preskoči na sadržaj

Ugostiteljska škola Opatija

Zvjezdice Škole

ŠKOLSKA GODINA

UČENIK(CA) GENERACIJE

 1995./1996.

Zorica Podnar

1996./1997.

Marijana Miletić

1997./1998.

Mario Tićak

1998./1999.

     Sandra Vrkić

1999./2000.

Marica Jelušić

2000./2001.

Jasna Cuculić

2001./2002.

Vedrana Švast

2002./2003.

Aleksandar Terzić

2003./2004.

Krešimir Mikinac

2004./2005.

Mone Kelmendi

2005./2006.

Slaven Bačić

2006./2007.

Toni Paolo Topić

2007./2008.

Aleksandar Balzani

2008./2009.

Stefani Stakorić

2009./2010.

Marko Marčec

2010./2011.

Vanja Krbavčić

2011./2012.

Valentina Špoljarić

2012./2013.

Monika Posavac

2013./2014.

Anamaria Vinger

2014./2015.

Chiara Komadina

2015./2016.

Martina Petaković
2016./2017.

Petar Mudrinić

 

1. zvijezda - MIRZA DŽOMBA

2011, godine na našem "Zidu slavnih", a u sklopu projekta "Zvjezdice među zvijezdama", prve zvijezde su otkrivene.

Zvijezde dobivaju osobe koje su se etablirale i u drugim segmentima rada i djelovanja (ne samo u ugostiteljstvu), a koje su na neki način bile povezane s našom školom. Tako je prvu zvijezdu na našem "Zidu slavnih" otkrio -

najomiljenije desno krilo hrvatske rukometne reprezentacije svih vremena i naš bivši učenik

   MIRZA DŽOMBA

Slikovni rezultat za mirza đomba

      

2. zvijezda - DINKO MILČETIĆ

jedan od najistaknutijih stručnih nastavnika naše škole u povijesti i vrhunski kulinarski stručnjak, bivši svjetski prvak u kulinarstvu....

DINKO MILČETIĆ

(prvi slijeva)

3. zvijezda - JANKO KERČMAR

JANKO KERČMAR

            Otkrili smo sjajnu Zvijezdu sjajnog stručnjaka, iza čijeg je bogatog životnog iskustva ostalo napisano 16 stručnih knjiga, koje su i danas abeceda ugostiteljstva. Nema toga u struci čega se nije dotaklo pero magistra Janka Kerčmara, vrhunskog stručnjaka i dobrog čovjeka, koji je svoje znanje nesebično prenosio na svoje mlađe kolege i učenike. Zato ga se i poslije njegove smrti mnoge generacije s ljubavlju sjećaju, s poštovanjem ga spominju i danas još sa zahvalnošću ističu njegov rad, trud i zalaganje.

            Tko je bio Janko Kerčmar?        

            Rođen je davne 1919. godine u Murskoj Soboti u Republici Sloveniji. Za struku je odabrao ugostiteljstvo, a za življenje Opatiju. Za svog radnog vijeka prošao je, rekli bismo "pola svijeta". Radio je na luksuznim brodovima, struku usavršavao u Njemačkoj, specijalizaciju položio u Švicarskoj, studirao na Visokoj industrijskoj školi u Rijeci, tu stekao naziv magistra i do smrti 2005. godine ostao vjeran našoj Opatiji. Godinama je radio u Saveznom centru za obrazovanje odraslih i na našoj školi. Svojim radom, stručnošću i pristupom mladima postao je omiljen i cijenjen profesor, a kao takav je ostao i nezaboravljen. Jedan od njegovih učenika - Jan Bernd Urban - ovako je rekao: "Na početak svog životnog putovanja ukrcao se kao siromašni konobarski šegrt, pred kraj života putovao kao magistar znanosti, a na zadnji peron sišao kao legenda. Legenda za stotine i stotine ugostitelja svih uzrasta i predznanja koje je učio i podučavao, grubo tesao i fino lakirao, ovisno o njihovu predznanju, volji i talentu." Dakle - Janko Kerčmar - je mnogima bio uzor. I ne samo u Opatiji, nego i na brojnim natjecanjima u Švicarskoj, Austriji i Francuskoj, sve do Olimpijade u Sarajevu i u dalekoj Mongoliji. Od svuda se vraćao s mnogim odličjima, a u svim tim dalekim gradovima ostavljao bi djelić sjaja opatijskog ugostiteljstva. Janko Kerčmar bio je i ostao uzor brojnim ugostiteljskim generacijama. Zato je zaslužio svoju Zvijezdu i među našim Zvjezdicama.

                                      

4. zvijezda - ALBINA PAVIĆ

ALBINA PAVIĆ

Kada netko odabere Opatiju kao grad u kome će početi i završiti svoju karijeru, onda govorimo o velikoj ljubavi i privrženosti tom gradu. Upravo to je učinila gospođa Albina Pavić. Ugostiteljsku školu završila je u Opatiji, u Opatiji je započela i završila svoj radni vijek, a u međuvremenu isticala se svojim izuzetnim sposobnostima i nepresušnim kulinarskim kreativnostima u kojima se krilo mnoštvo novih ideja ali i beskrajne jednostavnosti koja je u njenim rukama postajala čista i nepatvorena umjetnost.  Svoje usavršavanje u struci stjecala je u najboljim ugostiteljskim objektima, kuharstvo u zagrebačkom hotelu Palace i Esplanadi, slastičarstvo u riječkom hotelu Continental, a potom stekla i visoku kvalifikaciju za kuhara. A sve to nije moglo ostati nezapaženo. Godine 1970. pozvana je iz Ureda predsjednika Tita da bude njegova glavna osobna kuharica tijekom njegova boravka na putovanjima u Kubu, Saudijsku Arabiju i Mađarsku, a osobito je bila angažirana za vrijeme njegova boravka na Brijunima, u Karađorđevu, Brdu kod Kranja... I tako bijaše sve do njegove smrti. Od svuda je gospođa Albina donosila nove recepte, izmišljala nova jela, kreirala nove slastice, isticala se u pomaganju mladih... Na opatijskoj prvoj kulinarskoj i slastičarskoj izložbi 1958. godine u hotelu Atlantic osvojila je prvo mjesto i od tada nema natjecanja s kojeg se nije vratila s nekom sjajnom medaljom. Kroz hotelske kuhinje hotela Slavije, poslije Palace, prošlo je mnogo učenika naše škole koji su se divili njezinim vještinama. Ona ih je svih prihvaćala kao svoju djecu, okružila ih svojom ljubavlju i pažnjom, podastirala im svoje stručno znanje i bila sretna što su mnogi od nje otišli bogatiji za bezbroj novih informacija.  Albina Pavić ostavila je dubok trag u povijesti opatijskog i hrvatskog ugostiteljstva. Bila je uistinu kulinarska zvijezda i kao takva - danas je među nama - da otvori svoju prvu i jedinu Zvijezdu, koju joj naša škola poklanja s ljubavlju.

Hotel - Palace-Bellevue - Kvarner - Opatija

5. zvijezda - ROBERT FERLIN

ROBERT FERLIN

Zvijezda pričalica

            Otvoriš Radio Rijeku... i ostaneš iznenađen. Jedna radijska zvijezda, nevidljiva ali čujna, rasipa pregršt ljubavi na svoje slušateljstvo. I čini ti svakodnevno, marljivo, temeljito, ponekad ozbiljno, ali ipak najčešće veselo i prpošno. A to slušateljima i najviše treba. Malo smijeha, malo šale, malo sitnih zadovoljstava, sve začinjeno toplim glasom i duhovitim primjedbama Roberta Ferlina. I svi ga prepoznajemo po glasu, a danas je i on tu, među nama, da otkrije svoju Zvijezdu koju je zaslužio "služeći" godinama našim učenicima, promičući našu struku, cijeneći naša nastojanja da i dalaje opatijski brand najboljih ponesu naši kuhari, konobari i slastičari. Robert Ferlin je u prvom redu radijsko lice i tu je najbolji, a potom i televizijsko. Iskazao se kroz brojne emisije Radio Rijeke, od svakodnevnog vođenja programa do nekih posebnih emisija kao što su Tužibaba, Ćo mi, ćo ti, ... Na televiziji ga pamte po emisijama Studio 10, po Dori, Nedjeljnom popodnevu, Evergreenu, po vođenju dalmatinskih šansona u Šibeniku... i još po mnogo toga. Mi ga, pak, pamtimo kao ljubitelja dobre kuhinje, osobito istarske i naše primorske, kao vrsnog degustatora koji se uvijek nađe u Voloskom i Opatiji kad se priprema neka delicija, kao nama dragog voditelja u našim svečanostima, kao prijatelja Ugostiteljske škole koji nastoji gdje god je to moguće promovirati projekte proizašle "Iz padela naših nona". Neki ga pamte i kao Djeda Mraza s Učke, a to znači da se Roberta može naći svugdje gdje se okupljaju djeca, učenici, mladi.Na Radio Rijeci - zahvaljujući Robertu Ferlinu - naši mladi budući kuhari dobili su svojih pet minuta da u ovoj školskoj godini svake nedjelje promoviraju po jedan autohtoni recept za nedjeljni obiteljski ručak. A zahvaljujući našoj Zvijezdi Robert će zauvijek ostati među nama, među našim Zvjezdicama.

6. zvijezda - MILOŠ DEKLEVA

MILOŠ DEKLEVA

Tko nije čuo za "Staru poštu"? Samo "Stara pošta" nije pošta, onakva kakvu poštu danas zamišljamo, iako su u njoj nekada davno odsjedali poštari dok su poštu raznosili ručno ili se odmarali konji ako se koristila kočija za raznošenje većih pošiljaka. Kako bilo da bilo, tada je "Stara pošta" bila i pošta i odmorište. I tako je proteklo stoljeće. U "Staroj pošti" su se izmijenile četiri generacije vlasnika, ali je objekt uvijek ostajao u obitelji Dekleva. Tako je došao na red i na Miloša Deklevu - našu današnju Zvijezdu. On je "Staroj pošti" udahnuo novu dušu.  Osvježio joj stari imidž, podario restoranu novi izgled, obogatio ponudu raznovrsnošću i izvrsnošću. Među brojnim privatnim ugostiteljima Miloš Dekleva se nametnuo kao posebna ličnost, a svoj je restoran pretvorio u ugostiteljski objekt otvorenih vrata, gdje su naši učenici uvijek dobro došli. Prvi je prihvatio sve inovacije koje vode do boljeg poslovanja i među prvima je podržao naš projekt "Iz padela naših nona". Sam je izvukao iz zaborava niz autohtonih jela, koja su padala u zaborav u našim domovima, zapisao je nekoliko vrhunskih recepata i dao prilog našoj knjizi... Osim toga među prvima se uključio u projekt Općine Matulji "Cesta domaće hrani". Čak je sam kreirao i njeno poboljšanje. Izradio je nekadašnju krbunicu u svom dvorištu, pripremio izložbu starih alata i domaćih životinja, organizirano primao posjete učenika i djece iz vrtića, podržao je svaki naš projekt pa su njegovi recepti i sada uključeni u radio emisiju Pijat za prsti polizat Stoga je ova Zvijezda - prva koja je pripala jednom privatnom ugostitelju - doista zaslužena. Zato mu od srca čestitamo i zahvaljujemo na svakoj pomoći. I želimo da ova njegova Zvijezda - prva među privatnim ugostiteljima - ne ostane usamljena na našem zidu.

                            

7. zvijezda - ELVIS STANIĆ

ELVIS STANIĆ

Za neke je Elvis Stanić Opatijac, za neke Lovranac, a za nas je i jedno i drugo. Prve opatijske godine proveo je kao učenik osnovne i srednje škole, tadašnji Centar usmjerenog obrazovanja u Opatiji.

Zarana je pokazivao zanimanje i za glumu i za glazbu. Mi, koji smo ga tada poznavali, samo smo čekali u kojem će smjeru ići ta njegova izuzetna darovitost. Koliko ja znam jedni nastavnici su navijali za glumu, drugi za pjevanje, a on ih nije iznevjerio. Srcem je rado odabrao „daske koje život znače“, samo na tim daskama on ne glumi niti ne pjeva, ili samo povremeno zapjeva, ali zato svira i to KAKO?!!!. I u tome je najbolji.

Skoro bismo mogli reći - što god učini učini IZVRSNO. Pokrenuo je Jazz festival. Ocjena izvrstan. Bio je i umjetnički ravnatelj za istu ocjenu. Snimio ploču. Ocjena izvrstan. Pojavio se na Porinu i za izvrsne ocjene dobio nekoliko statua. Već ih ima punu vitrinu.

U međuvremenu ovaj naš izvrsni umjetnik dobio je i stipendiju od Berklee Collegea 1994. i tada mu je Općina Lovran - u kojoj sada živi - prva dala podršku u sufinanciranju studija u Americi. A svi znamo da stipendiju u dalekoj Americi može dobiti samo osoba izrazite talentiranosti i izvrsnosti. A to Elvis jeste.

Danas je Elvis Stanić - naše gore list - najpoznatije ime u svjetskoj jazz glazbi.  Stoga je nama velika čast što će na našem Zidu slavnih dobiti svoju prvu, veliku i iako ne glazbenu -  Zvijezdu.

Zvijezda za zvijezdu!

8. zvijezda JAN BERND URBAN

JAN BERND URBAN

S ponosom i poštovanjem dočekali smo gospodina Jana Bernd Urbana, nekadašnjeg učenika i nastavnika naše škole, izuzetnog ugostiteljskog stručnjaka čija kvaliteta  već prelazi u legendu. Njegov neobičan, ali veoma bogat životni put počeo je u austrijskom Innsbrucku - gradu poznatih ugostiteljskih specijaliteta i organiziranog, osobito zimskog, turizma. Je li to imalo nekog utjecaja na njegovo daljnje životno opredjeljenje - ne znam, ali je činjenica da je gospodin Jan za svoj poziv srećom izabrao baš ugostiteljstvo i turizam.

Uvijek je bio odličan učenik, isticao se inovacijama i kreacijama, sudjelovao na brojnim natjecanjima, osvajao odličja i deset godina kao nastavnik prenosio svoje iskustvo na učenike u našoj školi. "Samo odlično je dovoljno dobro za Opatiju", govorio je i usavršavao sebe i struku. Poslije svih kvalifikacija i završenog Ekonomskog fakulteta sjeo je na tron izvrsnosti i tamo sjedi do dana današnjega.

Bio je državni prvak u pripremi koktela. Osvojio je Svjetsko prvenstvo u Parizu. A onda je dio te svjetske slave želio prenijeti i u Opatiju pa je naša - kraljica turizma - postala  domaćin Svjetskog prvenstva za barmene, a Jan član Organizacionog odbora. Na tom vrhunskom natjecanju osvojeno je ekipno prvo mjesto, a u ekipi je bio i jedan učenik naše škole koga je trenirao baš gospodin Jan. Stoga ne čudi da je proglašen za najuspješnijeg nastavnika Ugostiteljske škole.

Još bih rekao samo ovo: on je kadar kakvog se samo poželjeti može, a nama je čast što ga je iznjedrila upravo naša škola. Stoga smo i sretni i ponosni što će prvu Zvijezdu dobiti tamo gdje je počeo njegov uspon i njegov rad, i gdje nije zaboravljena njegova stručnost i njegova izvrsnost.

Oglasna ploča
 
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Profesor(ica) godine

MIRA RAŠIĆ, profesor njemačkog jezika

 
Učenik(ca) godine

DORA BOLKOVAC, 3.E

 
Korisni linkovi

Učenički dom Lovran

   

Katalog knjižnice 

 

 

 
Rječnici
 
Linkovi
 
Najava

 

 

 

 

 
Ravnatelj...

                       

Projekt (U)gosti na doručku!

Ugostiteljska škola Opatija u svom je osamdeset godišnjem radu stekla poseban ugled, među stručnjacima kao vrsna stručna škola, a među učenicima kao škola u kojoj se stječe dobro obrazovanje koje omogućuje i brže zapošljavanje. O dobrim rezultatima rada u školi najbolje govore brojne nagrade, diplome, medalje...

Tako je tijekom godina pokrenuto niz zanimljivih projekata, od kojih neki traju samo jednu godinu, a neki su višegodišnji. Ovogodišnji projekt, koji bi trebao biti višegodišnji jer je - izazovan i zahtjevan - nazvali smo (U)GOSTI NA DORUČKU......

Njime želimo promovirati doručak (zajutrak) kao najvažniji dnevni obrok, koji ima isti značaj i za učenike, i za zaposlenike, ali i za goste koji određeno vrijeme svog godišnjeg odmora i oporavka borave na Opatijskoj rivijeri. Zbog sve bržeg tempa rada i užurbanog načina življenja doručak je postao ne samo zapostavljeni obrok, nego i obrok koga se najčešće preskače. Ručak se u mnogim obiteljima pretvorio u jedini topli obrok u večernjim satima, a večera je također skoro nestala. Nama je cilj doručku vratiti izgubljeni značaj. Stoga smo pokrenuli ne samo ovaj projekt, nego ćemo nastojati da se doručak vrati u ugostiteljske objekte "na velika vrata", da se pri tom obrati pozornost na zdrav način pripreme i konzumiranja doručka, da se u pripremi koriste samo zdrave i autohtone namirnice i da doručak postane BRAND OPATIJSKE RIVIJERE. Naša je zamisao bila da na tako priređenIm doručcima tijekom godine ugostimo značajna imena iz naše svakodnevnice, od političara do sportaša i kulturnih radnika. Mislimo da će se uz njihova imena najbrže pronijeti glas o zdravom jutarnjem obroku. Gost na prvom doručku bila nam je poznata modna stilistica Žuži Jelinek, na drugom ni manje ni više nego PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE prof.dr.sc Ivo Josipović, na trećem počasni konzul Republike Poljske u Hrvatskoj prof.dr.sc Amir Muzur, na četvrtom smo ugostili kraljicu karnevala i meštra Tonija, na petom ministra Željka Jovanovića i sportaše: Miloš Milošević, Samir Barač, Ivan Krapić, Snježana Pejčić, Jelena Kovačević, Alvaro Načinović, Juraj Divjakinja. Na šestom doručku gosti su bili glumci Pero Kvrgić, Lela Margitić, Vitomira Lončar, Zijad Gračić, Marko Torjanac, Voljen Grbac, Denis Brižić...., a na Dan Europe ugostili smo šefa delegacije EU u RH Paula Vandorena, Hrvoja Marušića, pomoćnika ministrice vanjskih i europskih poslova, Vidoja Vujića, obnašatelja dužnosti župana PGŽ, Ivu Dujmića, gradonačelnika Opatije, Ivana Vidakovića - direktora Microsfot Hrvatske, Edvina Jurina, direktora McCann Ericsson Hrvatska, počasne konzule Dasnke, Finske i Poljske... Osmi doručak protekao je u Mikovskom (glazbenom ozračju), a ugostili smo Andreja Bašu, Vesnu Nežić Rzužić, Šajetu, Duleta i Silvanu Jeličić, Maria Šimunovića, Ljubu Kuntarića, Danijela Načinovića, Darka Čargonju.....

I školska godina 2012./2013. započela je svojim prvim doručkom. Na početku godine ugostili smo i duhovno se obnovili uz mnogobrojne svećenike i drage prijatelje od kojih ćemo izdvojiti fra Zvjezdana Linća, vlč. Ivana Tambolaša-župnika iz Opatije, vlč Ivana Milardovića-župnika iz Jelenja, Danijela Delongu-glasnogovornika Riječke nadbiskupije, vjeroučitelje iz mnogih škola... Nastavili smo s najpoznatijim DJ-jevima s ovih naših prostora, izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Igorom Štimcem i vatrenima, ministrom turizma Veljkom Ostojićem, Tonyjem Cetinski. Na dan liječnika u RH, točnije 26.02.2013. ugostitli smo priznate liječnike izPGŽ,ali i šire na čelu s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta doc.dr.sc. Željkom Jovanovićem. Društvo za stolom su mu pravili:prim.dr.sc. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja RH, Siniša Varga, ravnatelj HZZO, Petar Skansi, pomoćnik ministra obrazovanja, Herman Haller, ravnatelj KBC Rijeka, Branko Šestan, ravnatelj Ortopedske bolnice Lovran i brojni drugi eminentni liječnici. A tko slijedi? Pratite nas.....

Projekt nismo samo izmislili. Prethodila su mu istraživanja kojom smo saznali da li i koliko naši učenici doručkuju, da li naši mještani koriste ovaj obrok, da li ga znamenite ličnosti preskaču ili mu posvećuju dužnu pažnju? Rezultati su poražavajući. Čak 60 posto osoba preskače doručak. I to je bio prvi siguran znak da smo na dobrom putu promovirati naš projekt, nastojati s njim upoznati ugostiteljske i hotelske djelatnike, a prvenstveno potaknuti naše učenike da ga počnu koristiti i dalje protežirati u svojim budućim radnim sredinama.

Prvi rezultati projekta su izvrsni. Svi su gosti bili oduševljeni posluženim obrokom, a učenici i nastavnici zadovoljni jer se ovi mali a zdravi obroci relativno lako i brzo pripremaju.

                                                                                                                                                                                                                                                   

 

 
Novosti iz CARNeta
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
 
Forum
 
Preporuka naših učenika

     

 
 
Mala škola bontona

Lijepo ponašanje je jedan od osnovnih dijelova bontona. To je idealna prilika da muškarac pokaže sve lijepe manire koje posjeduje, a da žena zablista svojom elegancijom i otmjenošću. Bez obzira da li se radi o prestižnom, skupom restoranu, pizzeriji, konobi ili gradskoj kavani, plaži, domu maniri jednog gospodina i jedne dame su uvijek isti.

MOLIM, IZVOLI, HVALA OPROSTI

Kako u većini životnih situacija, tako i u restoranu, pristojno ponašanje, ljubazno ophođenje prema ljudima i nasmiješeno lice otvaraju sva vrata. 

Nepotrebno je ulaziti u preveliku priču sa konobarima, saslušajte što vam preporučuju, a ako su vam takvi detalji suvišni, onda ih prekinite ljubaznim tonom. Slobodno postavite pitanja o hrani ili piću, a konobari bi trebali biti dobro upućeni u sastojke i način pripreme.

Na kraju im zahvalite na usluzi i istaknite ako vam se neko jelo posebno svidjelo. Kažite konobaru da prenese kuharu vaše komplimente, onda će svi biti zadovoljni.

U svim prilikama u kojima se nađete, ne zaboravite na četiri čarobne riječi MOLIM, HVALA, IZVOLI i OPROSTI - to je način da lijepo zaokružite ugodan boravak u restoranu.

 
Iz knjige dojmova...

 

Ugostiteljska škola Opatija ostvarila je odlične rezultate i doprinijela razvoju ugostiteljstva i turizma. Čestitam nastavnicima i učenicima na uspjesima.

Danas sam i sam imao priliku uvjeriti se u kvalitetu rada škole. Siguran sam da će škola nastaviti s uspješnim radom.

 

prof.dr.sc. Ivo Josipović

bivši Predsjednik RH

 

Sve moje čestitke školi, učenicima i nastavnicima.

 

Stjepan Mesić

bivši Predsjednik Republike Hrvatske

Danas ću sigurno imati uspješan dan, jer svaki zdravi dan počinje sa zdravim doručkom. Sjajna ideja ravnatelja, nastavnika i učenika Ugostiteljske škole Opatija putokaz je za sve kako treba izgledati kvalitetna škola 21. stoljeća. Inovacije, poduzetništvo i znanje svih iz ove škole garancija su da ugostiteljstvo i turizam ove regije i cijele Hrvatske imaju odličnu budućnost. Čestitam od srca.....

doc.dr.sc. Željko Jovanović

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH

http://www.vojko-obersnel.com/assets/images/lista/Zeljko-Jovanovic-tn.jpg

Ovo nije samo hvale vrijedan projekt, nije samo obrok koji pokazuje znanja i vještine učenika ove škole - ovo je putokaz znanja, dobre volje i vizije... Uživao sam u svakom jelu. Sve pohvale i najljepše želje za daljnji uspjeh ovog projekta i škole...

Tihomir Jakovina

Ministar poljoprivrede RH

Čestitke na kreativnom, inovativnom i poduzetničkom pristupu obrazovnom procesu. Zaista mi je bilo ugodno iznenađenje!!! Puno uspjeha u daljnjem radu!

Veljko Ostojić

bivši ministar turizma RH

U svakoj školi se može čuti i vidjeti nešto lijepo i novo, a u ovoj se vidi više od toga. Rezultat je to napornog i izvrsnog rada ravnatelja i njegovog tima.

Neka tako i ostane.

prof.dr.sc. Vidoje Vujić

bivši župan

Primorsko-goranske županije

 

Hvala lijepa na Vašem pozivu. Prije svega želim i učenicima i rukovodstvu Vaše škole puno sreće u postizanju visokog stupnja stručnosti Vaših učenika.U ovim izuzetno kompetitivnim vremenima, važno je pružati turistima najbolju moguću uslugu po što povoljnijim cijenama. Vaš centar izvrsnosti pruža učenicima priliku da svojim stečenim znanjem i vještinama konkurira i u inozemstvu.

Paul Vandoren

Ambasador - šef delegacije EU

 

Bila mi je uistinu velika čast i zadovoljstvo družiti se s vama! Hvala vam na pozivu i do skorog viđenja. Voli vas vaš Toni Cetinski.

 

Zahvaljujem vam na pozivu gdje su za istim stolom bili sport, turizam i ugostiteljstvo. Svim učesnicima i organizatorima želim puno uspjeha, a učenicima bih poželio sve najbolje u njihovom životu i budućem poslu. S poštovanjem Samir Barač

 

U ime stožera hrvatske nogometne reprezentacije, naših igrača i HNS-a, želim vam da i ubuduće silno doprinosite razvoju ugostiteljstva i gastronomije u vašoj regiji koja je nesumnjivo perjanica Hrvatske u svojoj djelatnosti.

Igor Štimac

bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

 

Bio je to doručak za sva čula. Odličan desert, a i predjelo.

A i ono između je bilo ukusno. Hvala vam.

Mile Kekin

frontman grupe Hladno pivo

 

Blagdansko i obiteljsko drugovanje uz duhovnu obnovu i molitve te nastavljeno uz raspoloženi doručak u Ugostiteljskoj školi Opatija. Zahvalan sam vodstvu škole za ovu prigodu gdje se produbljuje vjera i ljubav. Bog neka svojim blagoslovom neprestano bdije nad ovom školom da uz stručnu i ljudsku pomoć profesora i djelatnika odavde u život pođu generacije mladih ljudi spremnih na služenje i dobrotu. Mir i dobro!

fra Zvjezdan Linić

fra Zvjezdan Linić

 
 > Nastava  > Zvjezdice i zvijezde naše škole
CMS za škole logo
Ugostiteljska škola Opatija / Kumičićeva 14, HR-51410 Opatija / ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr / ured@ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju