2016-09-26 20:44:00

GATUS 2016

Gastronomsko turistički susreti „GATUS“ svečano su otvoreni 22. rujna 2016.  u restoranu Ugostiteljsko – trgovinsko - turističke škole u Banja Luci.

 Učenici UTT škole iz Banja Luke dočekali su nas  prigodnim programom i kroz priču, pjesmu i ples predstavili svoj grad. Ovogodišnji GATUS službeno je otvorila gospođa Nada Jovanović, direktorica Turističke organizacije Republike Srpske.

 

 

U kulturno-zabavnom dijelu programa sudjelovali su: KUD „Piskavica“, pjevačka etno grupa iz OŠ „Mladen Stojanović“ Laktaši i tamburaški sastav „ Dame biraju“ iz Banje Luke.

U natjecanju je sudjelovalo 12 škola s prostora bivše Jugoslavije – Banja Luke, Maribora, Novog Mesta, Radovljice, Opatije, Osijeka, Vrnjačke Banje, Nikšića, Beograda, Leskovca, Herceg Novog, Makedonskog Broda.

Učenici naše škole natjecali su se u disciplini  Pripremanje barskih pića – koktela (Antonije Sahiti – zlatno priznanje),   Pripremanje jela po narudžbi od pilećeg filea (David Orešković i Julija Krnetić – srebrno priznanje) te Prezentacija trodnevnog team building programa u svom mjestu za grupu poslovnih ljudi. (Martina Kauzlarić, Emma Nicole Varljen i Adrijana Višnić – srebrno priznanje)

Domaćini su za sve sudionike organizirali izlete, stručna vođenja gradom, kvizove, edukativna predavanja te zabavne večeri s tradicionalnom hranom i glazbom na kojima su se rodila brojna nova prijateljstva i suradnja.

Ravnateljica škole je veoma zadovoljna  prezentacijom naše škole i postignutim rezultatima.

Sudjelujući na natjecanju još jednom je potvrđena reputacija opatijske škole koji mnogi znaju kao jednu od  uspješnijih hrvatskih škola koja obrazuje ugostiteljske kadrove.

Mentori i učenici su zadovoljni organizacijom natjecanja i dobrodošlicom učenika i nastavnika domaćina.Učenica Martine Kauzlarić je iznijela svoje dojmove:“Bilo je ludo  i nezaboravno.Stekli smo nova iskustva i nove prijatelje.Smještaj je bio odličan i svi su bili ljubazni.Zao mi je jedino što je kratko trajalo.Dobro društvo ,muzika i što ti više treba!!!“

Na završnoj   svečanosti slučajnim odabirom odlučeno je da će sljedeće godine domaćin GATUSA  biti Srednja mješovita škola „ IGK “ Herceg Novi.

U Herceg Novi idemo po nove medalje veseli što ćemo ponovo sresti dobre prijatelje.


Ugostiteljska škola Opatija