dana 23.2.2017. naši učenici učestvovali su na Regionalnom natjecanju Gastro 2017. na Malom Lošinju.Od 7 disciplina u kojima su sudjelovali iz 5 disciplina idu dalje na Državno prvenstvo.Prva mjesta imaju učenici Klara Baričević -Pripremanje hladnoga slatkog izloška(mentorica Jasna Visković) i David Orešković -Pripremanje hladnog slanog izloška(mentorica Sanda Perči).Drugo mjesto ima Petar Zovko -Posluživanje menija (mentorica Nikolina Marčelja Petrc).Treća mjesta imaju Korina Turak iz Pripemanje menija (mentorica Mladenka Žibert) i Luka Godec iz Predstavljanje turističkog odredišta (mentorica Ivona Lazić).Četvrto mjesto ima Marin Čače iz Poslovanje recepcije hotela i peto mjesto Antonije Sahiti iz Pripremanje barskih mješavina.Čestitke svima od srca i puno sreće na Državnom u Crikvenici!

LIDRANO 2017

Nakon gradske razine školskih susreta LiDraNo 2017., 17. veljače 2017. godine održana je u riječkoj Guvernerovoj palači i županijska razina istog natjecanja. Članovi prosudbenog povjerenstva imali su veoma težak zadatak: izabrati najbolje među pojedinačnim nastupima, lutkarskim igrama, recitalima i dramsko-scenskim igrama. U žestokoj konkurenciji tro Ivana pokazao se dobitnom kombinacijom: •autor pjesme- Ivan Rudanović •recitator- Ivan Dragoslavić, 1.d razred (kuhar) •mentorica- Ivana Grandić Učenik je svojom interpretacijom pjesme zadobio simpatije publike i glasove prosudbenog povjerenstva te je zaslužio odlazak na državnu razinu smotre LiDraNo 2017.

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE

Ovaj tjedan su pristigli objedinjeni rezultati školskih natjecanja iz biologije Primorsko-goranske županije. U osnovnoj školi „Vladimir Gortan“ u Rijeci će se održati županijsko natjecanje iz biologije 13. ožujka. Iz naše škole je pozvana Patricija Štimec, učenica 1.a razreda. Učenicu je za natjecanje pripremao Mario Nosić, prof.

Čestitke na uspjehu i sretno na županijskom!

VJERONAUČNA OLIMPIJADA

U srijedu, 8.veljače je održana školska razina natjecanje Vjeronaučne olmipijade. Tema natjecanja iz vjeronauka  je bila "Misijska djelatnost Crkve". Učenici: Ivona Krajačić, Dante Biočić, Teo Fehimović, Ana Meljančić i Jure Bašić postigli su najbolje rezultate, te će predstavljati Ugostiteljsku školu Opatija na županijskom natjecanju.

Osim navedenih učenika na natjecanju su sudjelovali i Ena Tošelj,  Patricija Štimec, Karmen Grgurić, Magda Hudulin, Marija Petrak, Viktorija Biber, Manuel Mavrić, Matea Restović, Tea Oliverić, Marija Zubović, Ivan Pandžić, Antonio Gabrić, Nikola Džaja, Marko Novković, Andrea Tumpić,  Lukas Lampek,  Nika Gauš i Leon Zubović.

Svim sudionicima zahvaljujemo na sudjelovanju i uloženom trudu, a pobjedničkoj ekipi želimo puno uspjeha na županijskoj razini natjecanja koja će održati 2.ožujka 2017.godine na Trsatu.

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO SREDNJIH ŠKOLA U KOŠARCI

Županijsko prvenstvo srednjih škola u košarci održano je 8.2.2017. u sportskoj dvorani Marino Cvetković. Ekipa koja je branila boje školskog sportskog društva Lumber nažalost se nije plasirala u završnicu prvenstva. Utakmice su se igrale protiv srednjih škola s otoka Krka i Malog Lošinja. Budući da se radi o mladoj ekipi, očekujemo ih i sljedeće godine na košarkaškoj sceni: Luka Tomašić (1.e), Žarko Skedžić (1.d), Petar Pribanić (1.c), Ivan Paro i Edi Iskra (oba 2.a), Leon Martić i Ago Gluhajić (oba 2.e), Antonio Kranjčec (3.a), David Laginja (4.a), te Stjepan Perasz (2.d) koji se nažalost u zadnji trenutak razbolio, voditeljica: Sanja Ljubičić, prof.

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO SREDNJIH ŠKOLA U STOLNOM TENISU

Dana 7.2.2017. održano je Županijsko prvenstvo srednjih škola u stolnom tenisu. Učenici su igrali protiv srednje škole Vladimir Nazor iz Čabra i Pomorske škole Bakar. Izborili su završnicu Županijskog prvenstva koja će se održati 21.2.2017., pobjedivši učenike srednje škole Vladimira Nazora iz Čabra (3-0). Ekipu su činili: Antonio Abaza (2.a), Marko Tomić (2.d), Alen Marko (3.b) i Fran Kereži (3.c), uz vodstvo Sanje Ljubičić, prof.

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO SREDNJIH ŠKOLA U NOGOMETU

Učenici Ugostiteljske škole Opatija sudjelovali su na Županijskom prvenstvu srednjih škola u nogometu 31.1.2017. Utakmice su odigrane protiv Hotelijersko-turističke škole i gimnazije E.Kumičić. Nažalost, učenici su ostali korak do nastupa u završnici Županijskog prvenstva. Nastup za školsko sportsko društvo Lumber zabilježili su:, Karlo Bezinović (2.a), Antonio Gerčer (2.b), Eric Milo Varljen (2.e), Karlo Surina i Valerio Vučković (oba 3.a), Antonije Sahiti i Anđelo Subotić (oba 3.b), Ardian Kryeziu (3.d), Antonio Rogić (3.e), voditelj: Stanko Cvjetković, prof.

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

U cijeloj se državi 19. siječnja održalo školsko natjecanje iz informatike u različitim kategorijama. Svi su učenici naravno dobili u isto vrijeme iste zadatke. Naši su se učenici natjecali u kategoriji Osnove informatike. Na natjecanje se prijavilo 5 učenika: MARKO TOMIĆ 2.D, ANTONIO ABAZA 2.A, MARTINA BARIĆ 2.A, ROMUALD DUBROVIĆ 2.A I PAULA MARTINKO - HORVAT 2.A

Mentor i odgovorna osoba za provedbu i organizaciju natjecanja Tanja Frković, prof

Čestitamo im na postignutom rezultatu i trudu. Za desetak dana znati će se da li će netko od njih biti pozvan na natjecanje županijske razine.

 

 

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

I ove godine se održalo školsko natjecanje iz engleskog jezika i to 22. siječnja 2016. Pristupilo je ukupno 18 učenika, 14 učenika drugih razreda te 4 učenika iz 4A razreda. Rezultati su poslani županijskom povjerenstvu u Prirodoslovnu i grafičku školu te mentori J. Mešter i M. Lozančić zajedno sa natjecateljima iščekuju rezultate i moguće pozive za daljnje sudjelovanje na županijskom natjecanju koje će se održati u Rijeci 24. veljače. 

 

ATLETIKA

Učenici Ugostiteljske škole Opatija 17.12.2015.g. nastupali su na školskom dvoranskom županijskom prvenstvu u atletici.

 

STOLNI TENIS

26.1.2016. održano je županijsko prvenstvo srednjih škola u stolnom tenisu.

 

VJERONAUCNA OLIMPIJADA

Vjeroučenici Ugostiteljske škole su u petak, 19.veljače sudjelovali na županijskom natjecanju "Vjeronaučna olimpijada". Našu školu su predstavljali učenici koji su imali najbolje rezultate na školskoj razini natjecanja: Matea Šeketa, Melina Oršulić, Ivona Krajačić i  Luka Jačimović.

 

BRONCA U BADMINTONU

Učenici Ugostiteljske škole Opatije su 24.2.2016. sudjelovali na školskom Županijskom  natjecanju u badmintonu koje se održalo u OŠ Brajda. Osvojili su 3. mjesto u snažnoj konkurenciji  između dvije sportske gimnazije; Salezijanska klasična gimnazija i gimazija Andrije Mohorovičića.  Ekipu su činili sljedeći učenici: Antonio Abaza (1.a), Anđelo Subotić (2.b), Branko Dačić i Ivan Bjelanović (3.c), Mauro Klanjac (3.e).

 

 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE

Ovaj tjedan su pristigli objedinjeni rezultati školskih natjecanja iz biologije Primorsko-goranske županije. U osnovnoj školi „Vladimir Gortan“ u Rijeci će se održati županijsko natjecanje iz biologije 18. ožujka. Iz naše škole je pozvana Paula Martinko- Horvat, učenica 1.a razreda. Učenicu je za natjecanje pripremao Mario Nosić, prof.

 

METRO JUNIOR TOP CHEF NATJECANJE

Na regionalnom natjecanju, održanom u restoranu "Kukuriku" u Kastvu, žiri u sastavu Nenad Kukurin te Helena Lončar je ocjenjivao pripremu jela od zadanih namirnica.

Marin Dvorničić iz Ugostiteljske škole Opatija najbolji među finalistima.

 

REGIONALNI GASTRO 2016

Regionalni Gastro 2016. ove  godine održan je u Poreču 15.ožujka 2016. godine. Natjecalo se 48 učenika iz tri Županije i iz 8 disciplina. Naša škola natjecala se u 7 disciplina i postigla slijedeće rezultate:

Popis natjecatelja s mentorima:

 1. disciplina Pripremanje menija - Brentin Katarina s mentorom Damirom Permanom (5.mjesto)
  2. disciplina Posluživanje menija - Nikolina Matković s mentoricom Nikolinom Marčelja Petrc (4. mjesto)
  3. disciplina Pripremanje hladnog slanog izloška - Tino Štefanec s mentoricom Sandom Perči (1. mjesto)
  4. disciplina Pripremanje hladnog slatkog izloška - Filip Čubranić s mentorom Sašom Bešlićem (3.mjesto)
  5. disciplina Priprema barskih mješavina  - Filip Matešić s mentoricom Vilmom Krivokućom (1. mjesto)
  6. disciplina Recepcijsko poslovanje - Ivana Lovrić s mentoricom Klarom Batarelo (1. mjesto)
  8. disciplina Predstavljanje turističke destinacije - Domagoj Bonifačić s mentoricom Ivonom Lazić (4.mjesto)

Troje natjecatelja se plasiralo na Međunarodni Gastro 2016. koji će se održati u Makarskoj od 25.-28.4.2016.

GASTRO 2016.

Natjecanje se održavalo u Makarskoj od 25.- 28. travnja u organizaciji stukovne škole Makarska.Našu školu predstavljalo je troje učenika:Tino Štefanec,3.d, disciplina Pripremanje hladnog slanog izloška (mentorica Sanda Perči),Filip Matešić,3.b, disciplina Barsko poslovanje (mentorica Vilma Krivokuća) i Ivana Lovrić, 4 a disciplina Poslovanje recepcije hotela (mentorica Klara Batarelo).

 

KLOKAN BEZ GRANICA 2016.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 17. ožujka 2016. godine održano je Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

U kategoriji Cadet i Junior iz naše je škole sudjelovalo 20 učenika. Najbolje rezultate postigli su

MATKO KLEPAC, 3.c  u kategoriji JUNIOR

i

MARKO TOMŠIĆ, 1.e u kategoriji CADET

Čestitamo učenicima na postignutom rezultatu!

 

TAKMIČENJE U KARLOVCU

Pod vodstvom mentorice Ljiljane Mikinac,prof. naši učenici pokazali su zavidno znanje na kongresu tjesteničarstva koje je odrzano 04.11.2016. u Karlovcu. U sklopu kongresa održano je takmičenje kuhara profesionalaca i posebno natjecanje učenika srednjih ugostiteljskih škola.Prigotavljalo se jedno jelo od tjestenine. Nasu školu su predstavljali učenici Marko Tomić 2 c koji je osvojio brončanu medalju za svoje jelo, te Tajana Babić 2 d koja je osvojila zlatnu medalju za svoje jelo i to za izvornost jela. Ukupno se natjecalo 15 ekipa.

 

[više]

REGINALNO NATJECANJE GASTRO 2015

Autor: TANJA FRKOVIĆ, 27. 4. 2017. 17:18

U NAŠOJ ŠKOLI ODRŽANO JE REGINALNO NATJECANJE GASTRO 2015. NA KOJEM SU SUDJELOVALI UČENICI PRIMORSKO-GORANSKE I ISTARSKE ŽUPANIJE.
UČENICI SU SE NATJECALI U 8 DISCIPLINA KOJE SU SE ODVIJALE U NAŠIM KABINETIMA, UČIONICAMA I HOTELU ADRIATIC.

[više]

LIDRANO

Autor: TANJA FRKOVIĆ, 27. 4. 2017. 16:10

Lidrano scenski nastup  sudjelovale su Melina Oršulić, učenica 3.c razreda s dijalogom iz romana Nicka Lagon " Šest godina života"  i Marija Dobrić, učenica 2.d razreda s tekstom iz romana Arijane Čuline " Splitska kvatrologija"

Marija Dobrić ide na županijsku razinu 1.3. i želimo joj puno uspjeha!

[više]

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Autor: TANJA FRKOVIĆ, 27. 4. 2017. 16:06

22. SIJEČNJA 2015. GODINE U NAŠOJ ŠKOLI ODRŽALO SE ŠKOLSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA.

 

Dobrodošli su bili svi zainteresirani učenici koji su na taj način željeli provjeriti svoje znanje, ali i upoznati se sa takvim oblikom pisane provjere znanja. Interes i odaziv je bio veliki.

Ukupno se javilo 27 učenika iz drugih razreda i 4 A razreda koje su za to natjecanje pripremili mentori, nastavnici engleskog jezik, prof. Lozančić Mario i prof. Mešter Jasminka.

Marin Dvorničić je najbolji u konačnom poretku drugih razreda sa 45 od ukupno 60 bodova, dok je Zadković Drago najbolji u konačnom poretku 4 A razreda sa osvojenih 38 bodova od ukupno 60.

Do 30. siječnja se očekuju rezultati cijele Primorsko-goranske županije te ce se tada i saznati hoće li koji učenik naše škole biti pozvan na županijsko natjecanje koje ce se održati u Rijeci 26. veljače.

[više]

NATJECANJE PREHRANA NEKONVENCIONALNIM IZVORIMA IZ PRIRODE

Autor: TANJA FRKOVIĆ, 1. 9. 2015. 09:20

2. LIPNJA 2015. GODINE NA KORZU  JE ODRŽANO TRADICIONALNO NATJECANJE MLADIH ČUVARA OKOLIŠA „ PREHRANA NEKONVENCIONALNIM IZVORIMA IZ PRIRODE“

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA OSVOJILA JE 1. MJESTO ZA ESTETSKO UREĐENJE ŠTANDA I 2. MJESTO U UKUPNOM PORETKU.

SUDJELOVALI SU IVAN VINGER, ELVIS VOJIĆ, MATIJAS VIVODA, TIN PETRIĆ I JOSIP RESMAN, MENTOR PROF. RUŽICA ŠAFTIĆ

 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ATLETICI

NA VRLO ISCRPNOM ŽUPANIJSKOM NATJECANJU U ATLETICI ODRŽANOM 23.3.2015.G. NA STADIONU KANTRIDA NASTUPALI SU: BRUNO RUŽIĆ (2.C) I MATKO KLEPAC (2.C)- 100 M, ANTONIO KRANJČEC  (1.A) I DARIO LOVRIĆ (2.A)- SKOK U VIS, DORIAN STJEPIĆ (2.E) I MATEO SARATLIJA (2.A)- SKOK U DALJ, MARIN ČAČE (2.A) I MARKO KONEVSKI (3.C)- KUGLA, SAŠA JANKOVIĆ (3.D) I IVAN JUGOVIĆ (3.D)- 400 M, PATRIK UJČIĆ (2.C) I MAURO KLANJAC (2.E)- 1000 M, DORIAN STJEPIĆ (2.E), MARKO MARKO (2.C), BRUNO RUŽIĆ (2.C), MATKO KLEPAC (2.C)- ŠTAFETA 4X100 M, REZERVE: IVAN ĆOSIĆ (2.A) I ANTONIO GRGIĆ (3.D).

 

MEĐUNARODNO NATJECANJE GASTRO 2015.

MEĐUNARODNO NATJECANJE GASTRO 2015. ODRŽANO JE U BIOGRADU NA MORU OD 19.3. DO 21.3.2015.

NA NATJECANJU JE UČESTVOVALO  38 ŠKOLA IZ HRVATSKE I SLOVENIJE. UČENICI NAŠE ŠKOLE NATJECALI SU  SE U ČETIRI UGOSTITELJSKE I JEDNE TURISTIČKE DISCIPLINE DISCIPLINA I OSTVARILI SLJEDEĆE REZULTATE

PRIPREMANJE MENUA

ROBERTO BOŠTJANČIĆ S MENTORICOM LJILJANOM MIKINAC OSVOJIO JE 2. MJESTO

PRIPREMANJE HLADNOG SLANOG IZLOŽKA

DAVID ŽILIĆ S MENTORICOM SANDOM PERČI OSVOJIO JE 5. MJESTO

PRIPREMANJE BARSKIH MJEŠAVINA

MARIN ČATAK S MENTOROM KREŠIMIROM BRNINOM OSVOJIO JE 5. MJESTO

POSLUŽIVANJE MENUA

STJEPAN JURČIĆ S MENTORICOM VILMOM KRIVOKUĆOM OSVOJIO JE 11. MJESTO

RECEPCIJSKO POSLOVANJE

LAURA PERDADAJ S MENTORICOM KLAROM BATARELO OSVOJILA JE 12. MJESTO

 

NATJECANJE U KROSU

18.3.2015.G. ODRŽANO JE NATJECANJE U KROSU NA TRSATU. UČENICI SU TRČALI 2000 METARA U PRIRODNOM OKRUŽENJU U VRLO JAKOJ KONKURENCIJI I OSVOJENIM 8. MJESTOM.  UGOSTITELJSKU ŠKOLU OPATIJA PREDSTAVLJALI SU: PATRIK UJČIĆ (2.C), MAURO KLANJAC (2.E), ANTONIO GRGIĆ (3.D), IVAN JUGOVIĆ (3.D) TE REZERVA JOSIP RESMAN (3.D). 

 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI ZA SREDNJE ŠKOLE

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI  ZA SREDNJE ŠKOLE ODRŽANO JE U UGOSTITELJSKOJ ŠKOLI OPATIJA U OPATIJI, 6. OŽUJKA 2015. GODINE U ORGANIZACIJI ŽUPANIJSKOG POVJERENSTVA ZA PROVEDBU NATJECANJA IZ POVIJESTI ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA PRIMORSKO GORANSKE ŽUPANIJE.

 

REGIONALNO NATJECANJE GASTRO 2015

U NAŠOJ ŠKOLI ODRŽANO JE REGINALNO NATJECANJE GASTRO 2015. NA KOJEM SU SUDJELOVALI UČENICI PRIMORSKO-GORANSKE I ISTARSKE ŽUPANIJE.
UČENICI SU SE NATJECALI U 8 DISCIPLINA KOJE SU SE ODVIJALE U NAŠIM KABINETIMA, UČIONICAMA I HOTELU ADRIATIC.

 

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE

U SRIJEDU, 18. VELJAČE, U NAŠOJ JE ŠKOLI ODRŽANO ŠKOLSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE. SUDJELOVALI SU UČENICI 2.A RAZREDA ADRIJANA VIŠNIĆ, MARTINA KAUZLARIĆ I EMMA NICOLE VARLJEN.

NAJBOLJI REZULTAT JE OSTVARILA ADRIJANA VIŠNIĆ.

ČESTITAMO UČENICIMA NA POSTIGNUTOM REZULATATU!

UČENIKE JE ZA NATJECANJE PRIPREMAO MARIO NOSIĆ, PROF.

 

23.1.2015. ODRŽANA JE VJERONAUČNA OLIMPIJADA

EKIPA KOJA IDE NA ŽUPANIJSKO SASTOJI SE OD SLIJEDEĆIH UČENIKA:

SPORIŠ MARKO

ČERNEKA MELITA

GRAHOVAC LARA

KRAJAČIĆ IVONA

TE REZERVA (U SLUČAJU BOLESTI) VALENTINA GLAVIĆ

MENTOR ZA UGOSTITELJSKU ŠKOLU OPATIJA JE MAJA ŠIMIČIĆ ROKSANDIĆ

 

KAMELIJA KUP

OD 18-19. LISTOPADA 2014.U HOTELU SOL GARDEN, U UMAGU ODRŽANA JE 9 KAMELIJA KUP, ODNOSNO NATJECANJE UČENIKA TREĆIH RAZREDA  KUHARA I SLASTIČARA U PRIPREMANJU HLADNOG JELA, TOPLOG JELA TE DESERTA. NAMIRNICE SU BILE ZADANE I UČENICI SU OD NJIH TREBALI PRIGOTOVITI ZADANA JELA. UČENICIMA NAŠE ŠKOLE ANTONIJU SANKOVIĆ I ROBERTU BOŠTIANČIĆ UZ MENTORICU LJILJANU MIKINAC PRIPALO JE PETO MJESTO.

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Oglasna ploča
 
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Profesor(ica) godine

MIRA RAŠIĆ, profesor njemačkog jezika

 
Učenik(ca) godine

DORA BOLKOVAC, 3.E

 
Korisni linkovi

Učenički dom Lovran

   

Katalog knjižnice 

 

 

 
Rječnici
 
Linkovi
 
Najava

 

 

 

 

 
Ravnateljica

Aktivnosti škole i učeničke zadruge Ugići u novoj školskoj 2018/19. godini....na pragu 90 godina postojanja!                       

5.9.2018.-   u goste su nam stigli učenici i nastavnici iz portugalskog grada Coimbra koji su zajedno sa nama bili učesnici e Twinning projekta. Velike zasluge za projekt idu nastavniku Nosiću Bilo je to jedno prekrasno druženje uz prigodan domjenak koji su pripremili naši učenici.

7.9.2018.- Porto etno u Rijeci, spoj glazbe i kuhinje sve u sklopu projekta Evropski grad kulture 2020.Svi naši učenici,osim prvih razreda i nastavnici učestvovali u ovom velikom događanju.

13.9.2018.- učenička zadruga Ugići imala domjenak u prostorima psihijatrije

 27.9. - 30.9.2018.- ugostila je 12 škola učesnica i preko 100 učenika i profesora, iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Učenici naše škole A. Iskra, E. Bahorić i L. Harkanovac - sa svojim mentorima M. Žibert i J. Visković okitili su se zlatnom medaljom u natjecateljskoj disciplini :"Nacionalno jelo po izboru od pastrve i restoranski desert"!
Drugu u nizu zlatnu medalju uz podršku svog mentora nastavnika K. Brnina osvojili su učenici R. Dubrović, A. Abazza i E. Lefler u disciplinama: "Postavljanje kuvera za svečani ručak" i "Flambiranje jela pred gostom"!
Srebrnu medalju osvojili su učenici I. Kiđemet, N. Saršon i A. Vlašić sa mentoricom M. Šimunić u disciplini "Turistički aranžman". 

29.9. 2018. - Ugostiteljska škola Opatija je volontirala ispred trgovačkog lanca Interspar u Tower centru za Socijalnu samoposlugu.
Dvanaest učenika i tri nastavnice škole od 9 do 21 sat su volontiranjem dali svoj doprinos u prikupljanju i sortiranju hrane koja će završiti u najsiromašnijim obiteljima našega grada. Ponosni smo na naše djelatnike i učenike i drago nam je što smo mogli biti dio ovog velikog srca koje kuca za najsiromašnije i najpotrebitije sugrađane.

 

3.10.2018.-Naši učenici i nastavnici članovi učeničke zadruge Ugići organizirali su domjenak povodom izložbe "Kako čitati prostorni plan" u sklopu 25 godišnjice PGŽ-a!

5.10.2018.- Danas na Svjetski dan učitelja naša je škola dobila Županijsku nagradu kao najbolja odgojno-obrazovna ustanova srednjih škola PGŽ-a za djelovanje u protekle četiri godine.

Naši učenici i nastavnici članovi učeničke zadruge Ugići odradili su svečani domjenak kao i uvijek na visokoj razini. 
Nagrađeni su najuspješniji odgojno-obrazovni djelatnici i odgojno obrazovne ustanove.
Tri ustanove i šest djelatnika nagradila je Primorsko-goranska županija povodom Svjetskog dana učitelja u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

8.-12.10.2018. Okrugli stol o projektu "Razmjena iskustva je ključ uspjeha ' održani su u srednjoj ekonomskoj školi" Svetozar Miletić " Novi Sad i Ekonomsko trgovačkoj školi Smederevo nakon završene prve godine provedbe projekta. Milenij hoteli zaslužnim učenicima podijelili prigodne poklone.

Sastanak je održan i u Ugostiteljskoj školi Beograd.

 10.10.2018.-u  Ugostiteljskoj školi Opatija održan je 9. Okrugli stol knjižničara Republike Hrvatske a u hotelu Ambasador 43.skupština HKDU-a. Velike zasluge za organizaciju okruglog stola pripadaju članici organizacijskog odbora knjižničara našoj knjižničarki Miri Matan

16.10.2018.- Učenici učeničke zadruge "Ugići" sa mentorom na domjenku u Guvernerovoj palači u Rijeci!

17.10.2018.- danas smo proslavili 89-ti rođendan naše škole. Obilježili smo ga sa mnogobrojnim radionicama gdje su naši učenici i nastavnici pokazali sve svoje skrivene talente. Imali smo i malu priredbu uz super voditelje, prekrasnu pjesmu, izvrstan dramski program u izvođenju naših talentiranih učenika koje je pripremila D. Lj. Najljepši dio dana bila je dodijela zvjezdice našoj učenici generacije 2017/18. slastičarki Dori. Dok je zvijezda dodjeljena našem bivšem učeniku Goranu Todoranoviću koji 1994. god. završio našu školu smjer konobar a danas je uspješan direktor hotela 4 Opatijska cvijeta i daje izuzetan doprinos u unapređivanju struke te pomaže školi da odgaja kvalitetan kadar za potrebe suvremenog turizma. Proveli smo uz uz odličan domjenak predivan dan u prekrasnoj školi! 

19.10.2018.- sunčan i neobično topao petak, savršen dan za frankofono druženje. Projekt Frankomanija je u našoj školi okupio učenike i profesore srednjih škola PGŽ-e, u kojima se uči francuski jezik. Možemo ponosno reći da smo uspjeli privući obožavatelje francuskog jezika u Opatiju. Podnevno druženje se sastojalo od traženja skrivenog poklona po gradu prema uputama na francuskom jeziku. Na svom itineraru svaka grupa je morala izvršiti slatke zadatke te rezultate kasnije izložiti na zajedničkom sastanku u školi. Svaka grupa je na kraju svog puta pronašla poklon – suvenir za sjećanje na Frankomaniju 2018. Ideja projekta je popularizirati francuski jezik, pokazati da je tu, da postoji, da je važan. Hvala UO za odgoj i obrazovanje što je to prepoznao. Merci à tous tous les participants 

 
Novosti iz CARNeta
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
 
Forum
 
Preporuka naših učenika

     

 
 
Mala škola bontona

Lijepo ponašanje je jedan od osnovnih dijelova bontona. To je idealna prilika da muškarac pokaže sve lijepe manire koje posjeduje, a da žena zablista svojom elegancijom i otmjenošću. Bez obzira da li se radi o prestižnom, skupom restoranu, pizzeriji, konobi ili gradskoj kavani, plaži, domu maniri jednog gospodina i jedne dame su uvijek isti.

MOLIM, IZVOLI, HVALA OPROSTI

Kako u većini životnih situacija, tako i u restoranu, pristojno ponašanje, ljubazno ophođenje prema ljudima i nasmiješeno lice otvaraju sva vrata. 

Nepotrebno je ulaziti u preveliku priču sa konobarima, saslušajte što vam preporučuju, a ako su vam takvi detalji suvišni, onda ih prekinite ljubaznim tonom. Slobodno postavite pitanja o hrani ili piću, a konobari bi trebali biti dobro upućeni u sastojke i način pripreme.

Na kraju im zahvalite na usluzi i istaknite ako vam se neko jelo posebno svidjelo. Kažite konobaru da prenese kuharu vaše komplimente, onda će svi biti zadovoljni.

U svim prilikama u kojima se nađete, ne zaboravite na četiri čarobne riječi MOLIM, HVALA, IZVOLI i OPROSTI - to je način da lijepo zaokružite ugodan boravak u restoranu.

 
Iz knjige dojmova...

 

Ugostiteljska škola Opatija ostvarila je odlične rezultate i doprinijela razvoju ugostiteljstva i turizma. Čestitam nastavnicima i učenicima na uspjesima.

Danas sam i sam imao priliku uvjeriti se u kvalitetu rada škole. Siguran sam da će škola nastaviti s uspješnim radom.

 

prof.dr.sc. Ivo Josipović

bivši Predsjednik RH

 

Sve moje čestitke školi, učenicima i nastavnicima.

 

Stjepan Mesić

bivši Predsjednik Republike Hrvatske

 

Ovo nije samo hvale vrijedan projekt, nije samo obrok koji pokazuje znanja i vještine učenika ove škole - ovo je putokaz znanja, dobre volje i vizije... Uživao sam u svakom jelu. Sve pohvale i najljepše želje za daljnji uspjeh ovog projekta i škole...

Tihomir Jakovina

bivši Ministar poljoprivrede RH

Čestitke na kreativnom, inovativnom i poduzetničkom pristupu obrazovnom procesu. Zaista mi je bilo ugodno iznenađenje!!! Puno uspjeha u daljnjem radu!

Veljko Ostojić

bivši ministar turizma RH

U svakoj školi se može čuti i vidjeti nešto lijepo i novo, a u ovoj se vidi više od toga. Rezultat je to napornog i izvrsnog rada ravnatelja i njegovog tima.

Neka tako i ostane.

prof.dr.sc. Vidoje Vujić

 

Hvala lijepa na Vašem pozivu. Prije svega želim i učenicima i rukovodstvu Vaše škole puno sreće u postizanju visokog stupnja stručnosti Vaših učenika.U ovim izuzetno kompetitivnim vremenima, važno je pružati turistima najbolju moguću uslugu po što povoljnijim cijenama. Vaš centar izvrsnosti pruža učenicima priliku da svojim stečenim znanjem i vještinama konkurira i u inozemstvu.

Paul Vandoren

Ambasador - šef delegacije EU

 

Bila mi je uistinu velika čast i zadovoljstvo družiti se s vama! Hvala vam na pozivu i do skorog viđenja. Voli vas vaš Toni Cetinski.

 

Zahvaljujem vam na pozivu gdje su za istim stolom bili sport, turizam i ugostiteljstvo. Svim učesnicima i organizatorima želim puno uspjeha, a učenicima bih poželio sve najbolje u njihovom životu i budućem poslu. S poštovanjem Samir Barač

 

U ime stožera hrvatske nogometne reprezentacije, naših igrača i HNS-a, želim vam da i ubuduće silno doprinosite razvoju ugostiteljstva i gastronomije u vašoj regiji koja je nesumnjivo perjanica Hrvatske u svojoj djelatnosti.

Igor Štimac

bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

 

Bio je to doručak za sva čula. Odličan desert, a i predjelo.

A i ono između je bilo ukusno. Hvala vam.

Mile Kekin

frontman grupe Hladno pivo

 

Blagdansko i obiteljsko drugovanje uz duhovnu obnovu i molitve te nastavljeno uz raspoloženi doručak u Ugostiteljskoj školi Opatija. Zahvalan sam vodstvu škole za ovu prigodu gdje se produbljuje vjera i ljubav. Bog neka svojim blagoslovom neprestano bdije nad ovom školom da uz stručnu i ljudsku pomoć profesora i djelatnika odavde u život pođu generacije mladih ljudi spremnih na služenje i dobrotu. Mir i dobro!

fra Zvjezdan Linić

fra Zvjezdan Linić

 
 > Nastava  > Natjecanja
CMS za škole logo
Ugostiteljska škola Opatija / Kumičićeva 14, HR-51410 Opatija / ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr / ured@ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju